Το μεγάλο σχέδιο εφαρμόζεται! Τελειώνουν οριστικά την Εθνική κυριαρχία …

Τρομοκρατεί την διεθνή κοινότητα το νέο άρθρο, του ιταλικού περιοδικού L’Espresso, το οποίο σε συνεργασία με το WikiLeaks του Τζούλιαν Ασάνζ, δημοσίευσαν απόρρητα έγγραφα, σχετικά με τις μυστικές διαπραγματεύσεις για την TISA (Trade in Services Agreement -Διεθνής Συμφωνία Εμπορίου Υπηρεσιών), «αδελφή» συμφωνία της προκλητικής TTIP.

Η νέα συμφωνία, η οποία εξετάζεται υπό άκρα μυστικότητα, λόγω του ακραίου περιεχομένου της, σχεδιάζει «την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες των Ευρωπαίων πολιτών, Αμερικανών καθώς και πολιτών χωρών από την Κόστα Ρίκα έως την Ιαπωνία» σύμφωνα με τον ιταλικό περιοδικό.

Ουσιαστικά, εταιρείες από άλλα κράτη, θα μπορούν να επεμβαίνουν στο κανονιστικό πλαίσιο υπηρεσιών κυρίαρχων κρατών.

Οι επεμβάσεις αυτές αφορούν 23 καίριους τομείς, από τις τηλεπικοινωνίες και το ηλεκτρονικό εμπόριο έως τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, γεγονός που αφήνει τα προσωπικά δεδομένα απροστάτευτα!

Τα τελευταία 3 χρόνια λοιπόν, η Ευρώπη και η Αμερική, από την αρχή επεξεργασίας της TTIP (Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων), έως και σήμερα με την TISA, οδηγούν την παγκόσμια οικονομία σε ακόμη πιο φιλελεύθερη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσε το περιοδικό, οι συζητήσεις γίνονται στην Γενεύη και συμμετέχουν 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε, αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Καναδάς, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν, Ισλανδία, Ισραήλ, Ιαπωνία Νότιος Κορέα, Λιχτεστάιν, Μαυρίκιος, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πακιστάν, Παναμάς, Περού, Ελβετία και Τουρκία.

Το εκτενές άρθρο του ιταλικού περιοδικού παρουσιάζει αναλυτικά, όσα κρύβουν τα κράτη και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ενώ ήδη στην Ευρώπη έχουν αρχίσει διαμαρτυρίες πολιτών…

ethniki kyriarchiasxedioTrade in Services Agreement