Νέο video από τις Οινούσσες – “Απείλησαν να μας πάρουν στην Τουρκία” λέει ο Έλληνας ψαράς που ήρθε αντιμέτωπος με τους Τούρκους!

Τις απίστευτες στιγμές που έζησε ως καπετάνιος του αλιευτικού περιγράφει στο newsit.gr, ο Κώστας Δημίδης, γιος του ιδιοκτήτη του αλιευτικού “Άγιος Δημήτριος”, που δέχθηκε απειλές από το πλήρωμα σκάφους του τουρκικού λιμενικού το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής (29.04.2016). “Ήθελαν να μας πάρουν στην Τουρκία” λέει ο Έλληνας ψαράς.

“Οι Τούρκοι είναι διαρκώς στα δικά μας χωρικά ύδατα και φτάνουν δίπλα στο νησί συνέχεια”, περιγράφει ο Κώστας Δημίδης την ώρα που έρχεται στο φως ακόμη ένα video από τη στιγμή που οι Τούρκοι μπήκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και το πλήρωμα του σκάφους τουρκικής ακτοφυλακής ουσιαστικά επιχείρησε να συλλάβει τον Έλληνα ψαρά, ο οποίος έπλεε με το καΐκι του σε ελληνικά χωρικά ύδατα στις Οινούσσες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

“Έγινε το περιστατικό με το αλιευτικό. Δούλευα ως καπετάνιος. Οι Τούρκοι μας είπαν πως είμαστε 2,5 μίλια από την Τουρκία και ότι είμαστε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ δεν ήμασταν, ήμασταν 1,5 μίλι από τις Οινούσσες. Μας έγνεφαν να σταματήσουμε. Μπήκανε μια φορά μπροστά μας. Δεν μας έβριζαν, αλλά μας φώναζαν. Μας απείλησαν πως θα μας πάρουν στην Τουρκία. Σταμάτησαν μπροστά μας. Ήρθε για εμάς! Ήρθε επί τούτου και σταμάτησε μπροστά μας”, λέει χαρακτηριστικά ο Κώστας Δημίδης στο newsit.gr.

Η πρόκληση των Τούρκων δεν σταμάτησε εκεί. “Μετά από μισή ώρα, με το που απομακρύνθηκε το σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, το τουρκικό σκάφος ήρθε πάλι μπροστά μας. Φώναξα στο ελληνικό σκάφος να το χτυπήσω με ευθύνη δική μου. Μου είπε ο άνθρωπος από το ναυτικό να μείνω ψύχραιμος. Μου είπαν να ηρεμήσω”, λέει και σημειώνει πως αν και πολλές φορές βλέπει τους Τούρκους στα ελληνικά χωρικά ύδατα, τη Μεγάλη Παρασκευή ήταν η πρώτη φορά που απειλήθηκαν με τέτοιο τρόπο.

Πριν δέκα μέρες, όπως καταγγέλλει, ένα τουρκικό πλοίο έφτασε μισό μίλι από την Παναγία και παρά το γεγονός πως το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τους ενημερώνει πως έχουν μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, οι Τούρκοι επιμένουν πως βρίσκονται στα τουρκικά ύδατα και λένε πως με βάση τους χάρτες τους, βρίσκονται σε τουρκικά χωρικά ύδατα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ [via]

kapetaniosoinousestourkoi