Κάηκε όλο της το σώμα και ελπίζει σε μία εγχείριση!

Μια ταλαντούχος τραγουδιστρια έπεσε θύμα εγκαυμάτων σε τρομοκρατική επίθεση και έχει κατέλαβει τις καρδιές των τηλεθεατών στο Americas Got Talent, έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση που αλλάζει τη ζωή της.

Ο Kechi Okwuchi, 29 ετών, από τη Νιγηρία , ήταν μόλις 16 ετών όταν ένα αεροπλάνο που πετούσε και 60 συμμαθητές από την πρωτεύουσα Abuja στη νότια πόλη Port Harcourt συνετρίβη στον προορισμό του.

Από τους 109 επιβάτες της πτήσης 1145 της Sosoliso Airlines, επτά ανακτήθηκαν από τα συντρίμμια αλλά μόνο δύο επέζησαν. Ο Κέτσι ήταν ένας από αυτούς, που υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 65% του σώματός του.

Έχει υποβληθεί σε περισσότερες από 100 χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση της ομιλίας, της κίνησης, της όρασης και της ανεξαρτησίας.

Η μουσική την πήρε – και την ώθησε στο προσκήνιο πέρυσι, όταν έκπληκτο το κοινό και τους κριτές της Αμερικής Got Talent με μια παράδοση του Ed Sheeran’s Thinking Out Loud.

Όμως, πίσω από την κάμερα, ο Κέτσι υπέμενε ακόμα σε πείσμα – φυσικό και ψυχολογικό. Ένα μάτι ποτέ δεν έκλεισε τελείως από τη σύγκρουση, ένα αυτί δεν έχει λοβό, δεν μπορεί να ισιώνει πλήρως τα χέρια του. Ο λαιμός της είναι το πράγμα που την επηρεάζει περισσότερο: δεν μπορεί να γυρίσει το κεφάλι της προς τα δεξιά και η στεγανότητα περιορίζει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αντιδρά, να εκτελεί και να κινείται καθημερινά.

Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση της Kechi στον τελικό του AGT 2017, η τηλεοπτική εκπομπή Extra την έχει συνδέσει με χειρουργούς παγκόσμιας κλάσης για να την βοηθήσει τελικά μέσω των παρατεταμένων τραυματισμών.

«Είμαι τόσο ευγνώμων», λέει ο Kechi στην παράσταση, προσθέτοντας: «Έχουν γίνει εκπληκτικά πράγματα στη ζωή μου».

Το τελευταίο πράγμα που μπορεί να θυμάται η Kechi από τη συντριβή στις 22 Οκτωβρίου 2005, είναι ένας σπασμωδικός μεταλλικός ήχος καθώς κατευθύνθηκαν προς το έδαφος.

Τότε έσβησε.

Η Κέτσι μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, όπου οι γιατροί την σταθεροποιούσαν.

Δύο χρόνια αργότερα, η περίπτωσή της έγινε δεκτή από γιατρούς στα νοσοκομεία Shriners για παιδιά στο Galveston του Τέξας.

Συνολικά, υποβλήθηκε σε περίπου 100 χειρουργικές επεμβάσεις.

Είχε τραγουδήσει από τότε που ήταν κοριτσάκι, αλλά η μουσική πήρε νέο νόημα κατά την ανάκαμψή της, καθώς η μητέρα της έπαιζε τα αγαπημένα της τραγούδια ενώ βρισκόταν σε κώμα.

Το 2015, η Κέτσι αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Αγίου Θωμά στο Τέξας, όπου εξειδίκευσε στα οικονομικά και ενέπνευσε την αίθουσα ως φοιτητής ομιλητής.

Έλαβε μια τόσο ισχυρή αντίδραση που είχε καλέσει να δώσει ένα Ted Talk στο Λονδίνο, εκείνο το έτος, ενθαρρύνοντας τα κορίτσια να είναι σίγουροι στον εαυτό τους.

Στη συνέχεια, αποφάσισε να προσπαθήσει να πραγματοποιήσει το όνειρό της να είναι τραγουδιστής.

Το κοινό αφέθηκε να κλαίει στα πόδια του κατά τη διάρκεια της πρώτης παράστασης του Kechi, την οποία οι δικαστές χαρακτήρισαν τόσο λεπτή όσο και ισχυρή. Έφτιαξε στο φινάλε τραγουδώντας τον Conqueror από τον Estelle, στον οποίο ο Simon Cowell αντέδρασε: «Αυτό δεν ήταν ένα τραγούδι, ήταν ένας ύμνος».

Το Extra, το οποίο προβάλλεται σήμερα σε ένα ειδικό επεισόδιο των Ευχαριστιών, συγκέντρωσε μια ομάδα γιατρών, συμπεριλαμβανομένου του χειρουργού του προσώπου, του πλαστικού και του αναδόχου Beverly Hills Dr Andrew Frankel.

«Ένιωσα ότι κάποιος όπως αυτός αξίζει μια ευκαιρία να έχει ένα καλό συναίσθημα για τον εαυτό του», είπε ο Δρ Frankel.

Σε συνεργασία με τον συνεργάτη του Δρ. Δημήτρη Αρναούκη, ο Δρ Frankel αποκατέστησε για πρώτη φορά τη βασική λειτουργία στο πρόσωπο και το λαιμό του Kechi.

Η πρώτη χειρουργική επέμβαση πήρε περισσότερες από τέσσερις ώρες.

Στη συνέχεια, έβαλε τα βλέφαρά της έτσι ώστε να κλείσει τα μάτια της, και έκανε τα μάγουλά της συμμετρικά.

Το πιο σημαντικό για την Kechi είναι ότι τώρα μπορεί να γυρίσει το λαιμό της – κάτι που δείχνει χαρούμενα σε ένα βίντεο selfie που παίζει στο επεισόδιο (προσθέτοντας ταπεινά ότι «αυτό δεν φαίνεται να είναι σημαντικό για κανέναν»).

Για τα χέρια της, ο Kechi πήγε στο Δρ Peter Grossman στο Κέντρο Grossman Burn στο West Hills της Καλιφόρνια.

«Χρησιμοποιώντας το χέρι της, είναι ένας αγώνας γι ‘αυτήν, επειδή πάντα αισθάνεται ότι το τράβηγμα και ότι η στεγανότητα», δήλωσε ο Δρ Grossman

«Θα απελευθερώσουμε κάποιες από αυτές τις στενές περιοχές για να της δώσουμε αυτή την περιοχή κίνησης που είναι μεγαλύτερη από αυτή που έχει τώρα.

«Αυτό είναι το σχέδιο παιχνιδιού για το πρώτο σύνολο εργασιών για το Kechi».

Είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει μήνες, αν όχι χρόνια.

Αλλά η Κέτσι λέει ότι αισθάνεται ήδη μια τεράστια διαφορά.

Ο Simon Cowell ζήτησε από την Kechi να ανταγωνιστεί σε μια επιλεγμένη ομάδα φιναλίστ από τα προηγούμενα χρόνια για την AGT: The Champions, η οποία πρεμιέται στις 7 Ιανουαρίου στο NBC.

Η Κέτσι είπε ότι δεν μπορεί να πιστέψει πως η ζωή της έχει γυρίσει γύρω από αυτή τη μοιραία ημέρα το 2005, όταν επέζησε στενά.

Μιλώντας στο τέλος του επεισοδίου, δήλωσε ότι οφείλει όλα αυτά στον Simon Cowell, ο οποίος ήταν ο δικαστής που πήρε την Kechi και την ώθησε να χτυπά.

Σε ένα βίντεο selfie ευχαριστεί τον Simon για όλα όσα συνέβησαν στη ζωή μου από τότε που εμφανίστηκα στην εκπομπή σου στην Αμερική.

«Λόγω της έκθεσης που πήρα σε αυτή την πλατφόρμα», λέει, «εκπληκτικά πράγματα έχουν συμβεί στη ζωή μου».

«Θέλω απλώς να σας πω: σας ευχαριστώ πολύ για όλα όσα κάνετε για ανθρώπους σαν εμένα και είμαι πολύ ευγνώμων που το Extra με είδε στο show σας και το έκανα και αυτό για μένα».

Ο Simon όμως επιμένει ότι πρέπει να είναι ο άλλος τρόπος.

«Είναι αυτό που έκανε για εμάς, αν είμαι ειλικρινής μαζί σου», είπε ο Simon.

«Όταν δεν έχετε αγωνιζόμενους σαν αυτό, δεν έχετε επίδειξη».

AGT 2017America’s Got TalentDr Andrew FrankelEd Sheeran's Thinking Out LoudExtraKechi OkwuchinigiriaSosoliso Airlines