ΟΑΕΔ, 13.000 προσλήψεις: Προγράμματα κοινωφελούς, ποιους αφορά …

ΟΑΕΔ, 13.000 προσλήψεις: Ποιους αφορούν οι 13.000 προσλήψεις του ΟΑΕΔ;

Προσλήψεις από τον ΟΑΕΔ μέσα στον Μάη με νέα προγράμματα.

Δύο νέα προγράμματα αναμένεται να «τρέξουν» μέσα στο Μάιο, δίνοντας την ευκαιρία για προσλήψεις σε 13.000 ανέργους να βρουν δουλειά σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Τα νέα αυτά προγράμματα θα ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ. ΟΑΕΔ, 13.000 προσλήψεις:

Επιπλέον, άμεσα αναμένεται η υπουργική απόφαση για την έκδοση δημόσιας πρόσκλησης για 6.900 ωφελούμενους μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και για επιπλέον 2.500 άτομα σε κέντρα φιλοξενίας και hotspots.

Τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ σχεδιάστηκαν με επίκεντρο τον άνεργο και τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Είναι οκτάμηνης διάρκειας και όχι πέντε μηνών, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, και παρέχουν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. ΟΑΕΔ, 13.000 προσλήψεις:

Σε ποιους απευθύνονται τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Απευθύνονται κυρίως στους μακροχρόνια ανέργους οι οποίοι αποτελούν την πλέον ευάλωτη κοινωνική ομάδα για δύο λόγους:

α) Οι μακροχρόνια άνεργοι παραιτούνται πιο εύκολα από τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας και

β) οι πιθανότητες πρόσληψης ενός ανέργου από μία επιχείρηση μειώνονται όσο αυξάνεται ο χρόνος παραμονής του εκτός εργασίας.

Εξάλλου, μέσα στο 2016 προγραμματίζεται ακόμα μία δράση για νέους, που θα περιλαμβάνει κατάρτιση εκτός επιχείρησης και ακολούθως απασχόληση σε κανονικές θέσεις εργασίας. ΟΑΕΔ, 13.000 προσλήψεις:

Τέλος, ανοικτό παραμένει το πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών, το οποίο τρέχει εδώ και λίγες εβδομάδες και έχει ήδη δεχτεί 1.268 αιτήσεις εργοδοτών.

oaedprogramata koinofelousproslipseis