Με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες μέσω taxis net μπορούν να πληρώνουν οι πολίτες τις οφειλές τους…

Απευθείας και μέσω taxis, με χρέωση της πιστωτικής κάρτας… ή της χρεωστικής, θα μπορούν να πληρώνουν τις οφειλές τους προς την εφορία οι φορολογούμενοι από τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου οικονομικών, η νέα εφαρμογή θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 και ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει απευθείας από την οθόνη του υπολογιστή τουτο χρέος και το ποσό που επιθυμεί να πληρώσει με τη χρεωστική ή την πιστωτική του κάρτα.

Με τον τρόπο αυτόν, αναμένεται αφ’ ενός να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, αφετέρου να εκλείψει το φαινόμενο των υπερεισπράξεων που σημειώνονται σήμερα, εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί φορολογούμενοι κάνουν λάθος στην ταυτότητα οφειλής.

Οπως προκύπτει από την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη σε ερώτηση του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, η ΓΓΔΕ και ειδικότερα η διεύθυνση ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, έχει προχωρήσει ήδη σε συμψηφισμό 268.980 υπερεισπράξεων που αφορούν σε 210.297 ΑΦΜ με το ποσό που συμψηφίστηκε να φτάνει τα 10,37 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των υπερεισπράξεων αυτών, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, οφείλεται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν με λανθασμένη ταυτότητα οφειλής.

Το πρόβλημα αυτό αναμένεται να αντιμετωπιστεί με την απευθείας χρέωση της κάρτας του φορολογούμενου μέσα από το σύστημα taxis, χωρίς να χρειάζεται να αναπαράξει την ταυτότητα οφειλής.

chreostikeskartespistotikespliromespolitestaxisnet