Κοινωνικό μέρισμα 2018: Οδηγός για το έκτακτο επίδομα

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Το κοινωνικό μέρισμα, τα αναδρομικά και τα αντίμετρα αποτελούν τα ανοιχτά μέτωπα στα οποία η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα, όπως και το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων, το οποίο ανάγεται σε κορυφαίο διακύβευμα.

Κοινωνικό μέρισμα 2018

Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πάντως πως μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στην τελική ευθεία βρίσκονται άλλωστε οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την επιστροφή των αναδρομικών σε ένστολους, πανεπιστημιακούς και δικαστικούς και για την εφαρμογή των αντιμέτρων που έχουν εξαγγελθεί. Κοινωνικό μέρισμα 2018

Παράλληλα, κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις με τους Θεσμούς τόσο για το κοινωνικό μέρισμα από το φετινό υπερπλεόνασμα, όσο και για το ζήτημα των συντάξεων.

Αντίμετρα

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο Open χθες είπε ότι «έχουμε πείσει τους εταίρους μας για τη μη αναγκαιότητα του μέτρου της περικοπής των συντάξεων και τώρα συζητάμε τα αντίμετρα».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτηρης Παπαδημούλης μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο για τις συντάξεις και τα αντίμετρα, το καλοκαίρι δεν μας πίστευε κανείς».

Έως 877 ευρώ το κοινωνικό μέρισμα

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο και τα δεδομένα αυτά, λοιπόν, το μέρισμα θα διανεμηθεί σε 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά, αλλά θα κυμαίνεται από 162 έως 877 ευρώ μιας και το υπερπλεόνασμα προς διανομή είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό της περασμένης χρονιάς. Κοινωνικό μέρισμα 2018

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 το υψηλότερο εισοδηματικό κριτήριο ήταν στις 27.000 ευρώ ενώ το περιουσιακό όριο ανερχόταν στις 180.000 ευρώ.

Το δε κοινωνικό μέρισμα κλιμακωνόταν από 250 έως 1.350 ευρώ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών

Ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος είπε ότι «η χώρα μας έχει εισέλθει σε μια περίοδο ανάπτυξης η οποία θα συνεχιστεί. Η κυβέρνηση κατάφερε μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση με στόχο να γίνει το σύστημα βιώσιμο.

»Η δέσμευση του πρωθυπουργού για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, είναι μια ειλημμένη απόφαση».

Επαρκές απόθεμα ρευστότητας

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε ότι «σήμερα, μείζον ζητούμενο για τη χώρα μας, αποτελεί η επιτάχυνση της ανάπτυξης, μέσα από την αύξηση της εξωστρέφειας της οικονομίας της και την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει προτιμώμενο εταίρο για τα Αραβικά επιχειρηματικά σχήματα, που θέλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Νότια και Ανατολική Ευρώπη». Κοινωνικό μέρισμα 2018

Μιλώντας στο Reuters, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα διαθέτει ένα επαρκές απόθεμα ρευστότητας και θα περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να βγει στις αγορές».

Θετικά μέτρα εντός Νοεμβρίου

Επίσης, μέσα στον Νοέμβριο έχει ήδη προγραμματιστεί να δοθούν τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων και, ταυτόχρονα, θα προσδιοριστεί το αυξημένο επίδομα θέρμανσης.

Ανάσα ρευστότητας για τους μικροεπιχειρηματίες με διαδικασίες – εξπρές δίνει νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ που κατατίθεται πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή και προβλέπει τη δυνατότητα δανειοδότησης τους με ποσά 20.000 – 25.000 ευρώ.

Ανάμεσα στους στόχους για τον προτελευταίο μήνα του έτους είναι και η κατάθεση ενός πολυνομοσχεδίου που θα ενσωματώνει ακόμα περισσότερα μέτρα από το πακέτο των μέτρων που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της ΔΕΘ, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, με στόχο την ανακούφιση των στρωμάτων που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές.

odigosέκτακτο επίδομακοινωνικο μερισμα 2017κοινωνικό μέρισμα 2018κοινωνικο μερισμα 2018 αιτησειςκοινωνικο μερισμα 2018 αιτησηκοινωνικο μερισμα 2018 κριτηριακοινωνικο μερισμα 2018 πασχακοινωνικο μερισμα 2018 ποτε θα δοθεικοινωνικο μερισμα 2018 ποτε ξεκιναεικοινωνικο μερισμα κριτηρια