Offline Chair: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του κινητού σου!

Ο πιο βολικός τρόπος για να απεξαρτηθείς από το διαδίκτυο μπορεί να βρεθεί άμεσα στο σαλόνι του σπιτιού σου.

Μπορείς να φανταστείς έναν κόσμο χωρίς internet;

Χωρίς τη δυνατότητα διασύνδεσης με τον αόρατο πλην όμως εντελώς υπαρκτό online κόσμο που μας περιβάλλει; Ακόμη χειρότερα, μήπως σου έχει λείψει η εποχή που μπορούσες να χαλαρώσεις στο σαλόνι του σπιτιού σου, χωρίς να είσαι υποχρεωμένος (ελέω δουλειάς ή λόγω του «εθισμού» σου στις ηλεκτρονικές συσκευές) να τσεκάρεις κάθε λίγο και λιγάκι την οθόνη του κινητού σου; Αν η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι καταφατική, τότε η Offline Chair της Πολωνέζας σχεδιάστριας Agata Nowak σε αφορά άμεσα -πολύ απλά γιατί, όπως υποδηλώνει ξεκάθαρα και το όνομά της, αποτελεί το μοναδικό έπιπλο που μπορεί να σε «βγάλει από την πρίζα».

Το μυστικό της δεν είναι άλλο από την ειδική θήκη για το κινητό / ταμπλέτα σου, η οποία είναι σχεδιασμένη για να μπλοκάρει το σήμα του Wi-Fi αλλά και αυτό των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Από τη στιγμή λοιπόν που θα τοποθετήσεις τη συσκευή σου εντός αυτής της ειδικής θήκης, μπορείς να περάσεις μερικές στιγμές (ή ακόμη καλύτερα, μπόλικες ώρες) πλήρως αποκομμένος από email, Facebook, LinkedIn και λοιπούς ηλεκτρονικούς περισπασμούς / δυνάστες. Μάλιστα, αν επιθυμείς ακόμη μεγαλύτερη απομόνωση, η πολυθρόνα διαθέτει και «οροφή» την οποία μπορείς να σηκώσεις, δημιουργώντας έτσι τη δική σου, εντελώς προσωπική «φυσαλίδα» ηρεμίας και χαλάρωσης.

Αν και προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την ακριβή ημερομηνία «εξόδου» της πολυθρόνας στην αγορά, μπορείς πάντα να επικοινωνήσεις απευθείας με τη δημιουργό της προκειμένου να μάθεις περισσότερες πληροφορίες ή -γιατί -όχι;- προκειμένου να παραγγείλεις τη δική σου, χειροποίητη Offline Chair.

Χρήσιμη, ειδικότερα δε αν δεν γνωρίζεις πώς στην ευχή κλείνει το ρημάδι το κινητό σου -ενδεχομένως γιατί δεν ήξερες ότι, ναι, τελικά μπορεί να κλείσει…

Offline Chair