Ήλιος πρωταγωνιστές: Γνωρίστε τους ηθοποιούς της νέας σειράς του ANT1

Ήλιος πρωταγωνιστές: Ο ΑΝΤ1 ποντάρει πολλά σε μια ακόμη δραματική σειρά του με τίτλο Ήλιος, φιλοδοξώντας να μαγνητίσει τα βλέμματα των τηλεθεατών τα κρύα βράδια του χειμώνα και επιχειρούμε παρακάτω ένα φλας μπακ στους πέντε βασικούς πρωταγωνιστές και τη ζωή τους.

Ήλιος πρωταγωνιστές: Γνωρίστε τους ηθοποιούς της νέας σειράς του ANT1

Ήλιος – ANT1 – Πρωταγωνιστές

Γιώργος Καραμίχος

Πήρε μέρος στο remake του οσκαρικού «Μπεν Χουρ» και συμμετείχε με πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην υπερπαραγωγή «Απόστολος Παύλος» όσο και στη βρετανική σειρά «The Durrells». Έπαιξε δίπλα στον Αντόνιο Μπαντέρας στο «Genius» κι έγινε καθηγητής στην κορυφαία σχολή υποκριτικής Stella Adler.

Επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της νέας σειράς του ΑΝΤ1 «Ήλιος», όπου ενσαρκώσει έναν αστυνομικό. Δεν θα εγκαταλήψει βέβαια τις ΗΠΑ, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Έχει μεγάλη πορεία στο θέατρο, με παραστάσεις στο Εθνικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες αλλά και τηλεοπτικές σειρές. Έχει δύο παιδιά. Μια κόρη, τη Ρεγγίνα, από το πρώτο του γάμο και έναν γιο, τον Άγγελο, από το δεύτερο.

Ευγενία Δημητροπούλου

Επιστρέφει στη μικρή οθόνη μετά από αρκετά χρόνια καθώς έχουμε να τη δούμε στην τηλεόραση σε πρωταγωνιστικό ρόλο από «Το νησί» του Mega. Η Ευγενία Δημητροπούλου κατάγεται από το Λιβαδάκι Αρκαδίας και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στον Πύργο Ηλείας. Είναι κόρη φιλολόγων και έχει ένα μεγαλύτερο αδελφό το Θοδωρή και μία μικρότερη αδελφή την Αμαλία. Αποφοίτησε από σχολείο στη Λαμία και μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Έχει φοιτήσει στη Νομική Σχολή Αθηνών, την οποία άφησε γιατί ξεκίνησε να φοιτά στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νομική το 2013. Ήλιος πρωταγωνιστές

Η πρώτη της επαγγελματική συμμετοχή ήταν στις «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη, όταν την ανακάλυψε η διευθύντρια κάστινγκ την περίοδο που η Ευγενία συμμετείχε ερασιτεχνικά στη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου. Έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Σεβαστίκογλου «3 Στιγμές» και στο «Πεθαίνω για σένα» του Καραπαναγιώτη, ενώ έχει πάρει μέρος στις ταινίες «Μικρό έγκλημα», «Ροζ» και «El Greco». Στην τηλεόραση έπαιξε στις σειρές «Singles 3», «Ίχνη», «Ιστορίες από την απέναντι όχθη», «10η Εντολή», «Ιστορίες μυστηρίου» κ. ά. Επιπλέον, έχει μεταφράσει το θεατρικό έργο του Lorca «Οι φασουλήδες με το ρόπαλο», ενώ στο θέατρο έχει παίξει στις παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης «Κατσαρίδα» και «Προμηθέας Δεσμώτης» και στο Εθνικό Θέατρο στον «Ερρίκο τον Δ».

Η «απογείωση» όμως της Δημητροπούλου ήρθε με το «Νησί» και με τον πολύ δυνατό ρόλο της «Άννας» αλλά και της «Αλέξις» εγγονής της «Άννας», που έρχεται από την Αγγλία στην Σπιναλόγκα για να ανακαλύψει την ιστορία της οικογένειάς της.

Αντίνοος Αλμπάνης

Μεγάλωσε στην Χαλκίδα. Είναι απόφοιτος Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν (2001-2004).

Έκανε το τηλεοπτικό ντεμπούτο του ως ηθοποιός μέσα από την σειρά «Μου λείπεις» του Alpha TV. Έχει χαρίσει την φωνή του σε πολλές διαφημίσεις στην τηλεόραση και σε πολλές μεταγλωττίσεις στον κινηματογράφο.

Τηλεοπτικά συμμετείχε στις σειρές «Άγρια παιδιά» (Mega) «Λίτσα. Com» (ANT1), «3ος Νόμος» (Mega), «Το Νησί» (Mega), «10η Εντολή» (Alpha), «Ου φονεύσεις» (Open). Σε ότι αφορά τις θεατρικές του δουλειές ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του στις παραστάσεις «Πάπισσα Ιωάννα»,Θέατρο Πειραιώς 260, «Αδερφοί Καραμάζοφ», Θέατρο Τέχνης, «Αστροφεγγιά», Θέατρο Χώρα, «Η όπερα της πεντάρας», Θέατρο Παλλάς, «Η αγριόπαπια» Θέατρο Πορεία και «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» (Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα).

Ντόρα Μακρυγιάννη

Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στη σειρά του ΑΝΤ1 «Γυναίκα χωρίς όνομα». Γεννήθηκε στο Αίγιο όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε οικονομικά και ασφαλιστική, ενώ μετά το πέρας των σπουδών της ξεκίνησε να εργάζεται στο ασφαλιστικό γραφείο του πατέρα της στο Αίγιο. Παράλληλα με την εργασία της στο ασφαλιστικό γραφείο, ασχολήθηκε με την υποκριτική ως μέλος μιας ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας. Αυτή η επαφή με την υποκριτική την οδήγησε στο να λάβει την απόφαση να εργαστεί επαγγελματικά ως ηθοποιός. Ήλιος πρωταγωνιστές

Σε ηλικία 24 ετών εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, δίνοντας εξετάσεις σε διάφορες σχολές θεάτρου. Το 2015 έγινε δεκτή στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ξεκινώντας τις σπουδές της. Αποφοίτησε από το Εθνικό Θέατρο την άνοιξη του 2018. Κατά τη διάρκεια μιας παράστασης που συμμετείχε λίγο πριν το τέλος των σπουδών της, η Θεανώ Κυριάκη, υπεύθυνη μυθοπλασίας του ANT1, της πρότεινε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Μαρίνας Αντωνιάδου στη καθημερινή δραματική σειρά του σταθμού «Γυναίκα Χωρίς Όνομα». Παρέμεινε στη σειρά μέχρι την ολοκλήρωσή της τον περασμένο Ιούλιο.

Μάριος Αθανασίου 

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Το 1995, σε ηλικία 21 ετών, αποφάσισε να γίνει ηθοποιός ξεκινώντας τις σπουδές στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη απ’ όπου αποφοίτησε το 1998. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση τον Μάιο του 1997, ενώ ακόμη ήταν φοιτούσε στη Δραματική Σχολή, ως guest στο τελευταίο επεισόδιο της κωμικής σειράς Ντόλτσε Βίτα. Εκεί υποδύθηκε έναν Έλληνα νεαρό φοιτητή, τον Τέλη Χριστοδούλου, που γνωρίζει η Χριστίνα Μαρκάτου σε αεροδρόμιο της Ιταλίας.

Το 1998 πήρε τον πρωταγωνιστικό ανδρικό ρόλο στην καθημερινή σειρά του «Απαγορευμένη Αγάπη». Εκεί από τη σεζόν 1998-1999 υποδύθηκε τον Δημήτρη Ζαχαρίου έναν νεαρό άνδρα λαϊκής καταγωγής που ερωτεύεται την αδερφή του χωρίς να γνωρίζει την πραγματική της ταυτότητα. Στη συνέχεια συμμετείχε στη δραματική σειρά «Αέρινες Σιωπές» όπου και υποδύθηκε τον πιλότο Παύλο Στάικο.

Την τηλεοπτική περίοδο 2003-2004 πρωταγωνίστησε στην κοινωνική σειρά «Απόσταση Αναπνοής» μαζί με τον Κώστα Σόμμερ, τη Λήδα Ματσάγγου, τη Βίκυ Μαραγκάκη και τη Μαρία Σολωμού. Τον Ιούλιο του 2004 έκανε μία guest εμφάνιση στο τελευταίο επεισόδιο της κωμικής σειράς του Γιώργου Καπουτζίδη Σαββατογεννημένες. Έπαιξε ακόμη στην κοινωνική σειρά του Alpha «Μου λείπεις» μαζί με τον Γιάννη Φέρτη, τη Θέμιδα Μπαζάκα και τη Φαίη Ξυλά. Τη σεζόν 2005-2006 ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί, μαζί με την Ευδοκία Ρουμελιώτη, στην κωμική σειρά του ANT1 «Θα βρεις το δάσκαλό σου», υποδυόμενος τον καθηγητή Θάνο Ποντίκη. Την επόμενη σεζόν συνέχισε τη συνεργασία του με τον ANT1 έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην κωμική σειρά «Coupling» παίζοντας μεταξύ άλλων με τον Γιώργο Χρανιώτη και τον Κώστα Κάππα. Ο Μάριος, όπως καταλάβατε, θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στο «Ήλιος».

Τηλεοπτικές σειρές που συμμετείχε:

Από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 πρωταγωνίστησε στην αισθηματική σειρά του ANT1 «Λίτσα.com» Επέστρεψε τηλεοπτικά τη σεζόν 2012-2013 με το ρόλο του μεσίτη Άγγελου, ενός από τους κατοίκους του camping της σειράς «Με τα παντελόνια κάτω» συνεργαζόμενος με τον σκηνοθέτη Βασίλη Θωμόπουλο. Τον Οκτώβριο του 2014 ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί στην καθημερινή κωμική σειρά του ANT1 «Οι Συμμαθητές». Την τηλεοπτική σεζόν 2017-2018, μετά το τέλος των Συμμαθητών, πρωταγωνίστησε μαζί με τον Κώστα Κόκλα, τον Σπύρο Πούλη, τον Νίκο Μουτσινά και τον Σταύρο Σβήγκο στην κωμική σειρά του ANT1 «Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια» υποδυόμενος έναν άνδρα που αποφασίζει να χωρίζει την καταπιεστική σύζυγό του και να ζήσει σαν εργένης με τους φίλους του.

Την επόμενη σεζόν ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί μαζί με τη Δήμητρα Ματσούκα στην αισθηματική κομεντί «Ελεύθερη Σχέση» του Open. Τη σεζόν 2019-2020 πρωταγωνίστησε στη σειρά του Alpha «Έρωτας Μετά».

Από το 2011 μέχρι σήμερα είναι ζευγάρι με την φωτογράφο Μάρθα Αλεξοπούλου. Τον Οκτώβριο του 2014 ήρθε στον κόσμο η πρώτη κόρη του ζευγαριού ενώ τον Ιούλιο του 2017 απέκτησαν μία ακόμη κόρη. Έχει επίσης ένα γιό από τον πρώτο του γάμο με την ηθοποιό Μαρία Σολωμού.

Αυτοί είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές της φιλόδοξης σειράς Ήλιος του ANT1, συνθέτοντας πραγματικά ένα πολύ δυνατό καστ.

Για την αρχική σελίδα « Ήλιος » πατήστε ΕΔΩ

iliosprotagonistesΉλιος πρωταγωνιστέςΉλιος – ANT1 – Πρωταγωνιστές