Η Μαρία που έγινε Κάλλας – Το Πορτρέτο μιας Ντίβας

Η Μαρία που έγινε Κάλλας – Η νέα μίνι σειρά, που σκηνοθετεί και υπογράφει το σενάριο η Ολγα Μαλέα, αποτελεί μια από τις εκπλήξεις της ΕΡΤ στη μυθοπλασία. Η σειρά αποτυπώνει με διεισδυτικό τρόπο τη μεταμόρφωση της Μαρίας Κάλλας από ασχημόπαπο στη μεγαλύτερη ντίβα όλων των εποχών, κατά τη διάρκεια της Κατοχής στην Αθήνα.

Η Μαρία που έγινε Κάλλας – Το Πορτρέτο μιας Ντίβας

Η πρωταγωνίστρια Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου, λυρική σοπράνο και φοιτήτρια υποκριτικής, παίρνει τον ρόλο της νεαρής Μαρίας. Στη συγγραφική ομάδα συμμετέχουν οι Απόστολος Αλεξόπουλος, Βαγγέλης Νάσης, Πένυ Φυλακή, και Μανίνα Ζουμπουλάκη, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση της παραγωγής υπογράφει η Φρόσω Ράλλη. Η σειρά αποτελείται από 10 επεισόδια και παρακολουθεί τη Μαρία μέσα από τη σχέση της με σημαντικά πρόσωπα της ζωής της: τη μητέρα της Λίτσα Καλογεροπούλου, την Ισπανίδα δασκάλα Ελβίρα ντε Ιντάλγκο, τον εραστή της Μαγκλιβέρα, την αδελφή Τζάκι, και τον Γερμανό αρχαιοκάπηλο Μπόντμαν.

Η Ελένη Ράντου υποδύεται τη Λίτσα Καλογεροπούλου, με την οποία η Κάλλας είχε τοξική σχέση, ενώ η Ρένια Λουιζίδου ενσαρκώνει τη δασκάλα Ελβίρα ντε Ιντάλγκο. Η Demy υποδύεται την αδελφή Τζάκι, ενώ ο Αργύρης Πανταζάρας παίζει τον Μαγκλιβέρα, τον εραστή της Κάλλας στη σκηνή. Η σειρά εξερευνά τη Μαρία στο πλαίσιο μιας πολυπλοκότατης διαδρομής αγάπης και δόξας. Η έλλειψη αγάπης, αλλά και οι τοξικές σχέσεις, αποτελούν κινητήριες δυνάμεις για τη νεαρή καλλιτέχνιδα να αναπτύξει το ταλέντο της και να καλλιεργήσει τη μοναδική φωνή της, που γίνεται αναγνωρίσιμο σημείο αναφοράς στην όπερα παγκοσμίως.

Βασισμένη στη συλλογή πληροφοριών από το βιβλίο “Η άγνωστη Κάλλας” του ιστορικού Νικόλα Πετσάλη-Διομήδη, η σειρά υπόσχεται να αποτυπώσει ζωντανά τη ζωή και την πορεία της αξεπέραστης Μαρίας Κάλλας.

Για την αρχική σελίδα πατήστε ΕΔΩ και για νέα spoilers ΕΔΩ

Αργύρης ΠανταζάραςΗ Μαρία που έγινε ΚάλλαςΗ Μαρία που έγινε Κάλλας εξελίξειςΗ Μαρία που έγινε Κάλλας επεισόδιαΗ Μαρία που έγινε Κάλλας ερτΗ Μαρία που έγινε Κάλλας σποιλερΜάξιμος Μουμούρης