Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος εξακολουθεί να λειτουργεί όταν η καρδιά σταματήσει!

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος εξακολουθεί να λειτουργεί μετά το θάνατο, πράγμα που σημαίνει ότι γνωρίζετε ότι είστε νεκροί, νέες ερευνητικές αξιώσεις.

Οι επιστήμονες λένε ότι έχουν ανακαλύψει ότι για δευτερόλεπτα μετά την παύση της καρδιάς, η εγκεφαλική δραστηριότητα εξακολουθεί να λειτουργεί.

Οι ειδικοί λένε ότι αυτό σημαίνει ότι ένας ασθενής θα έχει πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει σε αυτούς καθώς η συνείδησή τους συνεχίζει να λειτουργεί.

Για μικρό χρονικό διάστημα μετά το θάνατο, το άτομο θα “παγιδευτεί” στο νεκρό σώμα του με τον εγκέφαλο να λειτουργεί ακόμα, προτείνουν οι επιστήμονες.

Ο Kevin Bacon και η Julia Roberts στέκονται πάνω από τον Kiefer Sutherland στην ταινία Flatliners του 1990 όπου οι φοιτητές ιατρικής πραγματοποιούν πειράματα «κοντά στο θάνατο»

Οι επιζώντες των καρδιακών προσβολών γνώριζαν τι συνέβαινε γύρω τους ενώ βρίσκονταν κλινικά «νεκροί» πριν «ξαναβρεθούν στη ζωή» και μπορούσαν να περιγράψουν τι συνέβαινε γύρω τους μετά την παύση της καρδιάς τους, αποκάλυψε η νέα μελέτη.

Τα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο νεκρός μπορεί να ακούσει τον εαυτό του να λέγεται νεκρός από γιατρούς, ισχυρίζονται οι ερευνητές.

Ο Δρ Sam Parnia και η ομάδα του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Stony Brook στη Νέα Υόρκη εξέτασαν τη συνείδηση ​​μετά το θάνατο με την έρευνα περιπτώσεων καρδιακής ανακοπής στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Είπε ότι η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι συχνά αλλάζουν όταν έχουν αυτή την «μετά θάνατο» εμπειρία και γίνονται πιο πρόθυμοι να βοηθήσουν τους άλλους.

Αλλά σε αντίθεση με την πλοκή στην ταινία Flatliners, η οποία είδε τους μεσαίους φοιτητές να πραγματοποιούν πειράματα αναζωογονώντας τον εαυτό τους αφού σταμάτησαν τις καρδιές τους, ο άνθρωπος δεν επιστρέφει στη ζωή με αναμνήσεις και οράματα, πρόσθεσε ο Δρ. Parina.

Επιστρέφοντας στη ζωή: Η Ellen Page έχει την εμπειρία της κοντά στο θάνατο στο remake του Flatmaners του 2017

Στην ταινία του 1990 με πρωταγωνιστές τον Kiefer Sutherland, την Τζούλια Ρόμπερτς και τον Kevin Bacon καθώς και μια νέα έκδοση του 2017 με την Ellen Page, οι ασκούμενοι γιατροί στοιχειοθετούνται από οράματα από το παρελθόν τους.

Αλλά η Δρ. Parnia είπε όταν ένα άτομο είναι αναζωογονημένο ότι δεν επιστρέφουν με μια «μαγική ενίσχυση» των αναμνήσεών τους.

Ο Δρ. Parnia είπε στο LiveScience : «Θα περιγράψουν την παρακολούθηση των ιατρών και των νοσοκόμων που εργάζονται, θα περιγράψουν ότι θα έχουν επίγνωση των πλήρων συνομιλιών, των οπτικών πραγμάτων που συμβαίνουν, κάτι που διαφορετικά δεν θα τους ήταν γνωστό.

«Είναι [ο χρόνος που ο ασθενής κηρύσσεται νεκρός] βασίζεται στη στιγμή που σταματά η καρδιά. Από τεχνική άποψη, έτσι παίρνετε το χρόνο του θανάτου ».

Οι γιατροί προφέρουν την ώρα του θανάτου όταν η καρδιά σταματά και όταν συμβαίνει αυτό, η λειτουργία του εγκεφάλου σταματά «σχεδόν αμέσως», πρόσθεσε ο Δρ. Parnia.

Αλλά ισχυρίζεται ότι ο εγκεφαλικός φλοιός του εγκεφάλου, γνωστός ως «σκέλος σκέψης», επιβραδύνει και επίπεδες γραμμές, αλλά τα κύτταρα του εγκεφάλου μπορούν ακόμα να είναι ενεργά ώρες μετά την διακοπή της καρδιάς.

Σε αντίθεση με την πλοκή της ταινίας Flatliners, οι ασθενείς δεν στοιχειοθετούνται από προηγούμενες αναμνήσεις όταν αναζωογονηθούν, σύμφωνα με τους ερευνητές. Έγραψε Τζούλια Ρόμπερτς και Kiefer Sutherland

Η εκτέλεση CPR σε κάποιον ο οποίος έχει σταματήσει την καρδιά του θα στείλει περίπου το 50 τοις εκατό του τι αίμα χρειάζεται για τον εγκέφαλο, κάτι που λέει ο Dr Parnia αρκεί για να ξεκινήσει τις λειτουργίες του.

Πρόσθεσε: «Αν κατορθώσετε να κάνετε επανεκκίνηση της καρδιάς, αυτό που προσπαθεί να κάνει η CPR, θα αρχίσετε σταδιακά να επαναφέρετε τον εγκέφαλο.

«Όσο περισσότερο κάνετε CPR, τόσο πιο συχνά συμβαίνουν τα μονοπάτια του θανάτου των κυττάρων του εγκεφάλου – συμβαίνουν λίγο πιο αργά.

«Αυτό που τείνει να συμβεί είναι ότι οι άνθρωποι που είχαν αυτές τις πολύ βαθιές εμπειρίες μπορεί να επανέλθουν θετικά μετασχηματισμένοι.

Ο Δρ. Parnia είπε, όταν ένα άτομο είναι αναζωογονημένο, ότι δεν επιστρέφουν με μια «μαγική ενίσχυση» των αναμνήσεών τους, όπως κάνει η Ellen Page στις Flatliners

«Αυτές γίνονται πιο αλτρουιστές, περισσότερο αφοσιωμένοι στο να βοηθούν τους άλλους.

«Βρίσκουν ένα νέο νόημα στη ζωή που είχε μια συνάντηση με το θάνατο. Αλλά δεν υπάρχει σαν μια ξαφνική μαγική ενίσχυση των αναμνήσεών τους. Αυτή είναι μόνο η τζαζ του Χόλιγουντ. ”

Η μελέτη του εξετάζει τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μετά από ένα άτομο που πηγαίνει σε καρδιακή ανακοπή και εάν η συνείδηση ​​συνεχίζεται μετά το θάνατο και για πόσο καιρό.

Στόχος της έρευνας είναι η βελτίωση της ποιότητας της ανάνηψης και η πρόληψη των τραυματισμών του εγκεφάλου, ενώ επανεκκινεί την καρδιά.

epistimoneskardiaStony Brookανθρώπινος εγκέφαλοςΔρ Sam Parniaεπιζώντεςμετά θάνατο