Η Γη της Ελιάς επεισοδια: Ο Μάνος αλλάζει στρατόπεδο

Η Γη της Ελιάς επεισοδια: Τα νέα για το μαγείρεμα της διαθήκης φτάνει στους Βρεττάκους. Ο Μάνος ενημερώνεται πως ο Ισίδωρος άλλαξε τη διαθήκη στην γη της ελιάς κι εξοργίζεται. Όλοι θεωρούσαν πως υπεύθυνη για αυτό είναι η Αθηνά.

Η Γη της Ελιάς επεισοδια: Ο Μάνος αλλάζει στρατόπεδο

Στο μεταξύ, η Αθηνά, έχοντας κουραστεί από αυτή την κατάσταση, αρχίζει να κάνει κάποιες υποχωρήσεις. Δίνει στη Μυρτάλη περιουσιακά στοιχεία, όπως κοσμήματα, για να δείξει πως η ίδια δε θέλει άλλες ίντριγκες μέσα στην οικογένειά της.

Η Μυρτάλη, από την άλλη πλευρά, έχει υποψιαστεί πως ο θείος της κάτι έχει αλλάξει στη διαθήκη. Φυσικά, το ξέσπασμα που ακολουθεί θα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Όλοι γίνονται μια γροθιά κατά του Ισίδωρου, εκτός από τον… Μάνο!

Κι ενώ στην αρχή εξοργίζεται, στο τέλος ακολουθεί πιστά τον πατέρα του. Μπορεί ο Μάνος να φωνάζει και να ωρύεται για τη διαθήκη, ο Ισίδωρος, όμως, δεν παύει να είναι πατέρας του, στην γη της ελιάς.

Έτσι, αλλάζει στρατόπεδο και -παρά τις όλες αδικίες- τον υποστηρίζει. Άλλωστε, έχει κι εκείνος όφελος από τον μαγειρεμένη περιουσία. Ένας τεράστιος πόλεμος θα ξεσπάσει, με τον Ιάκωβο να παίρνει θέση.

Όλα ανατρέπονται μέσα σε μια στιγμή. Από τη μία πλευρά θα είναι ο Ισίδωρος κι ο Μάνος, ενώ από την άλλη, ο Ιάκωβος, η Μυρτάλη και η Ιουλία. Μάλιστα, η Ιουλία θα προσπαθήσει να κρατήσει τις ισορροπίες, ψάχνοντας τη λύση – κλειδί.

Απέναντι σε αυτό θα βρεθεί και η Αθηνά, η οποία θα δεχτεί να συμμαχήσει με την Μυρτάλη. Τίποτα δε θα είναι όπως ήταν παλιά…

Για την αρχική σελίδα « Η Γη Της Ελιάς » πατήστε ΕΔΩ

Η Γη της ΕλιάςΗ Γη της Ελιάς επεισόδια