Μαρία Αριστείδου: Ο Πικάσο των γλυκών!

Τι θα λέγατε αν σας έδιναν να δοκιμάσετε ένα λαχταριστό κομμάτι από την ελαιογραφία του Σαλβαντόρ Νταλί, «Η Εμμονή της Μνήμης»;

Αν είστε λάτρης της Τέχνης και των γλυκών, τότε η Μαρία Αριστείδου είναι ο άνθρωπός σας.

Η καλλιτέχνης από την Κύπρο ζωγραφίζει πάνω σε τούρτες διάσημους πίνακες, για χάρη του ζαχαροπλαστείου Patisserie Vienna Boutique – Cake Gallery στη Λάρνακα που ανήκει στην οικογένειά της.

Από τον Βαν Γκογκ μέχρι το Πικάσο, διάσημα έργα αποτυπώνονται επάνω σε τούρτες, δημιουργώντας ένα πεντανόστιμο, αλλά άκρως καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Και μπορεί μια τούρτα για να ολοκληρωθεί να απαιτούνται 8 με 10 ώρες το αποτέλεσμα, όμως, είναι εκπληκτικό… Τόσο γευστικά όσο και αισθητικά.

Οι τούρτες-έργα τέχνης είναι το τελευταίο πρότζεκτ της 27χρονης καλλιτέχνιδος από την Κύπρο η οποία χρησιμοποιεί το ταλέντο της στη ζωγραφική με άκρως ιδιαίτερους τρόπους. Η νεαρή είχε απασχολήσει ξανά τα Μέσα όταν δημοσιοποιήθηκαν τα έργα της που έφτιαχνε αποκλειστικά με…. καφέ! Ενα εγχείρημα που υλοποιήθηκε λόγω ενός λάθους (όταν της χύθηκε καφές σε χαρτί κατά λάθος) και λόγω της περιέργειας και του πειραματισμού που διακρίνουν την καλλιτέχνιδα. Ανάμεσα σε άλλα, η νεαρή είχε φτιάξει και τα πορτραίτα του Γιάνη Βαρουφάκη, τότε σταρ ΥΠΟΙΚ αλλά και του Hugh Laurie, του αγαπημένου Dr. House, ο οποίος, μάλιστα, εντυπωσιάστηκε τόσο με το έργο της Μαρίας Αριστείδου που το πόσταρε στο λογαριασμό του στο Facebook, ευχαριστώντας την θερμά!

Η 27χρονη ασχολείται με τη ζωγραφική από μικρό παιδάκι. Και μάλιστα με τρόπο ανατρεπτικό, από τότε! «Από μικρή θυμάμαι να ζωγραφίζω στους τοίχους του σπιτιού με τα κραγιόν!» λέει χαρακτηριστικά. Μεγαλώνοντας σπούδασε Καλές Τέχνες στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (Fine Arts), ενώ έκανε και μεταπτυχιακές σπουδές στο Λανκασάιρ (Arts Health).

Δείτε και ένα βίντεο:

cypruserga technisLarnacamaria aristidoutourteszacharoplastiki