Netflix Ταινίες: Δέκα ταινίες που πρέπει να δείτε στο Netflix

Netflix Ταινίες: Η – ελπίζουμε όσο το δυνατόν βραχυπρόθεσμη – πραγματικότητα της συνύπαρξης με τον κορονoϊό COVID-19, και η πρακτική υποχρέωση όλων μας να μείνουμε περιορισμένοι στο σπίτι για λίγο καιρό, δεν σημαίνει πως… θα πρέπει να στερηθούμε και την ψυχαγωγία μας!

Netflix Ταινίες: Δέκα ταινίες που πρέπει να δείτε στο Netflix

Πιο πολλές οικιακές ώρες για πολλούς από μας σημαίνουν πρόσθετες ώρες διαθέσιμες για την θέαση ταινιών που μάλλον δεν προλαβαίναμε να παρακολουθήσουμε στην “κανονική” μας ρουτίνα, οπότε τώρα… υπάρχει η δυνατότητα. Και όταν θέλει να έχει κανείς στην διάθεσή του άμεσα τις περισσότερες αριθμητικά επιλογές ανάμεσα σε ταινίες οποιουδήποτε είδους, τότε – κακά τα ψέματα – καμία άλλη υπηρεσία περιεχομένου δεν συγκρίνεται με την Netflix.

Το πρόβλημα: είναι… υπερβολικά πολλές οι ταινίες στην βιβλιοθήκη της Netflix αυτές που διεκδικούν τον χρόνο μας. Ποιές τον αξίζουν πραγματικά; Θέλοντας να παραμείνουμε στις ταινίες δικής της παραγωγής, τα Netflix Originals δηλαδή – ώστε να είμαστε βέβαιοι πως θα είναι πάντα διαθέσιμες, αφού ως γνωστόν τα φιλμ που δεν είναι παραγωγής Netflix προστίθενται κι αφαιρούνται από την βιβλιοθήκη της υπηρεσίας σε τακτά χρονικά διαστήματα – και κάνοντας την απαραίτητη διαλογή καταλήξαμε σε… λιγότερες απ’ όσες θα θέλαμε, είναι η αλήθεια. Τουλάχιστον αυτές στις οποίες καταλήξαμε είναι όντως ενδιαφέρουσες και, σε κάθε περίπτωση, η λίστα αυτή θα αλλάζει σε βάθος χρόνου, ώστε να παραμένει επίκαιρη.

Υπενθυμίζουμε πως για να παρακολουθήσει κανείς τις ταινίες της Netflix που προτείνουμε δεν χρειάζεται στην πραγματικότητα να έχει ενεργό λογαριασμό στην αμερικανική Δικτυακή υπηρεσία: με ένα οποιοδήποτε e-mail μπορεί να δημιουργήσει έναν δοκιμαστικό λογαριασμό διάρκειας ενός μήνα και – αν στο τέλος αυτού του χρονικού διαστήματος κρίνει πως δεν τον ενδιαφέρει να τον διατηρήσει επί πληρωμή – να τον ακυρώσει την π.χ. 29η ημέρα χωρίς να καταβάλει οποιοδήποτε αντίτιμο. Κατά την εγγραφή και δημιουργία αυτού του δοκιμαστικού λογαριασμού θα ζητηθεί πιστωτική κάρτα, αλλά δεν θα χρεωθεί τίποτε σε αυτήν αν δεν παρέλθουν οι 30 ημέρες της δοκιμής. Ό,τι πρέπει για έναν μήνα οικιακής απομόνωσης, με άλλα λόγια! Netflix Ταινίες

Αυτές είναι οι επιλογές μας για τις 10 καλύτερες ταινίες που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς στην Netflix:

The Two Popes

Εγκληματικά λιγότερο ακουσμένο από το The Irishman, το φιλμ αυτό του Fernando Meirelles πανάξια απέσπασε πολλές υποψηφιότητες και βραβεία βασισμένο σε δύο στοιχεία: το εξαιρετικά καλογραμμένο του σενάριο και τις ίσως κορυφαίες ερμηνείες στην καριέρα των θρυλικών Anthony Hopkins και Jonathan Pryce (και αυτό μιλά από μόνο του). Ο επερχόμενος και ο απερχόμενος Πάπας είναι μεταξύ τους εντυπωσιακά διαφορετικοί και η όλη διαδικασία “συμφιλίωσής” τους μέσα από τις συγκρούσεις και την ένταση, πάντοτε στο πλαίσιο ενός θεσμού εξουσίας όπως ο θρησκευτικός, δεν θα μπορούσε να αποδοθεί καλύτερα επί της οθόνης. Πολύ απλά: ποιοτικό σινεμά.

The King

Η Netflix δεν μέτρησε το υψηλό κόστος σε αυτήν την “γυαλιστερή” παραγωγή εποχής και… φαίνεται. Όμως η δημιουργία του David Michod δικαιούται τα εύσημα τόσο για την πολύ καλή σκηνοθεσία της, όσο και για την ερμηνεία του Tom Glynn-Carney στον ρόλο του πρίγκιπα της Ουαλίας Hal ο οποίος τοποθετείται “με το έτσι θέλω” στον αγγλικό θρόνο μετά από τον θάνατο του τυραννικού βασιλιά Henry IV. Η υπέροχη φωτογραφία και η προσεγμένη μουσική επενδύουν αποτελεσματικά έναν ιστορικό καμβά όπου οι μηχανορραφίες και οι πολιτικές ίντριγκες έχουν την ίδια βαρύτητα με τις μεσαιωνικές μάχες και την λαϊκή χειραγώγηση. Δίκαιες οι πολλαπλές βραβεύσεις.

Roma

To ασπρόμαυρο αριστούργημα του Alfonso Cuaron είναι κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να παρακολουθήσει κανείς στην Netflix και… δικαιολογημένα: καλογραμμένο, με έξοχες ερμηνείες, σκηνοθεσία υπεράνω κριτικής, εμμονή στην κινηματογραφική και φωτογραφική λεπτομέρεια, τόσο ρεαλιστικό όσο και λυρικό, εκπροσωπεί αυτό ακριβώς το είδος της σινεποιότητας που λείπει αφόρητα πια. Πανάξια τα Όσκαρ και οι Χρυσές Σφαίρες, πανάξια η αναγνώριση, πανάξια και η θέση του Roma ανάμεσα στις κορυφαίες ταινίες της περασμένης δεκαετίας.

Marriage Story

Το πόσο άσχημη, συναισθηματικά φορτισμένη και ταυτόχρονα κυνική διαδικασία μπορεί να είναι ένα διαζύγιο – και δη ένα με την εμπλοκή παιδιών – ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που αγαπήθηκαν δεν έχει ποτέ αποδοθεί επί της οθόνης με τρόπο περισσότερο σαφή και ωμό απ’ ότι σε αυτήν την ταινία. Ουσιώδης, προσωπική και άκρως αποτελεσματική σκηνοθεσία, υπέροχες ερμηνείες από Driver και Johansson, καλοδιαλεγμένο soundtrack και προσεγμένη φωτογραφία συνδυάζονται υποδειγματικά για να προσφέρουν ένα δυνατό, έστω και οδυνηρό φιλμ που δεν θα ξεχάσει κανείς εύκολα.

Beasts of No Nation

Μία από τις πρώτες ταινίες της Netflix παραμένει από τις καλύτερές της παρά την βαριά, συνασθηματικά εξαντλητική της ατμόσφαιρα: ο ταλαντούχος Cary Fukunaga σκηνοθετεί έναν έξοχο Idris Elba στον ρόλο ενός χαρισματικού και αδίστακτου Αφρικανού πολέμαρχου που εξοικειώνει μικρά παιδιά στην γλώσσα της βίας και του πολέμου, σφυρηλατώντας τα σε πολεμιστές δίχως δισταγμό. Ωμό αλλά δυναμικό και ψυχογραφικό με τρόπο άβολο κι αμφίσημο, το Beasts of No Nation δεν αφήνει περιθώριο για το αν πετυχαίνει αυτό για το οποίο γυρίστηκε: να διχάσει τον ίδιο του τον θεατή. Netflix Ταινίες

Bird Box

Πολλά φιλμ στηρίζονται σε μία πρωτότυπη βασική ιδέα και… αποτυγχάνουν σε όλα τα υπόλοιπα, όχι ωστόσο αυτό: η Sandra Bullock πρέπει να οδηγήσει στην ασφάλεια δύο παιδιά καθώς όλοι έχουν δεμένα τα μάτια για να μην αντικρύσουν με μοιραίες συνέπειες τον απειλητικό τρόμο που τούς περιβάλλει. Αυτό που προκύπτει είναι επιστημονική φαντασία και τρόμος προσεκτικά ισορροπημένα, με χρήση του ήχου υποδειγματική και μια σειρά από σεκάνς εξαιρετικής κινηματογραφίας, όλα σε συνεργασία και ικανά να κρατήσουν ψηλά την αδρεναλίνη στις φλέβες των περισσότερων θεατών. Δεν θα αρέσει στους πάντες, ίσως, όμως ήταν το cult hit που χρειαζόταν η Netflix για να καθιερωθεί ως η παραγωγός που θα δοκιμάσει να κάνει όλα εκείνα που τα studios του Hollywood… δεν.

Klaus

Η ταινία κινουμένων σχεδίων-έκπληξη του 2019 είναι μία από τις καλύτερες τους είδους της τα τελευταία χρόνια και ήδη πολυβραβευμένη γιατί λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα και έχει να επιδείξει άκρως εντυπωσιακό οπτικό τομέα. H εικόνα του δίνει την εντύπωση δισδιάστατου “παραδοσιακού” animation, ενώ στην ουσία είναι 3D “επεξεργασμένου” με τέτοιον τρόπο ώστε να αποπνέει την αίσθηση “σκίτσου” διατηρώντας παράλληλα τον “όγκο” και την λεπτομέρεια του 3D. Το καλογραμμένο σενάριο, οι ξεκαρδιστικοί χαρακτήρες, η υπέροχη “φωτογραφία” και το προσεγμένο soundtrack ολοκληρώνουν μία παραγωγή για την οποία δικαίως είναι υπερήφανη η Netflix.

The Ballad of Buster Scruggs

Οι αδελφοί Cohen εκπροσωπούν τον ορισμό σχεδόν της σινεφίλ κινηματογραφίας στα μάτια του ευρύτερου κοινού (οξύμωρο μα ισχύει) και αυτή η “σπονδυλωτή” ταινία επιβεβαιώνει το γιατί: έξι ξεχωριστές ιστορίες μιας άγριας Δύσης ειρωνικά ποιητικής και συνάμα ρεαλιστικά κυνικής, σε κάθε μία παρόντες οι γλαφυροί χαρακτήρες-καρικατούρες που συχνά αγαπάμε στα φιλμ των Cohen, παρούσα η γλυκόπικρη διάθεση κι ο ρομαντισμός που δεν συμβαδίζει με καμία γνωστή πραγματικότητα, όλα δοσμένα μέσα από φροντισμένη φωτογραφία, μουσική και σκηνοθεσία… ε, Cohen. Οι fans την βλέπουν πρώτη-πρώτη, οι υπόλοιποι σίγουρα κάποια στιγμή. Netflix Ταινίες

Okja

Πριν ο Bong Joon-Ho θριαμβεύσει με το Parasite είχε συγγράψει και σκηνοθετήσει ένα από τα πρώτα film hits της Netflix, αυτό: μία αλληγορία για την βιομηχανοποίηση των πάντων στην εποχή μας από αδίστακτες πολυεθνικές-κολοσσούς, “μεταμφιεσμένη” σε περιπέτεια πότε τρομακτική και πότε γλυκερή μα ποτέ βαρετή. Ο πολύ καλός ρυθμός, οι ενδιαφέροντες χαρακτήρες και οι έξοχες ερμηνείες γνωστών ηθοποιών όλες συμβάλλουν στο πολύ καλό συνολικό αποτέλεσμα, είναι η σκηνοθεσία ωστόσο του Joon-Ho αυτή που ωθεί το Okja σε επίπεδο υψηλότερο από αυτό των παραγωγών “direct-to-video” (όπου κινούνται  – κακά τα ψέματα – τα πιο πολλά άλλα φιλμ της Netflix).

I Lost My Body

Όχι τόσο υψηλού τεχνικού επιπέδου όσο το Klaus, μεν, αλλά εξαιρετικής αισθητικής και πολύ περισσότερο “φορτισμένο” συναισθηματικά, αυτό το γαλλικό κινούμενο σχέδιο ακολουθεί την προσπάθεια ενός κομμένου χεριού (!) να ξαναβρεί τον ιδιοκτήτη του μέσα στους δρόμους του πολυσύχναστου Παρισιού. Εναλλάσσοντας την μελαγχολία με το σκοτεινό χιούμορ το I Lost My Body κατορθώνει να καλλιεργήσει ατμόσφαιρα γλυκόπικρα απολαυστική και να την συνδυάσει επιτυχημένα με την πρωτότυπη βασική ιδέα του και το ολόδικό του εικαστικό στυλ. Must-see σε κάθε περίπτωση!

Άλλες ταινίες στην βιβλιοθήκη της Netflix που αξίζουν την προσοχή των θεατών είναι οι Set It Up (ανάλαφρη rom-com μεν αλλά με καλοδιαλεγμένο καστ γυρισμένη επακριβώς έτσι ώστε να ψυχαγωγήσει χωρίς να προβληματίσει ή να κουράσει), Dolemite Is My Name (o Eddie Murphy στον ρόλο του ομώνυμου cult icon της μαύρης ποπ κουλτούρας θυμάται τον καλό του εαυτό με απολαυστικά αποτελέσματα) και Mowgli: Legend of the Jungle (περιπέτεια με το ίδιο υλικό άλλων “ελαφρότερων” ταινιών μα με περισσότερο σκοτεινή ατμόσφαιρα και καλύτερα ειδικά εφέ και αρκούντως εντυπωσιακό καστ).

Βεβαίως, όπως αναφέραμε και νωρίτερα, αυτό το Top Ten θα εμπλουτίζεται και θα αλλάζει σε βάθος χρόνου καθώς η Netflix θα κάνει διαθέσιμες όλο και περισσότερες ταινίες δικής της παραγωγής στο κοινό της, γι’ αυτό… τακτικές επισκέψεις στην παρούσα σελίδα συνιστώνται ανεπιφύλακτα!

Διαβάστε για τις σειρές – ταινίες του Netflix ΕΔΩ

Netflixnetflix ταινιεςταινίες