Γιατί ο Δημήτρης Πουλικάκος μπήκε στη φυλακή

Γιατί μπήκε στη φυλακή ο Δημήτρης Πουλικάκος;

Ο Δημήτρης Πουλικάκος αφηγείται ότι μπήκε στη φυλακή 24 ετών και πρόσθεσε πως συγκριτικά με τώρα, οι φυλακές τότε ήταν καλύτερες, αλλά «δεν ξέραμε πως θα ήταν οι φυλακές τώρα». «Τον κ@..ο του ο καθένας τον γνωρίζει όπως θέλει», είπε με το καυστικό του χιούμορ ο ηθοποιός, όταν ο Κωστόπουλος ρώτησε για την σεξουαλική παρενόχληση στις φυλακές, «όπως βλέπουμε και στις ταινίες». Ο τραγουδιστής μίλησε και για τις «ανταλλαγές» που γινόντουσαν, όπως πχ «σεξ αντί για ένα… μήλο».

Η περιπέτεια που κράτησε 10 χρόνια

Σύμφωνα με το Ciao, η δεύτερη σύζυγός του ήταν η Λίλυ, με την οποία έκαναν μια κόρη. Λίγο μετά τη γέννηση της κόρης τους, το ζευγάρι αποφάσισε να πάρει διαζύγιο και να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Το 1975 η Λίλυ, ενώ βρίσκεται στην Ολλανδία πεθαίνει αιφνίδια στον ύπνο της από αναρρόφηση. Ο Δημήτρης Πουλικάκος μαθαίνει το νέο στην Αθήνα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγες μέρες αργότερα μαθαίνει ότι είναι κατηγορούμενος για τον θάνατό της.

Οι γονείς της πρώην συζύγου του, ζητώντας παράλληλα την κηδεμονία της μικρής κόρης του Δημήτρη Πουλικάκου, τον κατηγόρησαν ότι είναι συνυπεύθυνος για το θάνατό της. Η ιστορία πήρε τεράστια έκταση και ο ίδιος βρέθηκε κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

«Οι γονείς της κατηγόρησαν εμένα και την πλήρωσαν τελικά όλοι όσοι έκαναν παρέα μαζί της. Είχαν στήσει ολόκληρη ιστορία και με παρουσίαζαν ως εγκέφαλο της σπείρας», λέει ο ίδιος. Μέχρι να αποδείξει την αθωότητά του, πέρασαν δέκα ολόκληρα εφιαλτικά χρόνια.

Προφυλακίστηκε, μάλιστα, για έξι μήνες και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές του Κορυδαλλού, υπήρξε συγκρατούμενος με έναν ακόμα κατηγορούμενο για την ίδια υπόθεση, έναν βοηθό Καθηγητή στο Πολυτεχνείο, ο οποίος ήταν ο άντρας με τον οποίο διατηρούσε πλέον σχέση η πρώην σύζυγος του και ετοιμάζονταν να παντρευτούν.

dimitris poulikakosfylaki