Στον παρακάτω χάρτη, που σχεδίασε η ιστοσελίδα Vectorworldmap.com το 2009, οι μορφές της Ρωσίας, της Κίνας, και του Καναδά μπορεί να φαίνεται οτι ειναι υπερβολικά εμφανή στο φυσικό τους περιβάλλον.
Η εφαρμογή του «ψηφιακού καμουφλάζ», όπως ονομάζεται, κόστισε δισεκατομμύρια στον στρατό των ΗΠΑ. Αλλά το ψηφιακό καμουφλάζ μπορεί στην πραγματικότητα να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό καθώς ξεγελάει το ανθρώπινο μάτι απο ποικίλες αποστάσεις.
Ο χάρτης μας δίνει επίσης μια ιδέα για το που ειναι έτοιμες να πολεμήσουν οι διάφορες χώρες. Οι χώρες της ερήμου όπως η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία φοράνε παραλλαγές που ειναι στο χρώμα του ανοιχτού καφέ και του γκρί ενώ οι χώρες με μεγάλες δασικές εκτάσεις όπως ειναι περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής φοράνε ένα βαθύ πράσινο.
(Κάντε κλίκ στον χάρτη και μετά zoom για να δείτε την Ευρώπη και την Ελλάδα)
Οι ένοπλες δυνάμεις ανα τον κόσμο χρησιμοποιούν το καμουφλάζ απο τον 19ο αιώνα, αν και οι ΗΠΑ ακολούθησαν το παράδειγμά των άλλων χωρών μόνο στις αρχές του 20ου.
Ο Julian Farrance, του Εθνικού Πολεμικού Μουσείο στο Λονδίνο, δήλωσε στο BBC οτι η αλλαγή αυτή προκλήθηκε από την ανάπτυξη των άκαπνων πυρομαχικών, η οποία άφησε τους στρατιώτες εκτεθειμένους σε σύγκριση με τα προηγούμενα πυροβόλα όπλα.
Όπως δείχνει ο χάρτης, τα πλεονεκτήματα είναι τόσο σαφή στις σύγχρονες πολεμικές συγκρούσεις που το καμουφλάζ έχει πλέον υιοθετηθεί διεθνώς.