Φορολογική δήλωση 2016 TAXISnet: Τι να προσέξουν έγγαμοι, χωρισμένοι, όσοι κλείνουν τα 18

Ποια είναι τα SOS για την φορολογική δήλωση 2016 στο TAXISnet;

Ορισμένα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης 2016.

Υποχρεωμένοι να περάσουν από τα Τμήματα Μητρώου των αρμόδιων ΔΟΥ πριν υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω του TAXISnet την φορολογική δήλωση 2016 είναι όλοι οι φορολογούμενοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, όσοι παντρεύτηκαν κατά τη διάρκεια του 2015 ή από την αρχή του 2016 και μέχρι την ημερομηνία υποβολής της φετινής δήλωσης, όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και θέλουν να υποβάλουν κοινή δήλωση, αλλά και όσοι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων δεν εισέπραξαν το 2015 ενοίκια από τους μισθωτές τους.

Οι νέοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους θα πρέπει να αποκτήσουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, όσοι παντρεύτηκαν θα πρέπει να δηλώσουν την έγγαμη σχέση, όσοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης θα χρειαστεί να το δηλώσουν για να έχουν την ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους έγγαμους, ενώ όσοι χώρισαν πρέπει να δηλώσουν τη διακοπή της έγγαμης σχέσης για να ακυρωθούν στο ηλεκτρονικό έντυπο της δήλωσης τα στοιχεία της συζύγου ή του συζύγου.

Στις ΔΟΥ θα πρέπει να προσέλθουν υποχρεωτικά πριν από την υποβολή των δηλώσεών τους και οι φορολογούμενοι που έχουν ανείσπρακτα ενοίκια προκειμένου να μη φορολογηθούν γι’ αυτά.

Φέτος δεν θα συμπληρωθεί ο κωδικός 049 του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης, όπου μέχρι πέρυσι αναγράφονταν οι αποδείξεις δαπανών. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν αξία αποδείξεων.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με αναλυτικό φορολογικό οδηγό που ανάρτησε στο Διαδίκτυο δίδει απαντήσεις στα πιο συνηθισμένα ερωτήματα των φορολογουμένων για την ορθή συμπλήρωση των δηλώσεων.

forologiki dilosi 2016taxisnet