Πώς να γίνεις influencer

Πώς να γίνεις influencer – Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε τη λέξη influencer και η λέξη αυτή έχει συνδεθεί με το Instagram και μάλιστα με κάποιον ο οποίος έχει έναν μεγάλο αριθμό από followers στο Instagram.

Πώς να γίνεις influencer

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι κάποιος είναι influencer.

Αρχικά, το 90% των ανθρώπων που έχουν πάνω από 10 χιλιάδες followers, τους έχουν αποκτήσει με δύο τρόπους.

Ο πρώτος τρόπος είναι μέσω πληρωμής διαφόρων εφαρμογών που ως στόχο έχουν την ανάπτυξη ενός λογαριασμού στα social media.

Το θέμα σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι ότι είναι ‘’ψεύτικοι’’ οι followers που έχουν αποκτηθεί μέσω πληρωμής, όπως συχνά αποκαλούνται, αλλά είναι αδρανείς στο λογαριασμό σου, ακόμα κι αν είναι ενεργά μέλη του Instagram. Πώς να γίνεις influencer

Αυτό μπορούμε πολύ εύκολα να το διαπιστώσουμε από το engagement. Για παράδειγμα, κάποιος που έχει 100,000 followers στο Instagram και σε κάθε φωτογραφία παίρνει κατά μέσο όρο 300 likes, πρόκειται για ένα πολύ κακό engagement και από αυτό φαίνονται οι ‘’αδρανείς’’ followers που σας είπα προηγουμένως.

Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω του engagement, η πιο συχνή μορφή του οποίου είναι το λεγόμενο follow for follow. Δε λέω ότι υπάρχει κάτι κακό σε αυτό, αλλά και πάλι σε αυτή την περίπτωση, οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για το περιεχόμενό σου και σε ακολουθούν απλά και μόνο επειδή τους ακολούθησες. Πώς να γίνεις influencer

Επειδή λοιπόν, δεν υπάρχει κάτι που να τους κρατάει στο προφίλ ή στη σελίδα σας, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα παύουν να σας ακολουθούν και γι’ αυτό το λόγο κιόλας και ο τρόπος αυτός δεν είναι αποτελεσματικός για την αύξηση των followers.

Ας δούμε λοιπόν, τι σημαίνει influencer και για πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου (για να βγάλεις λεφτά).

Influencer είναι αυτός που έχει χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης με αυτό το κοινό, δηλαδή με τους ανθρώπους που τον ακολουθούν.

Influencer δεν είναι απαραίτητα κάποιος που έχει χιλιάδες followers στα social media, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά αυτός που έχει δημιουργήσει μία σχέση με τους followers, όσοι κι αν είναι αυτοί και παράλληλα εκείνοι τον ακολουθούν επειδή τον εμπιστεύονται και επειδή κατά κάποιο τρόπο τους παρέχει αξιόπιστο περιεχόμενο. Πώς να γίνεις influencer

Συνεπώς, μπορεί κάποιος να είναι influencer ακόμα και με 500 followers.

Τώρα το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί να θέλει κάποιος να γίνει influencer και τι μπορεί να κερδίσει από αυτό;

Ο influencer μπορεί να προωθήσει ένα προϊόν, μία σελίδα, ένα σεμινάριο ή μία επιχείρηση επί πληρωμή.

Επιπλέον, μπορεί να κάνει affiliate marketing, να προωθήσει δηλαδή πάλι ένα προϊόν και να βγάζει χρήματα από την προμήθεια, κάθε φορά που κάποιος θα αγοράζει το προϊόν αυτό μέσω του link του.

Τέλος, χρησιμοποιώντας τη σχέση αυτή εμπιστοσύνης που έχει δημιουργήσει με το κοινό του, μπορεί να ξεκινήσει ευκολότερα μία online επιχείρηση, όπως ένα blog ή ένα κανάλι στο Youtube, μιας και προωθώντας το blog ή το κανάλι στο Instagram, θα κερδίσει επιπρόσθετη επισκεψιμότητα.

Εάν τα παραπάνω σας ακούγονται ενδιαφέρονται και θέλετε να γίνετε ένας επιτυχημένος influencer, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1. Να διαλέξετε μία κατηγορία. Εάν απευθύνεσαι σε όλους είναι ισοδύναμο με το να απευθύνεσαι σε κανέναν. Βρες δηλαδή το κοινό στο οποίο θες να απευθυνθείς. Η κατηγορία σου μπορεί να είναι η μόδα, η υγεία, η διατροφή, ο αθλητισμός, η αισθητική κ.ά.

2. Να έχετε επιμονή και να κάνετε τακτικά δημοσιεύσεις. Πολλές φορές θα χρειαστεί να κάνετε και δύο, τρεις ή και περισσότερες φορές τη μέρα posts.

3. Να χρησιμοποιείτε τα hashtags. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε τα hashtags συνετά και αυτά να έχουν σχέση με την κατηγορία σας, ώστε να μπορεί εύκολα να σας βρει κάποιος που ενδιαφέρεται για αυτή την κατηγορία. Πώς να γίνεις influencer

4. Να κάνετε engagement, να έχετε δηλαδή αλληλεπίδραση με ανθρώπους και σελίδες που έχουν παρόμοια ενδιαφέρονται με την κατηγορία σας. Το engagement γίνεται μέσω likes, comments και tags.

5. Να δημοσιεύετε συχνά περιεχόμενο στην ιστορία σας, μιας και στο Instagram ‘’αρέσουν’’ οι λογαριασμοί που κάνουν χρήση των stories.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, θα δείτε σταδιακά αποτελέσματα στον λογαριασμό σας. Μην ξεχνάτε ότι στο Instagram υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω από 500 εκατομμύρια λογαριασμοί και αυτό μπορεί να είναι καλό και κακό συγχρόνως.

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία και σίγουρα influencer δε θα γίνεις μέσα σε μία μέρα. Θα χρειαστεί προσπάθεια και επιμονή, ώστε να αρχίσεις να βλέπεις αποτελέσματα μετά από δύο, τρεις ή περισσότερους μήνες και να βγάζεις χρήματα από αυτό.

Από τη στιγμή όμως που θα καταφέρεις να αποκτήσεις το κοινό και την αξιοπιστία που χρειάζεται να έχεις ως influencer, θα μπορείς να έχεις όχι μία, αλλά πολλές πηγές εισοδήματος.

affiliate marketingbrand ambassador ελλαδα instagraminfluencerγινε brand ambassadorθελω να γινω brand ambassadorΠώς να γίνειςπως να γινεις brand ambassador στο instagramΠώς να γίνεις influencerπως να γινω instagram bloggerπως να γινω instagrammerπως να γινω promoterπως να γινω ινσταγκραμερ