Ηλέκτρα – Μόνο αν με στήσεις στο απόσπασμα, θα εμποδίσεις αυτό τον γάμο

Ηλέκτρα – Η αρχή του κακού ξεδιπλώνεται με την ευχή του Σωτήρη για τον γάμο της Νεφέλης. Ενώ η Νεφέλη αγκαλιάζει τον Παύλο και προσπαθεί να βρει παρηγοριά, η Ηλέκτρα δεν μπορεί να ξεχάσει τον άντρα που την πρόδωσε και την έριξε στη μεγαλύτερη δυστυχία. Αυτή τη φορά, δεν δέχεται παθητικά τη μοίρα της.

Ηλέκτρα – Μόνο αν με στήσεις στο απόσπασμα, θα εμποδίσεις αυτό τον γάμο

Ο Βασίλης, από την άλλη, συναντά την Ουρανίτσα του στο δικαστήριο, και το παρελθόν ξυπνά και τους δύο. Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στα αληθινά του συναισθήματα. Ενώ ο δικηγόρος του Νικόλα προσπαθεί να παραποιήσει την αλήθεια, αυτή τελικά αποκαλύπτεται. Ένας φάκελος φτάνει στο δικαστήριο και φέρνει τη Νέμεση για τον Νικόλα, όπως και για τον Παύλο. Η Ηλέκτρα, η οποία μόλις πέρασε την πόρτα της Χωροφυλακής, σκέφτεται πως ο Παύλος Φιλίππου είναι ο Στρατής Δανέζης και η σκέψη αυτή την κατατρώγει.

Το χέρι της τρέμει, αλλά υπογράφει την καταγγελία. Ο Παύλος τη ρωτά αν είπε τα πάντα, και εκείνη του απαντά ότι μόνο το πόσο δειλός είναι παρέλειψε. Στη συνέχεια, τον διώχνει με αγριότητα. Ο Παύλος μένει ψύχραιμος και λέει στον Νικόλα να ψάξει τα τελευταία του λόγια. Ο φάκελος του Γκίκα γίνεται αποδεκτός από το δικαστήριο, και οι πιθανότητες του Νικόλα να αθωωθεί εξανεμίζονται. Ομοίως, οι πιθανότητες του Βασίλη και της Ουρανίας να επανενωθούν μειώνονται. Αντί να εστιάσουν στο ποιος εξαφάνισε το γράμμα του Βασίλη, ξύνουν τις παλιές τους πληγές.

Η Μερόπη, με καθαρό μυαλό, συνδυάζει τα στοιχεία και ανακαλύπτει ποιος πήρε το γράμμα. Στο μεταξύ, ο Σωτήρης προσκαλεί τους Βρεττούς και τους Σαγιάδες στο σπίτι του, αλλά δεν αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο. Ο Παύλος δίνει τελεσίγραφο στην Ηλέκτρα: Μόνο αν με στήσεις στο απόσπασμα, θα εμποδίσεις αυτό τον γάμο. Η Αγνή ζητά εξηγήσεις από τον Σωτήρη για την κόρη του Νικόλα, και η αντίδραση του Σωτήρη προδίδει τα πάντα. Όταν οι Βρεττοί και οι Σαγιάδες συγκεντρώνονται στο σπίτι του δημάρχου και εμφανίζεται ο παπάς, όλοι καταλαβαίνουν την αληθινή αιτία της συγκέντρωσης. Η Ηλέκτρα χάνει τελικά τον κόσμο της, καθώς φτάνει η στιγμή να αρραβωνιάσει την κόρη της με τον Παύλο.

Για την αρχική σελίδα « Ηλέκτρα » πατήστε ΕΔΩ, και για ακόμη περισσότερα spoilers ΕΔΩ

ηλεκτρα spoilerΗλέκτρα β κύκλοςηλέκτρα εξελιξειςηλέκτρα επεισόδιαΗλέκτρα επομενα επεισοδιαηλέκτρα ερτ 1ηλεκτρα τρέιλερ