Πώς να αλλάξω την IP μου για ανώνυμο σερφάρισμα στο ίντερνετ

Πώς να αλλάξω την IP μου – Η διεύθυνση IP αποτελεί ένα μοναδικό χαρακτηριστικό για κάθε συσκευή. Πρόκειται για μια αριθμητική διεύθυνση και η οποία χαρακτηρίζει οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται σε ένα δίκτυο.

Πώς να αλλάξω την IP μου για ανώνυμο σερφάρισμα στο ίντερνετ

Αυτό σημαίνει ότι τόσο ο ηλεκτρονικό σου υπολογιστής, όσο και  κάθε άλλη συσκευή που χρησιμοποιείς για να σερφάρεις στο ίντερνετ (κινητό, tablet, router, playstation κλπ) χρησιμοποιούν μια μοναδική διεύθυνση IP. Σε κάθε λοιπόν σύνδεση στο διαδίκτυο, ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί μια μοναδική διεύθυνση IP. Αν λοιπόν και εσύ αναρωτιέσαι «Πώς να αλλάξω την IP μου», παρακάτω σου ετοιμάσαμε έναν αναλυτικό οδηγό με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Γιατί να αλλάξεις την IP σου;

Η IP σου, όταν συνδέεσαι σε ένα δίκτυο, δηλώνει αυτομάτως και την τοποθεσία σου. Την περιοχή δηλαδή που βρίσκεται ο υπολογιστή σου την στιγμή που συνδέεται στο συγκεκριμένο δίκτυο. Ένας  από τους λόγους για να αλλάξεις την IP σου είναι όταν επισκέπτεσαι μια ιστοσελίδα που έχει περιορισμό βάση της τοποθεσίας. Αρκετές ιστοσελίδες, καθώς και βίντεο στο Youtube είναι διαθέσιμα μόνο για συγκεκριμένες χώρες. Έτσι αλλάζοντας την IP σου ώστε να υποδεικνύει μία από αυτές τις χώρες μπορείς να προβάλεις το περιορισμένο αυτό περιεχόμενο.

Ένας δεύτερος αλλά εξίσου σημαντικός λόγος για ν αλλάξεις την IP σου είναι η λήψη δωρεάν εφαρμογών από διάφορες ιστοσελίδες. Θα μου πεις για ποιον λόγο να θέλω να αλλάξω την IP ώστε να κατεβάσω δωρεάν εφαρμογές, φωτογραφίες κλπ; Ο λόγος είναι ότι αρκετές ιστοσελίδες έχουν έναν συγκεκριμένο περιορισμό στο πόσες λήψεις μπορείς να κάνεις ανά IP. Έτσι ενώ για παράδειγμα το όριο μπορεί να είναι η λήψη 5 φωτογραφιών από μια ιστοσελίδα, αλλάζοντας την IP σου ανανεώνεις αυτό το όριο όσες φορές το επιθυμείς.

Τέλος, ένας επίσης λόγος για να αλλάξεις την IP σου είναι ώστε να μπορείς να σερφάρεις στο διαδίκτυο ανώνυμα. Είτε γιατί επισκέπτεσαι σελίδες με πειρατικό περιεχόμενο, είτε γιατί απλά φοβάσαι τον κίνδυνο μιας επίθεσης από κάποιον hacker, αλλάζοντας την IP σου εξασφαλίζεις την μέγιστη ασφάλεια κατά την περιήγησή σου.

Πώς να αλλάξω την IP μου;

Η απάντηση στο ερώτημα “Πώς να αλλάξω την IP μου” είναι φυσικά να εγκαταστήσεις ένα πρόγραμμα VPN (Virtual Private Network). Με απλά λόγια, ένα πρόγραμμα VPN συνδέει τον υπολογιστή σου, το smartphone ή το tablet σου στο διαδίκτυο μέσω ενός απομακρυσμένου και κρυπτογραφημένου διακομιστή. Αυτό σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις την σύνδεση αυτού του διακομιστή, ο οποίος αν βρίσκεται σε διαφορετική χώρα, τότε η σύνδεσή σας θα φαίνεται ότι προέρχεται από την συγκεκριμένη χώρα. Με τον τρόπο αυτό μπορείς να ξεπεράσεις γεωγραφικούς περιορισμούς, να παρακολουθήσεις βίντεο και ταινίες μέσω streaming, να προστατεύσεις τον εαυτό σου από επικίνδυνα δίκτυα wifi και επιθέσεις από hackers καθώς και να αποκτήσεις μια ανωνυμία κατά την περιήγησή σου στο ίντερνετ.

Πως να αλλάξω την IP μου με δωρεάν  προγράμματα VPN

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα δεις ότι αρκετές εταιρείες σου παρέχουν την δυνατότητα να περιηγηθείς στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ένα VPN και μάλιστα δωρεάν. Εμείς καθίσαμε και δοκιμάσαμε όλες αυτές τις επιλογές και καταλήξαμε στις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές VPN για υπολογιστή. Η σειρά των προγραμμάτων είναι καθαρά βάση της προσωπικής μας εμπειρίας με το κάθε ένα από αυτά.

  1. NordVPN: Μια πολύ καλή επιλογή για δωρεάν VPN η οποία κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας μας λόγω του ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από πληρωμένες εκδόσεις.
  2. Hotspot Shield: ένα αρκετά φιλικό προς το χρήστη VPN με 500MB δωρεάν δεδομένα ανά 24ωρο. Με την δωρεάν έκδοση η τοποθεσία που θα φαίνεται στην περιήγησή σας είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
  3. TunnelBear: Ένα ασφαλές και αξιόπιστο πρόγραμμα VPN που σας παρέχει 500MB κάθε μήνα. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το VPN για streaming ή λήψη μεγάλων αρχείων, αλλά για την περιήγησή σας είναι μια πολύ καλή επιλογή.
  4. Windscribe: Διαθέτει μερικά premium χαρακτηριστικά ασφαλείας και 10GB δωρεάν δεδομένα κάθε μήνα, το οποίο είναι αρκετά ικανοποιητικό.
  5. ProtonVPN: Γρήγορο, ασφαλές VPN με απεριόριστα δεδομένα. Χρήσιμο για ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο ωστόσο για streaming και κατέβασμα torrent απαιτεί πληρωμένη έκδοση.

Τα αρνητικά μιας δωρεάν εφαρμογής VPN

Οι δωρεάν επιλογές για VPN ώστε να αλλάζετε την IP σας είναι αρκετά περιορισμένες. Κάθε πρόγραμμα παρέχει έναν συγκεκριμένο αριθμό όγκου δεδομένων ή τοποθεσιών που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Επιπροσθέτως, όπως θα διαπιστώσεις και μόνος σου, αρκετές από τις εφαρμογές δεν σου παρέχουν όλα τα χαρακτηριστικά για την μέγιστη ασφάλεια στην περιήγησή σου. Θα λέγαμε ότι είναι λογικό, αφού κάθε εταιρεία από την ανωτέρω λίστα θέλει να σε πείσει να αγοράσεις μια premium έκδοση. Ωστόσο η αλλαγή τα IP σου μπορεί να γίνει πολύ εύκολα, ειδικά αν χρησιμοποιήσεις περισσότερες από μία εφαρμογές της λίστας. Πώς να αλλάξω την IP μου

doreanvpnΠώς να αλλάξω την IP μου