Η Γη Της Ελιάς Γ Κύκλος – Επεισόδιο 136, 137, 138, 139, 140

Η Γη Της Ελιάς Γ Κύκλος – Επεισόδιο 136, 137, 138, 139, 140 Διαβάστε περιλήψεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Η Γη Της Ελιάς του ΜΕΓΚΑ

 

Η Γη Της Ελιάς Γ Κύκλος – Επεισόδιο 136, 137, 138, 139, 140

 

Η Γη Της Ελιάς Γ Κύκλος – Επεισόδιο 136

Ο Φίλιππος δολοφονείται από τον Βαφέα και η αναγνώριση του πτώματός του βυθίζει τους πάντες στη θλίψη. Τραγικές φιγούρες η μάνα του Χάιδω, που θάβει και το δεύτερο παιδί της, η γυναίκα του Βασιλική και η ετεροθαλής αδελφή του Ειρήνη, που χάνει και το δεύτερο αδελφό της. Η Χάιδω, με τις τύψεις να στραγγαλίζουν την ψυχή της, αποπειράται να αυτοκτονήσει. Ο Κουράκος συλλαμβάνει τους φονιάδες, τον Παρά και τον Βαφέα, αλλά στην ανάκριση ο Βαφέας αρπάζει το όπλο του Στράτου και καταλήγει νεκρός. H είδηση της δολοφονίας του Φίλιππου συγκλονίζει τους πάντες. Το πένθος είναι βαρύτατο για το χαμό ενός νέου παλικαριού, από το γδικιωμό του Βαφέα. Μαζεύονται όλοι για την αγρυπνία στο σπίτι της Χάιδως, η οποία, πνιγμένη στις τύψεις, μοιρολογεί τον αδικοχαμένο γιο της. Η Θεοδώρα μένει στο σπίτι και όταν επιστρέφει η Μαργαρίτα, τη βρίσκει λιπόθυμη στον καναπέ από το ποτό. Η Αθηνά και ο Τζον, από την άλλη, κάνουν σχέδια για το μέλλον, ενώ η Φιλιώ δεν μπορεί να συμβιβαστεί μ’ αυτή την ιδέα. Ο Χρήστος αποφασίζει να δώσει στη Χρυσούλα την αύξηση που του ζήτησε και η αντίδρασή της τον δικαιώνει. Θα μείνει μόνιμα στην ταβέρνα. Στο μεταξύ, η ψυχολογία της Αρετής είναι πολύ πεσμένη, καθώς έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι υπάρχει περίπτωση να μη γλιτώσει την ισόβια κάθειρξη.

Η Γη Της Ελιάς Γ Κύκλος – Επεισόδιο 137

Όλοι είναι συντετριμμένοι στην κηδεία του Φίλιππου και αγωνιούν για το μέλλον. Στη συνέχεια, πηγαίνουν για τον καφέ της παρηγοριάς στου Πότη, αλλά η χαροκαμένη μάνα δεν τους ακολουθεί. Ο Λυκούργος νιώθει πως κάτι κακό συμβαίνει. Παίρνει το αυτοκίνητο και, οδηγώντας σαν τρελός, φτάνει στο σπίτι της. Βρίσκει τη Χάιδω αναίσθητη, να έχει καταναλώσει χάπια. Την προλαβαίνει την τελευταία στιγμή και τη σώζει. Ο Κουράκος, στο μεταξύ, ανακρίνει τον Βαφέα, αφού όλες οι υποψίες πέφτουν πάνω του. Ανήμπορη η χήρα Βασιλική από την τραγωδία που ζει, έχει διαρκώς δίπλα της την ετεροθαλή αδελφή της Αριάδνη και τον πατέρα της Στάθη, οι οποίοι προσπαθούν να την παρηγορήσουν και να τη στηρίξουν σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία που τη βρήκε. Η Αρετή στη φυλακή δεν έχει μάθει τίποτε για τα τελευταία γεγονότα και απορεί πού έχουν εξαφανιστεί όλοι, ακόμα και ο δικηγόρος της, ο Λυκούργος. Ο Τζον κάνει μια ιδιαίτερη συζήτηση με τη Φιλιώ, προσπαθώντας να καθησυχάσει τις φοβίες της, και της μιλάει για τη δύσκολη παιδική του ηλικία. Η Θεοδώρα γυρίζει για μία ακόμα φορά μεθυσμένη στο σπίτι και η Μαργαρίτα τη διώχνει. Όταν η Χρυσούλα πηγαίνει στο επισκεπτήριο, μεταφέρει στην Αρετή τα δυσάρεστα νέα για τον Φίλιππο. Εκείνη σπαράζει στο κλάμα, σκεπτόμενη την κόρη της και τη Χάιδω.

Η Γη Της Ελιάς Γ Κύκλος – Επεισόδιο 138

Ο Ισίδωρος φεύγει για το Λονδίνο και αμέσως ο Μάνος με την Αμαλία τσακώνονται. Η Μαρίνα θυμώνει μαζί του, γιατί θεώρησε άδικη την επίθεση που έκανε στην Αμαλία. Ωστόσο, η Αμαλία κάνει ένα βήμα ακόμα στο σχέδιό της, προκειμένου να τον κρατάει στο χέρι. Την ίδια ώρα, ο Μιλτιάδης ενημερώνει τη Μαργαρίτα ότι φιλοξενεί τη Θεοδώρα κι εκείνη ηρεμεί λίγο. Στο μεταξύ, στο σπίτι της Χάιδως, το πένθος και ο οδυρμός δεν έχουν τέλος. Η Χάιδω έχει κλειστεί στην κρεβατοκάμαρά της και αρνείται να σηκωθεί από το κρεβάτι, παρά τις προσπάθειες του Λυκούργου, του Στάθη, της Μαργαρίτας και του Μιλτιάδη. Η Βασιλική έχει συνέχεια δίπλα της την Αριάδνη και τον Παρασκευά.

Η Γη Της Ελιάς Γ Κύκλος – Επεισόδιο 139

Ο Βαφέας και ο συνεργός του, ο Παράς, συλλαμβάνονται και ο Κουράκος τους ανακρίνει. Πρώτος «σπάει» ο Παράς και ομολογεί στον αστυνόμο τον τρόπο με τον οποίο έβγαλαν από τη μέση τον Φίλιππο. Ο Βαφέας είναι σκληρό καρύδι και σε μια ξαφνική κίνηση καταφέρνει να αρπάξει το όπλο του Στράτου και η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο. Η είδηση για το θάνατο του Βαφέα παρηγορεί τον Λυκούργο, ο οποίος θεωρεί ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη, όμως η Χάιδω εξακολουθεί να κατηγορεί τον εαυτό της για το θάνατο του γιου της. Ο Τζον κερδίζει τη Φιλιώ, μέρα με τη μέρα, και αποφασίζουν με την Αθηνά να προχωρήσουν στο γάμο τους γύρω στα τέλη Ιουνίου. Η Ισμήνη, από την άλλη, βάζει πωλητήριο στην επιχείρησή της, ενώ η Αφροδίτη πηγαίνει συστηματικά στην ταβέρνα μετά το ιατρείο και βοηθά τον Χρήστο. Η Θεοδώρα εξακολουθεί να πίνει, παρά τις πιέσεις του Μιλτιάδη να κόψει αυτή την κακή συνήθεια.

Η Γη Της Ελιάς Γ Κύκλος – Επεισόδιο 140

Η μέρα της αποφυλάκισης της Κούλας πλησιάζει και η Αρετή ζορίζεται στη σκέψη πως θα μείνει μόνη. Η Μαργαρίτα, στο μεταξύ, αναλαμβάνει να παρακολουθήσει τη χήρα του Τάσου, θεωρώντας πως αυτή θα την οδηγήσει στην αθώωση της Αρετής. Η Κούλα αποφυλακίζεται και κάνει όνειρα για τη νέα της ζωή στο σπίτι της Αρετής. Η Ειρήνη, από την άλλη, σκέφτεται να προχωρήσει τη σχέση της με τον Παρασκευά, ενώ ο Δημοσθένης ζητάει από τον Βαγιάκο να μάθει με ποιον τραβιέται η κόρη του. Παράλληλα, η αλλόκοτη συμπεριφορά του Μάνου συνεχίζεται και η Αμαλία μαθαίνει ότι κάνει χρήση αμφεταμινών. Η Χάιδω έχει αποτραβηχτεί από όλους και όλα, ενώ η Βασιλική προσπαθεί να ορθοποδήσει για χάρη της κόρης της. Ο Παρασκευάς αναλαμβάνει προστάτης της οικογένειας και πιέζει τις δύο γυναίκες να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. Ο Δημοσθένης, στο μεταξύ, δείχνει καλό χαρακτήρα, προκειμένου να καταφέρει να μάθει με ποιον έχει σχέση η Ειρήνη, αλλά η Ασπασία τη συμβουλεύει να μην του πει.

Αναμένουμε τα νέα επεισόδια της σειράς Η Γη Της Ελιάς Γ Κύκλος – Επεισόδιο  141, 142, 143, 144, 145

Για την αρχική σελίδα της σειράς του Mega – « Η Γη Της Ελιάς » πατήστε ΕΔΩ, και για ακόμη περισσότερα spoilers ΕΔΩ
Η Γη της ΕλιάςΗ Γη Της Ελιάς ep;omena epeis;odiaΗ Γη Της Ελιάς epeis;odiaΗ Γη της Ελιάς γ κύκλοςΗ Γη Της Ελιάς Γ Κύκλος – Επεισόδιο 136Η Γη Της Ελιάς Γ Κύκλος – Επεισόδιο 137Η Γη Της Ελιάς Γ Κύκλος – Επεισόδιο 138Η Γη Της Ελιάς Γ Κύκλος – Επεισόδιο 139Η Γη Της Ελιάς Γ Κύκλος – Επεισόδιο 140