Η Χαμένη Ατλαντίδα: Ιστορία ή Μύθος;

Η Χαμένη Ατλαντίδα: Το μυστήριο της Ατλαντίδας αποτελεί τον πιο πολυσυζητημένο ίσως μύθο. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποδείξει ότι υπήρξε και πού ακριβώς βρισκόταν.

Η Χαμένη Ατλαντίδα: Ιστορία ή Μύθος;

Παρόλα αυτά, ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού και της αρχαίας Θήρας ταυτίζεται με τη χαμένη Ατλαντίδα.

Οι πρώτες γραπτές αναφορές για την Ατλαντίδα πηγάζουν από τον Αθηναίο φιλόσοφο Πλάτωνα (427-347 π.Χ.) ο οποίος μας αφηγείται ότι οι Ατλαντες ήταν ένας λαός με υπερφυσικές ικανότητες και θεϊκή καταγωγή, που ζούσαν ειρηνικά σε ένα εύφορο νησί πέρα από τις Πύλες των Ηρακλειδών. Η Χαμένη Ατλαντίδα

Στην αρχαιότητα, οι Ηράκλειες Πύλες ήταν τα στενά του Γιβραλτάρ, άρα πιθανότατα βρισκόταν κάπου ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αμερική. Όπως θα δούμε όμως παρακάτω, νεότερα στοιχεία έρχονται να ανατρέψουν τις αρχικές θεωρίες.

Δείτε το βίντεο στα Ελληνικά:

chameni atlantidalost atlantisατλαντιδα αρχαια κειμεναατλαντιδα θεωριεςΗ Χαμένη Ατλαντίδαη χαμενη ατλαντιδα βιβλιοΙστορία ή Μύθοςμυστήριο της Ατλαντίδαςποιος ηταν ο βασιλιας της ατλαντιδαςχαμενη ατλαντιδα εικονεςχαμενη ατλαντιδα σαντορινη