ΟΑΕΔ: Έως τις 22-06-15 οι οριστικοί πίνακες με τις 32.433 προσλήψεις ανέργων στους Δήμους!

Το αργότερο έως τις 22 Ιουνίου θα είναι έτοιμοι οι οριστικοί πίνακες κατάταξης ανέργων, για την κάλυψη 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης, όπως ανακοίνωσε η διοικητής του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.

Οι θέσεις αφορούν απασχόληση για πέντε μήνες στους Δήμους και εντάσσεται στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.

Από χθες Τρίτη (02/06) έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των δικαιούχων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Σήμερα άρχισε η περίοδος υποβολής ενστάσεων που θα διαρκέσει έως τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 05/06.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η διοικητής του ΟΑΕΔ ανέφερε σχετικά με τη διαδικασία των ενστάσεων ότι μπορούν να γίνουν με δύο τρόπους.

«Ο ένας θα είναι ο ηλεκτρονικός τρόπος στο site του OAEΔ, όπου υπάρχουν πληροφορίες για το πώς κάποιος θα μπει στην εφαρμογή και θα ανεβάσει τα δικαιολογητικά -εφόσον αυτό απαιτείται- και ο δεύτερος τρόπος είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία, όπου μπορεί δηλαδή κάποιος να πάει στο ΚΠΑ (Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης) της περιοχής του και να καταθέσει τα δικαιολογητικά και την ένσταση του», εξήγησε η κ. Καραμεσίνη.

«Όλες οι ενστάσεις μετά τη λήξη της προθεσμίας θα εξεταστούν από επιτροπή στη γενική διεύθυνση απασχόλησης του ΟΑΕΔ και η ομάδα αυτή θα βγάλει τα οριστικά αποτελέσματα και τους οριστικούς πίνακες κατάταξης το αργότερο μέχρι τις 22 Ιουνίου», πρόσθεσε.

Η διοικητής του ΟΑΕΔ υπογράμμισε, επίσης, ότι την ίδια μέρα που θα βγουν τα τελικά αποτελέσματα οι δικαιούχοι θα μπορούν με το σχετικό παραπεμπτικό να πάνε στο Δήμο που έχουν επιλεγεί και να γίνει άμεσα η πρόσληψη.

Απαντώντας στην ερώτηση αν υπήρξε καθυστέρηση στην ανάρτηση των αποτελεσμάτων, η κ. Καραμεσίνη έδειξε κατανόηση σε αυτές τις αντιδράσεις ωστόσο σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

«Επειδή οι άνεργοι περίμεναν τόσο καιρό είναι λογικό η όποια καθυστέρηση να δημιουργεί μια ψυχική αναστάτωση και μια ανυπομονησία. Αν δούμε όμως τα πράγματα ψυχρά, βάσει δηλαδή γεγονότων, στις 27 Απριλίου ήταν η τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και μέχρι την ανάρτηση των πινάκων μεσολάβησαν 5 εβδομάδες.

Φανταστείτε ότι ήταν η πρώτη φορά που είχαμε αυτόματο τρόπο υποβολής αιτήσεων, αυτό είναι μια μεγάλη πρόοδος και αν ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν καθυστερήσεις μέχρι να πάρουμε τα στοιχεία από τους άλλους συνεργαζόμενους φορείς και αν λάβουμε υπόψη τον πολύ μεγάλο αριθμό των αιτήσεων, αυτή η αναμονή που είχαν οι άνεργοι ήταν απολύτως δικαιολογημένη -αλλά ο ΟΑΕΔ δεν καθυστέρησε να βγάλει τα αποτελέσματα, αντίθετα τα έβγαλε σε συντομότερο διάστημα από ό,τι στις προηγούμενες προσκλήσεις για την κοινωφελή εργασία που ήταν και λιγότερες σε αριθμό», τόνισε η κ. Καραμεσίνη.

Για τη δεύτερη φάση του προγράμματος, που αφορά άλλες 20.385 θέσεις εργασίας, η διοικητής του ΟΑΕΔ σημείωσε πως «σε αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνονται θέσεις εργασίας που αφορούν το Δημόσιο, κυρίως υπουργεία όπως το Παιδείας, το Εργασίας, το Υγείας, το Πολιτισμού, και Περιφέρειες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις» και ανέφερε ότι η πρόσκληση αυτή αναμένεται να γίνει από στιγμή σε στιγμή, -όπως είχε δηλώσει και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, συγκεκριμένα, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

oaedproslipseis