Μετά από 24 χρόνια βλέπει για πρώτη φορά χρώματα!

Πρόκειται για ένα από τα πιο συγκινητικά βίντεο που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο. Ο 31χρονος Joseph Romeo από την Γεωργία σε ηλικία επτά ετών έχασε την ικανότητα να βλέπει οποιοδήποτε χρώμα εκτός από τις αποχρώσεις του γκρι λόγω μιας σπάνιας πάθησης.

Μετά από 24 χρόνια ζωής χωρίς χρώματα η σύζυγός του Britanny κατάφερε να του κάνει ένα μοναδικό δώρο, ένα ζευγάρι γυαλιά EnChroma τα οποία διαφοροποιούν τις αποχρώσεις και βοηθούν τα άτομα με αυτή την πάθηση να δουν ξανά τα χρώματα. Τα συγκεκριμένα γυαλιά φιλτράρουν και διαφοροποιούν τα χρώματα που ουσιαστικά «μπερδεύονται» σε όσους έχουν αχρωματοψία με μια τεχνική που ονομάζεται χρωματική ενίσχυση της αντίθεσης.

Οι άνθρωποι με Protanopia δεν είναι σε θέση να διαφοροποιήσουν δύο χρώματα – συνήθως το κόκκινο και το πράσινο – και έτσι οι φακοί από τα γυαλιά προσθέτουν νέα διάσταση στον τρόπο που βλέπουν και τους δίνουν τη δυνατότητα να δουν κάποια χρώματα.

Το βίντεο «ανέβηκε» από τη σύζυγο του η οποία εξηγεί ότι ο Joseph δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει κανένα χρώμα παρά κάποιες αποχρώσεις του γκρι από την παιδική του ηλικία. Έτσι αυτό το δώρο είναι πολύ σημαντικό για εκείνον. Ο 31χρονος ανοίγει το κουτί με τα γυαλιά και δείχνει να τα έχει χαμένα. Μόλις τα δοκιμάζει εμφανώς συγκινημένος δεν μπορεί να μιλήσει. Μετά από λίγο ακούγεται να λέει «Μπορώ να δω τα χρώματα. Θέε μου μπορώ να δω το ροζ, το πράσινο, το μπλε…» Ο Joseph δείχνει να μην μπορεί να πιστέψει ότι μετά από 24 χρόνια βλέπει για πρώτη φορά τα χρώματα και η συγκίνησή του είναι μεγάλη. Γελάει σαν μικρό παιδί από τη χαρά του.

Το βίντεο στο youtube έχει χιλιάδες προβολές, likes και σχόλια. Ένας χρήστης μάλιστα έγραψε ότι από τη στιγμή που είδε το βίντεο έχει εκτιμήσει το δώρο που του έχει κάνει ο Θεός να βλέπει όλα τα χρώματα, πράγμα που δεν είχε σκεφτεί ποτέ στο παρελθόν. Η γυναίκα του βέβαια έγραψε ότι το μέρος που βρέθηκαν και του έδωσε τα γυαλιά είναι πολύ βαρετό αλλά δεν κρατιόταν μόλις αυτά έφτασαν με το ταχυδρομείο.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο…

24 chroniachromataJoseph Romeo