ΚΕΑ: Νέα αίτηση από 1η Νοεμβρίου για συγκεκριμένους

ΚΕΑ: Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ δύο νέες αποφάσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (keaprogram.gr) με τις οποίες τροποποιούνται η ισχύουσα από αύριο (1η Νοεμβρίου 2018) απόφαση Δ13/οικ./33475/1935/18 «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» καθώς και η προηγούμενη απόφαση (ισχύει μέχρι και σήμερα 31-10-2018) Γ.Δ.5οικ. 2961-10 «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση 54653/2701/18, η πράξη έγκρισης στο Κ.Ε.Α. ανακαλείται εάν μετά την αναστολή καταβολής της εισοδηματικής ενίσχυσης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 1, άρθρο 8 της Δ13/οικ./33475/1935/18 (από 1η Νοεμβρίου 2018), επιβεβαιωθεί η αναντιστοιχία μεταξύ των δηλουμένων στην αίτηση στοιχείων και της πραγματικής κατάστασης του νοικοκυριού.

Σε αυτήν την περίπτωση:

α) Εάν το νοικοκυριό εξακολουθεί να πληροί τα κριτήρια του προγράμματος δικαιούται να επανυποβάλει αίτηση τον επόμενο μήνα αυτού της ανάκλησης, αφού επιστραφούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά. ΚΕΑ

Σε περίπτωση μη επιστροφής τους, τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά συμψηφίζονται στις επόμενες καταβολές.

β) Εάν το νοικοκυριό δεν πληροί πλέον τα κριτήρια δικαιούται να επανυποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από την ημερομηνία αναστολής και με την προϋπόθεση, ότι έχουν επιστραφεί τα αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Μετά την πάροδο των έξι μηνών και σε περίπτωση μη επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, το νοικοκυριό δύναται να επανυποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα και, εφόσον η αίτηση εγκριθεί, τα επιστρεπτέα ποσά συμψηφίζονται στις επόμενες καταβολές. ΚΕΑ

Με τη νέα απόφαση 54652/2700/18 η καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης του Κ.Ε.Α. της προϊσχύουσας (μέχρι 31-10-2018) απόφασης Γ.Δ.5οικ. 2961-10 διακόπτεται:

1. Εάν περιέλθουν στο αρμόδιο όργανο του Δήμου έγγραφα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η καταβολή έγινε χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις. Τα στοιχεία διαβιβάζονται στη Διεύθυνση Καταπολέμησης της Φτώχειας και εφόσον διαπιστωθεί ότι η καταβολή έγινε χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις εκδίδεται πράξη διακοπής της καταβολής.

Σε αυτή την περίπτωση, το νοικοκυριό δικαιούται να επανυποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα μετά την πάροδο ενός έτους, από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης διακοπής και με την προϋπόθεση ότι έχουν επιστραφεί τα αχρεωστήτως καταβληθέντα. ΚΕΑ

Μετά την παρέλευση του ως άνω διαστήματος και σε περίπτωση μη επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, το νοικοκυριό δύναται να επανυποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα και, εφόσον η αίτηση εγκριθεί, τα επιστρεπτέα ποσά συμψηφίζονται στις επόμενες καταβολές.

2. Εάν διαπιστωθεί, μέσω των μηνιαίων διασταυρώσεων ή της διεξαγωγής κοινωνικής έρευνας, αναντιστοιχία ανάμεσα σε όσα δηλώθηκαν στην αίτηση και στην τρέχουσα κατάσταση του νοικοκυριού ή εάν η επόμενη δήλωση Ε1 δεν αντανακλά τα στοιχεία που δηλώθηκαν κατά τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Σε αυτή την περίπτωση, το νοικοκυριό δικαιούται να επανυποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα μετά την πάροδο ενός έτους, από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης διακοπής και με την προϋπόθεση ότι έχουν επιστραφεί τα αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Μετά την παρέλευση του ως άνω διαστήματος και σε περίπτωση μη επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, το νοικοκυριό δύναται να επανυποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα και, εφόσον η αίτηση εγκριθεί, τα επιστρεπτέα ποσά συμψηφίζονται στις επόμενες καταβολές. ΚΕΑ

KEAkea aitisikea pliromikea program 2018keaprogram 2018taxisnetκεα 2018κεα program πληρωμηκεα αιτηση 2018κεα δικαιολογητικακεα δικαιουχοικεα επιδομακεα προγραμμακεα προυποθεσειςΚοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης