ΜΑΥΡΟ ΡΟΔΟ SPOILER: Το δόλιο σχέδιο της Κασσιανής ενάντια στην Φιλαρέτη

ΜΑΥΡΟ ΡΟΔΟ SPOILER: Ο ρόλος της μοναχής Κασσιανής, όπως εύστοχα τον περιέγραψε η Μυρτώ Αλικάκη πριν από μέρες, αντιπροσωπεύει την υποκρισία της πίστης», την μερίδα αυτή του κλήρου που δεν εμπνέεται από αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Τότε η ηθοποιός μας είχε προειδοποιήσει πως η Κασσιανή έχει καταστρώσει ένα σκοτεινός σχέδιο, το οποίο θα βάλει σε ενέργεια με την πρώτη ευκαιρία.

ΜΑΥΡΟ ΡΟΔΟ SPOILER: Το δόλιο σχέδιο της Κασσιανής ενάντια στην Φιλαρέτη

Η ευκαιρία λοιπόν έφτασε, θα δούμε για πρώτη φορά την Κασσιανή να αναλαμβάνει δράση. Η αφορμή θα είναι η επίσκεψη του μητροπολίτη και η «εισήγηση» της ηγουμένης Φιλαρέτης η δόκιμη μοναχή να χειροτονηθεί άμεσα. Η Κασσιανή δεν έχει κανένα πραγματικό ενδιαφέρον για την Ελισάβετ. Ο βίος και η πολιτεία της νεαρής κοπέλας την αφήνουν παγερά αδιάφορη. Αυτό που την απασχολεί είναι άλλο. Το πως θα ροκανίσει τη θέση της Φιλαρέτης, η οποία πήρε μέσα από τα χέρια της -έτσι πιστεύει η ίδια- τη θέση της ηγουμένης. Προς αυτή την κατεύθυνση η Ελισάβετ είναι ένα πιόνι στα χέρια της.

Η Κασσιανή πλησιάζει τον μητροπολίτη και τους εκφράζει τους προβληματισμούς της για την χειροτόνηση της Ελισάβετ και την γενικότερη κακή διαχείριση της μονής από την Φιλαρέτη. Ανάμεσα στα «χαρτιά» που κρατάει στα χέρια της η Κασσιανή είναι η μακρόχρονη παρουσία της στο μοναστήρι -βρίσκονταν εκεί πολύ πριν κάνει την εμφάνισή της η Φιλαρέτη-, η εμπιστοσύνη που έχει στο πρόσωπό της ο μητροπολίτης και η ικανότητά της να πληροφορείται τα μυστικά όλων.

Για την αρχική σελίδα « Μαύρο Ρόδο » πατήστε ΕΔΩ

SPOILERΜαύρο ΡόδοΜΑΥΡΟ ΡΟΔΟ SPOILER