Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (συντ: Κ.Ο.Κ.) είναι το νομοθέτημα που ρυθμίζει τη δημόσια κυκλοφορία οχημάτων, πεζών και ζώων στο οδικό δίκτυο και σε ορισμένους άλλους χώρους.
Ο κάθε οδηγός υποχρεούται να τον τηρεί καθώς σε περίπτωση παραβίασης του επιφέρει πρόστιμα, ποινές στο ΣΕΣΟ (Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών, μέχρι και φυλάκιση.
Κώδικας οδικής κυκλοφορίας
Να θυμάσαι, πως τα τυχαία τεστ, είναι κατάλληλα για να διαπιστώσεις αν είσαι έτοιμος για τις εξετάσεις σου και όχι για να βελτιωθείς.
Γνωρίζεις ότι…
– Μετά από 2-3 μέρες, πολλοί μαθητές, έχοντας κάνει αρκετά τεστ, αρχίζουν και βαριούνται… άλλοι απελπίζονται διότι εκεί που κάνουν 2-3 τεστ χωρίς λάθος ξαφνικά κάνουν 4!
– Μετά από 30-40 τεστ, οι υποψήφιοι δεν ξέρουν ούτε πόσα τεστ έχουν κάνει αλλά ούτε και πόσες ερωτήσεις δεν έχουν δει καθόλου, ενώ παρασύρονται από τις εύκολες που έχουν εμφανιστεί πολλές φορές! Κώδικας οδικής κυκλοφορίας
– Ερωτήματα όπως: Σε πόσες ερωτήσεις θα έκανα λάθος αν τις συναντούσα την επόμενη φορά; Πόσα τεστ πρέπει ακόμα να κάνω; Πότε θα είμαι πραγματικά έτοιμος;
Είναι ερωτήματα που οδηγούν τον μαθητή να τα παρατήσει ή να δοκιμάσει να δώσει εξετάσεις χωρίς να είναι πραγματικά έτοιμος με αποτέλεσμα να κοπεί.
– Το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών που περνά τις εξετάσεις στα σήματα τα καταφέρνει από τύχη! Απλά του “έκατσαν” γνωστές ή εύκολες ερωτήσεις!!!