Το κορίτσι του 2004 με υποτροφία σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής – Συγκίνησε όλη την Ελλάδα όταν έσβησε την φλόγα!

Το πρόσωπό της συνδέθηκε με μια από τις σημαντικότερες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Η μικρή τότε Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, καθήλωσε το κοινό στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο, σβήνοντας την ολυμπιακή φλόγα μπροστά σε χιλιάδες θεατές στην Τελετή Λήξης των Oλυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Σήμερα, η Φωτεινή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 συνεχίζει να φωτίζει με την λάμψη και τις γνώσεις της.

Το κορίτσι που έσβησε τη φλόγα, η οποία σπουδάζει στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κέρδισε υποτροφία για το Watson School of Biological Sciences στο Cold Spring Harbor Laboratory (CSHL) στις ΗΠΑ.

Το Watson School είναι ένα κορυφαίο Κέντρο Μοριακής Βιολογίας, παγκοσμίως πρωτοπόρο στην έρευνα αιχμής και την υψηλή εκπαίδευση που προσφέρει κάθε καλοκαίρι σε επιλεγμένους, μετά από αξιολόγηση, άριστους προπτυχιακούς φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν και να σταδιοδρομήσουν στις Βιολογικές Επιστήμες.

Η Φωτεινή είναι η μόνη Ελληνίδα ανάμεσα σε 20 φοιτητές και φοιτήτριες που επιλέχτηκαν μεταξύ 800 υποψηφίων από όλο τον κόσμο για να παρακολουθήσουν μαθήματα, σεμινάρια και να πραγματοποιήσουν εργαστηριακή διατριβή σε καινοτόμα θέματα Μοριακής Βιολογίας, υπό την επίβλεψη των καθηγητών του ερευνητικού κέντρου.

flogafotini papaleonidopoulouolympiakoi agonesWatson School