Πως Είναι Σήμερα ο Νίκος Ξανθόπουλος

Πως Είναι Σήμερα ο Νίκος Ξανθόπουλος: Ο Νίκος Ξανθόπουλος υπήρξε το αγαπημένο παιδί του λαού καθώς μέσα απο τις ταινίες του όπου υποδυόταν τον φτωχό και βασανισμένο που πάντα ήταν δεμένος με τη μητέρα του, ο κόσμος ταυτιζοταν μαζί του.

Πως Είναι Σήμερα ο Νίκος Ξανθόπουλος

Έγινε πολύ γνωστός και δημοφιλής τη δεκαετία του ’60, ως πρωταγωνιστής δραματικών ταινιών ερμηνεύοντας το ρόλο του φτωχού και κατατρεγμένου λαϊκού παιδιού, που ζει μέσα στη δυστυχία, αλλά τελικά λυτρώνεται.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Μαρτίου του 1934. Σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού θεάτρου. Ηθοποιός της σκηνής από το 1957 ως το 1963, αφοσιώθηκε τελικά στον κινηματογράφο.

Στο Εθνικό Θέατρο, μαθητής ακόμα, συμμετείχε ως μέλος του χορού, σε διάφορες τραγωδίες, περιοδεύοντας στο εξωτερικό.

Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στο θέατρο, έγινε με το Θίασο Κατερίνας, στην κομεντί “Βιργινία”.

Συνέχισε στο ελεύθερο θέατρο με διάφορους ρόλους: “Η κυρία δε με μέλει”, “Λα μάμα”, “Ηλέκτρα” (Θίασος Ροντήρη, όπου έπαιξε το ρόλο του Ορέστη), “Είσοδος υπηρεσίας”, “Σκάνδαλα στην εξοχή” και το “Τραγούδι του νεκρού αδερφού” (Θίασος Κατράκη).

Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε το 1958, στην ταινία Η ζωή μου αρχίζει με σένα, αλλά ως κινηματογραφικός πρωταγωνιστής, καθιερώθηκε από το σκηνοθέτη-παραγωγό Απόστολο Τεγόπουλο, με τον οποίο ξεκίνησε αποκλειστική συνεργασία από το 1964 μέχρι το 1971, σε μουσικές δραματικές ταινίες.

Ο 87 χρόνος σήμερα ηθοποιός έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια απο την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και έχει βρει την γαλήνη στο ησυχαστήριο του στην Παιανία όπου ζει μαζί με την οικογένεια του, την σύζυγο του Ερυφίλη και τα παιδιά του.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος δηλώνει αγρότης καθώς βγάζει το δικό του κρασί και ασχολείται με την γη. Μάλιστα διαθέτει και σελίδα στο facebook όπου ανεβάζει φωτογραφίες από την καθημερινότητα του.

Δείτε πως είναι Σήμερα.

pos einai simeraΝίκος ΞανθόπουλοςΠως Είναι Σήμερα ο Νίκος Ξανθόπουλος