ΟΑΕΔ: Έξι προγράμματα για ανέργους μέχρι τον Οκτώβριο

Από τις αρχές Αυγούστου έως και τον Οκτώβριο αναμένεται να υλοποιηθούν 6 προγράμματα για ανέργους από τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν είναι τα εξής:

– Αρχές Αυγούστου θα ξεκινήσουν τα δύο νέα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 13.000 νέους από 18 έως 29 ετών που θα είναι εναρμονισμένα με το αντικείμενο των σπουδών τους. Επί 4 μήνες οι νέοι θα καταρτιστούν σε επιχειρήσεις και στη συνέχεια, για 8 μήνες θα απασχοληθούν (με διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και με μισθολογικό κόστος, το οποίο θα καλυφθεί από τα συγκεκριμένα προγράμματα του ΟΑΕΔ) στις ίδιες ή και σε άλλες επιχειρήσεις και πάλι στο αντικείμενο των σπουδών τους.

– Από το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν προγράμματα για νέους 18-24 ετών που αφορούν 10.000 θέσεις και για νέους 25-29 ετών για 3.000 θέσεις εργασίας, για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας άμεσα συνδεδεμένης με το αντικείμενο σπουδών τους.

– Επιπλέον, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα υποστήριξης της απασχόλησης για 1.575 ανέργους και πρόγραμμα για 1.000 άτομα με ειδικές ανάγκες σε ΚοινΣΕΠ.

– Το τελευταίο είναι το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας για ανέργους νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών, το οποίο αφορά 11.000 νέους διαφόρων ειδικεύσεων.

– Να σημειωθεί ότι παράλληλα “τρέχουν” και τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για τους 17 + 34 δήμους και τα hot spot που αφορούν συνολικά 24.574 ανέργους.

anergoioaedoktomvriosprogramata