Η Άγκυρα ανακάλυψε “αρχαίους Τούρκους” στην Μικρά Ασία και αρχηγός τους ήταν… ο Κόναν ο Βάρβαρος!

Και ξαφνικά η Άγκυρα ανακάλυψε “αρχαίους Τούρκους” στην Μικρά Ασία, “κατοχυρώνοντας” έτσι “κληρονομικά δικαιώματα” μέσω προπαγάνδας που ξεπερνά κατά πολύ την γελοιότητα, και αρχηγός του ήταν… ο Koναν ο Βάρβαρος!

Την πρωτοφανή θεωρία ότι ο περίφημος μυθιστορηματικός ήρωας (κάποιοι ξέχασαν να τους το πούν), Κόναν ο βάρβαρος, ο οποίος είναι δημιούργημα του καταπληκτικού συγγραφέα Φανταστικής Λογοτεχνίας Robert E. Howard (και δημιουργού επίσης της Κόκκινης Σόνιας, του βασιλιά της Βαλουσίας Ατλαντιανού Κουλ, του Σόλομον Κέιν, και του Μπραν Μακ Μορν) που έχει ενσαρκώσει κινηματογραφικά ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ήταν Τούρκος, την διατύπωσε ο Τούρκος “ιστορικός” και “ερευνητής”, Ζεκερίγια Οζντεμίρ, στο πανεπιστήμιο Ατατούρκ του Μπαλίκεσίρ.

Το ότι οι Τούρκοι θα επικαλούνταν ως ιστορικό πρόσωπο έναν δημιούργημα της Λογοτεχνίας προκειμένου να περάσουν τις “ιστορικές” απόψεις τους προκαλέι τουλάχιστον θυμηδία.

Σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή, ο Κόναν ο Βάρβαρος ήταν Τούρκος της τουρκικής φυλής των Κιμμερίων(!) και έζησε στην περιοχή του Αδραμυτίου,

Ο “μέγας” καθηγητής μάλιστα καθορίζει την προέλευσή του από την Ανατολία, ενώ δεν παραλείπει σε άλλο σημείο της “έρευνάς” του να αναφέρει ότι και οι… Ετρούσκοι ήταν “πρωτοτουρκικό” φύλο.

Σύμφωνα με την “τεκμηριωμένη” θεωρία του όλες αυτές οι πρωτοτουρκικές φυλές είχαν έρθει από την Ανατολία στα παράλια του Αιγαίου και στη συνέχεια προωθήθηκαν και στην Ευρώπη διαδίδοντας τον μεγάλο πολιτισμό τους!

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι ο Κόναν ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Τούρκους ήρωες που έχει πολεμήσει κατά άλλων φυλών της Μικράς Ασίας, όπως των Λύδιων και των Φρυγών!

Το “χοντραίνει” ακόμα περισσότερο καθώς οι ονομασίες των πόλεων της εποχής εκείνης όπως της πρωτεύουσας των Λύδιων, Σάρδεις, σύμφωνα με τον Ζεκερία Οζντεμίρ είναι… τουρκικής προέλευσης από την “τουρκική” διάλεκτο των Κιμμερίων.

“Εκτός από το Αδραμύττιο όμως, ο Κόναν ο Βάρβαρος έζησε και στην γειτονική πόλη Άνανδρο, ενώ είχε πολεμήσει κατά των «επιδρομών» των Ελλήνων που ήθελαν τότε να καταλάβουν την περιοχή.”

Σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της Wikipedia oι Κιμμέριοι ήταν αρχαίος λαός εγκατεστημένος στη στέππα της Κριμαίας και των περιοχών γύρω από την Αζοφική θάλασσα, (στη σημερινή Ουκρανία). Θεωρείται ότι διέσχισε τον Καύκασο περί τον 8ο-7ο αιώνα π.Χ., συγκρούσθηκε με τους Ασσύριους στη βορειοδυτική Περσία και κατέλυσε το Φρυγικό και Λυδικό Βασίλειο στη Μικρά Ασία. Από το όνομά τους και η περιοχή Κιμμέρια ή Κιμμερία και Κιμμέριος Βόσπορος (ο γνωστός σήμερα πορθμός Κερτς).

Στην αρχαία Ελλάδα είναι γνωστοί από τους ομηρικούς χρόνους. Ό Όμηρος τους αναφέρει ως πολυάριθμο λαό σε βόρεια μέρη όπου «η ημέρα διαρκεί μία μόνο ώρα» (Οδύσσεια, κ, λ, ξ). Αυτό είχε ως συνέπεια οι αρχαίοι Έλληνες να θεωρούν τη χώρα τους ως σημείο εισόδου στον Άδη και να παράγουν το όνομά τους από τους Κερβέρους (Κερβέριοι – Κιμμέριοι).

Περί το 900 π.Χ. οι Κιμμέριοι εκδιώχθηκαν από τους βορειότερους αυτών Σκύθες και ακολουθώντας την παράλια οδό κατέφυγαν στην Ασία όπου έως το 700 π.Χ. διεξήγαγαν σημαντικούς αγώνες κατά των Ασσυρίων (λεπτομέρειες παρέχουν επιγραφές των βασιλέων Μενούα και Σαργών σε σφηνοειδή γραφή) παρά τη λίμνη Ουρμία του σημερινού Αζερμπαϊτζάν. Mε αυτές τις επιγραφές επί των βράχων του Τας-Τεπέ και τις πινακίδες του Σαργών συμφωνούν και οι μαρτυρίες του Ηροδότου, που θεωρήθηκαν ακριβολόγοι και λεπτομερείς.

Αργότερα φέρονται να στράφηκαν δυτικά εγκαταλείποντας τα όρια της Ασσυρίας όπου βρίσκονταν, άγνωστο πότε και για ποιους λόγους. Το πιθανότερο είναι να νικήθηκαν από τους ενωμένους «Ισκούζα» (Σκύθες) και Ασσύριους. Δύο δρόμοι υπήρχαν τότε για να κινηθούν δυτικά, ο βόρειος από το σημερινό Ερζερούμ και παράλιος του Ευξείνου Πόντου και ο νότιος από το σημερινό Ντιγιάρμπακιρ. Επειδή από νότο δεν βρέθηκε κανένα ίχνος τους, φαίνεται να ακολούθησαν το βόρειο. Φθάνοντας στη Σινώπη, εξόρμησαν στη Βιθυνία και τη Φρυγία.

Στο σύγγραμμα του Αρριανού Βιθυνιακά που δεν περισώθηκε (αφορούσε περιγραφή αυτής της εξόρμησης) υπήρχε η λεπτομέρεια ότι παρά την Ηράκλεια του Πόντου πολλοί Κιμμέριοι πέθαναν μετά από βρώση ακονίτου (δηλητηριώδους φυτού). Τα κατορθώματα των Κιμμερίων κατά τη διαδρομή από Ασσυρία στη Λυδία σχετίζονται με εκείνα των Αμαζόνων ίσως γιατί οι γυναίκες τους έπαιρναν πολύ ενεργό μέρος, πιθανόν ως εμπροσθοφυλακή.

Αλλά και από πληροφορίες Ελλήνων συγγραφέων, φαίνεται πως το 674 π.Χ. οι Κιμμέριοι εισέβαλαν στη Φρυγία και αργότερα στη Λυδία, όπου ο βασιλιάς των Λυδών Γύγης δεν κατάφερε να εμποδίσει την κατάληψη των Σάρδεων το 652 π.Χ.

Για τη δεύτερη αυτή πτώση των Σάρδεων το 646 π.Χ., ο ποιητής Καλλίνος στις ελεγείες του μιλά για τους Τρήρεις που διαπερνώντας τη Θράκη εισέβαλαν στη Μικρά Ασία και, ως σύμμαχοι αργότερα των Κιμμερίων, επέδραμαν κατά των Ελληνικών πόλεων της Προποντίδας και θράκης («Επέρχεται νυν ο στρατός των οβριμοεργών (= βίαιων) Κιμμερίων»). Πόλεις που υπέστησαν επίθεση ήταν οι: Έφεσος – τότε καταστράφηκε ο περίφημος Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο από τον βασιλιά των Κιμμερίων Λύγδαμη -, Κολοφώνα, Σμύρνη, Μαγνησία και Άνταδρος. Για 75 χρόνια οι Κιμμέριοι υπήρξαν αληθινή μάστιγα των Μικρασιατικών παραλίων, μέχρι το 575 π.Χ. οπότε ο Βασιλεύς της Λυδίας Αλυάτης κατάφερε να τους εκδιώξει οριστικά προς Καππαδοκία και Αρμενία.

Και όμως οι πληροφορίες γι’ αυτό το λαό ακόμα είναι συγκεχυμένες. Οι Ασσυριακές παραδόσεις τους ονομάζουν Γιμαράϊα, οι Εβραϊκές Γομέρ ή Γαμέρ συγχέοντάς τους με τους Φρύγες, ενώ στα αρμενικά κείμενα αποκαλούνται Καρμίκ ή Καμέρκ. Ο Ποσειδώνιος ο Ρόδιος τους θεωρούσε συγγενείς των Κιμβρίων ενώ ο Προκόπιος τους συσχέτισε με τους πολύ πιο βόρειους Βρετανούς και Ιρλανδούς.

Ας δούμε τώρα τι ήταν ο ίδιος ο Κόναν ο Βάρβαρος ο μετέπειτα βασιλιάς της “Ακουιλονίας” (αυτοκρατορία στον κόσμο που δημιούργησε ο Χαόυαρντ αλλά οι Τούρκοι σύντομα προβλέπεται να την ταυτίσουν με την Οθωμανική Αυτοκρατορία)

Ο Κόναν ο βάρβαρος (γνωστός και ως Κόναν ο Κιμέριος, από το όνομα της πατρίδας του, της Κιμερίας) είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας, ο οποίος συχνά συσχετίζεται με το υποείδος της φαντασίας που αποκαλείται ηρωική φαντασία. Θεωρείται ο πιο διάσημος φανταστικός βάρβαρος και μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες της σύγχρονης λαϊκής κουλτούρας.

Δημιουργήθηκε από τον Αμερικανό συγγραφέα Ρόμπερτ Ε. Χάουαρντ το 1932, μέσω μιας σειράς διηγημάτων φαντασίας τις οποίες πούλησε στο περιοδικό Weird Tales. Έκτοτε ο χαρακτήρας έχει κάνει την εμφάνισή του σε βιβλία, κόμικ, ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα και βιντεοπαιχνίδια.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως ξεκίναγε ο Robert E.Howard την ιστορία του.

“Know, O prince, that between the years when the oceans drank Atlantis and the gleaming cities, and the years of the rise of the sons of Aryas, there was an Age undreamed of, when shining kingdoms lay spread across the world like blue mantles beneath the stars … Hither came Conan, the Cimmerian, black-haired, sullen-eyed, sword in hand, a thief, a reaver, a slayer, with gigantic melancholies and gigantic mirth, to tread the jeweled thrones of the Earth under his sandaled feet.” — The Nemedian Chronicles

Δηλαδή ο Κόναν ακόμα και αν υποθέταμε ότι ήταν ιστορικό πρόσωπο τοποθετείται από τον συγγραφέα σε μια εποχή μεταξύ του 10.000 π.Χ. και του 4.000 π.Χ!

Έχουμε μείνει άναυδοι! Οι Τούρκοι προσπαθούν να γελοιοποιήσουν την Ιστορία γιατί ξέρουν ότι στα αφτιά των πολλών είναι αφηγήσεις. Όποιος τις λέει ποιο πολλες φορές αυτός και φτιάχνει Ιστορία στο τέλος.

Δείτε το “καταπληκτικό” έργο της 7ης Τέχνης τον Τούρκο “Κόναν” σε μεγαλειώδη “υπερπαραγωγή” του 1985 εξ’ολοκλήρου made in Turkey.

https://www.youtube.com/watch?v=ECkcDcdsCKA

Δείτε και το πολύ καλό έργο του 1982 παραγωγή του Ντίνο Ντε Λαουρέντης.

https://www.youtube.com/watch?v=TaHlceqFZXg

archaioi tourkoikonan o varvaros