Πώς θα είναι ο κόσμος το 2116;

Πώς θα σας φαινόταν αν αντί να πακετάρετε για να πάτε διακοπές, ένα drone μετέφερε ολόκληρο το σπίτι σας στην αγαπημένη σας παραλία; Ή αν επιθυμούσατε να φάτε κάτι, ο 3D εκτυπωτής σας το ετοίμαζε σε μερικά λεπτά; Καλώς ήρθατε στο μέλλον, τουλάχιστον έτσι όπως η Samsung προβλέπει πως θα είναι.

Στην τελευταία της έκθεση SmartThings Future Living περιλαμβάνονται όλα αυτά που βλέπουμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας: υποβρύχιες πόλεις, ιδιωτικά drones, αποικίες σε άλλους πλανήτες, κατοικίδια – ολογράμματα και άλλα εντυπωσιακά. Και μάλιστα όλα αυτά θα αποτελούν καθημερινότητα – ποιων βέβαια δεν διευκρινίζει – σε 100 χρόνια, το 2116.

Οι συγγραφείς της έκθεσης, η επιστήμονας Dr. Maggie Aderin-Pocock, οι αρχιτέκτονες Arthur Mamou-Mani και Toby Burgess και οι επιστήμονες αστικού περιβάλλοντος Linda Aitken και Els Leclercq έκαναν προβλέψεις για το πώς θα εργαζόμαστε, πώς θα ζούμε και πώς θα διασκεδάζουμε.

Μερικές από αυτές:

Θα δημιουργηθούν πόλεις κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, οι οποίες θα μπορούσαν να μετακινούνται προς αναζήτηση του ιδανικότερου κλίματος, ενώ το πόσιμο νερό θα προκύπτει από αφαλάτωση.

Η χρήση ολογραμμάτων θα φέρει αλλαγές στην εργασία, αντικαθιστώντας τη φυσική παρουσία, γεγονός που θα οδηγήσει σε λιγότερες εργάσιμες ώρες.

Οι πρώτες αποικίες εκτός γης θα γίνουν αρχικά στο φεγγάρι και στη συνέχεια στον Άρη, ενώ πραγματικότητα θα αποτελούν οι εμπορικές πτήσεις στο διάστημα.

Πανίσχυρα drones θα μεταφέρουν ολόκληρες οικίες, όπως ένα σπίτι όταν οι ένοικοι θέλουν να πάνε διακοπές.

Τα σπίτια θα είναι εξοπλισμένα με ειδικά ιατρικά μηχανήματα που θα κάνουν διαγνώσεις και προτάσεις θεραπείας.

Η 3D εκτύπωση θα χρησιμοποιείται καθημερινά όχι μόνο για την παραγωγή αντικειμένων αλλά και τροφής. Αν για παράδειγμα επιθυμήσουμε το πιάτο ενός διάσημου chef, ο 3D εκτυπωτής μας θα το έχει έτοιμο σε λίγα λεπτά.

Τα σπίτια θα διαθέτουν τοίχους με οθόνες LED που θα αλλάζουν δημιουργώντας διαφορετική ατμόσφαιρα κάθε φορά, δίνοντας έτσι ένα τέλος στους … καβγάδες για το χρώμα που θα βάψετε τους τοίχους.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

2116kosmos