ΉΛΙΟΣ: Η απόπειρα αυτοκτονίας της Διώνης

ΉΛΙΟΣ: Στον Ήλιο, ο κλοιός στενεύει γύρω από τον Μενέλαο, που αποφασίζει να εγκαταλείψει τη χώρα. Ομως μια επεισοδιακή συνάντηση που έχει με τον Φίλιππο θα βγάλει στο φως την αλήθεια, μια αλήθεια που η Διώνη έμαθε πρώτη.

ΉΛΙΟΣ: Η απόπειρα αυτοκτονίας της Διώνης

Η Αλεξάνδρα προσπαθεί να απομακρύνει τον Φίλιππο από τη Διώνη, που είναι ξανά μαζί. Την ίδια στιγμή ο Δημήτρης αποκαλύπτει στην Αλίκη την πραγματική ταυτότητα του Μενέλαου. Δεν είναι όμως η μόνη που μαθαίνει την αλήθεια.

Η Διώνη ψάχνοντας αποδείξεις για την ενοχή του πατέρα της, βρίσκει το μεγαλύτερο μυστικό του και έρχεται αντιμέτωπη με τον χειρότερο εφιάλτη της. «Είναι πατέρας του Φίλιππου; Ο Φίλιππος είναι αδελφός μου», μονολογεί και χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Η κοπέλα δεν αντέχει αυτή την τρομερή ανακάλυψη και κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

Ομως την προλαβαίνουν και την πηγαίνουν εσπευσμένα στον νοσοκομείο. Ο Φίλιππος βρίσκεται σε απόγνωση. «Γιατί να κάνει κάτι τέτοιο; Και γιατί με έδιωξε; Εχει να κάνει με εμένα αυτό που έκανε;», αναρωτιέται και θυμωμένος όπως είναι πηγαίνει στην Αλεξάνδρα, απαιτώντας να του πει όσα ξέρει για τον Μενέλαο. «Τέρμα τα ψέματα. Θα μου τα πεις όλα», της φωνάζει. Στο μεταξύ η Αθηνά συμβουλεύει τον Δημήτρη να μην αποκαλύψει ακόμα στον Φίλιππο την αλήθεια για τον Μενέλαο.

Αργότερα ο Δημήτρης επισκέπτεται τον Αντώνη και μαθαίνει από αυτόν ότι η Αλεξάνδρα δεν έχει πει όλη την αλήθεια για το παρελθόν της. Δεν ήταν ποτέ το θύμα στον γάμο της… αλλά ο θύτης!

Ο Μενέλαος αποφασίζει να αποχαιρετίσει τη Διώνη στο νοσοκομείο, πριν εγκαταλείψει τη χώρα. «Πρέπει να φύγω. Δεν υπάρχει άλλη λύση αυτή τη στιγμή. Θα επικοινωνήσω μαζί σου το συντομότερο δυνατό», της λέει. Η Λήδα όμως τον βλέπει και ειδοποιεί τον Δημήτρη. Αυτή η κίνηση του Μενέλαου όμως, θα τον φέρει αντιμέτωπο και με τον Φίλιππο, ενώ δολοφονική επίθεση δέχεται και η Ιωάννα.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε. «Θα σου τα πω όλα. Φίλιππε, είμαι ο πατέρας σου. Είσαι γιος μου», του αποκαλύπτει. Την ώρα που η αστυνομία ψάχνει παντού για τον Μενέλαο, ο Φίλιππος συγκλονισμένος από την αποκάλυψη που του έκανε, είναι αποφασισμένος να μάθει όλη την αλήθεια και τον κρύβει στο σπίτι του, μέχρι να του τα πει όλα. Ο Μενέλαος απαιτεί να βρίσκεται μπροστά και η Αλεξάνδρα. Γίνεται μια σφοδρή αντιπαράθεση των δύο, που φτάνει στα άκρα.

Ο Δημήτρης υποψιάζεται ότι ο Μενέλαος βρίσκεται στο σπίτι του Φίλιππου και πάει να τον βρει. Προσπαθώντας να μπει μέσα στο σπίτι, θα αιφνιδιαστεί από έναν πυροβολισμό. Ο Φίλιππος αδυνατεί να αντιμετωπίσει την αλήθεια. Επιτίθεται στην Αλεξάνδρα, ενώ εκείνη, για να του αποδείξει πόσο αγαπάει την οικογένειά της, του αποκαλύπτει μία ακόμη σοκαριστική αλήθεια: «Η Διώνη δεν είναι παιδί του Μενέλαου». Την ίδια στιγμή η Διώνη ετοιμάζεται να φύγει για πάντα από την πόλη.

Για την αρχική σελίδα « Ήλιος » πατήστε ΕΔΩ

iliosΉλιος διωνηΉλιος Φίλιππος