Φαρσοκωμωδία! Επιχείρησε να σκηνοθετήσει τροχαίο ατύχημα αλλά …

Οι απάτες σε βάρος ασφαλιστικών εταιρειών είναι πολύ διαδεδομένες σε όλο τον κόσμο, οπότε χαρείτε που θα παρακολουθήσετε μία χωρίς να απειλείστε οι ίδιοι με δίωξη. Χάρη στην ανεκτίμητη εφεύρεση που ονομάζεται dashcam (τηλεοπτική κάμερα στο ταμπλό του αυτοκίνητου), οι απατεώνες, όπως αυτή η μεσόκοπη γυναίκα στο video που ακολουθεί, μπορεί να γίνουν πειστικοί πολύ πιο δύσκολα απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Η συνηθέστερη απάτη του είδους είναι αυτή όπου ο απατεώνας μπαίνει πεζός μπροστά σε ένα κινούμενο αυτοκίνητο για να τον χτυπήσει και να ζητήσει κατόπιν από τον οδηγό αποζημίωση.

Επειδή όμως κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο και ο κίνδυνος τραυματισμού είναι υπαρκτός, αντιβαίνοντας το ένστικτο αυτοσυντήρησης του απατεώνα, οι απατεώνες έχουν αλλάξει μέθοδο. Περιμένουν το αυτοκίνητο να σταματήσει και μετά πέφτουν μόνοι τους πάνω στο καπό, προσποιούμενοι ότι χτυπήθηκαν.

Αυτό το σκηνοθετημένο «ατύχημα» όμως απαιτεί υποκριτικό ταλέντο – που σίγουρα δεν διαθέτει η Κινέζα πρωταγωνίστρια του video. Ευτυχώς, το αυτοκίνητο ήταν εξοπλισμένο με dashcam (έστω και με κάκιστη ποιότητα εικόνας) κι έτσι μπορεί και ο οδηγός να βλέπει τα πλάνα και να γελάει όπως εμείς.

Οι τέτοιου είδους απάτες είναι πολύ παλιά υπόθεση. Και δεν αναφερόμαστε στην κλασική κινηματογραφική ταινία «Το Αγόρι» του Nagisa Oshima (1969) όπου οι φτωχοί Ιάπωνες γονείς έβαζαν το αγόρι και την αδελφή του να πέφτουν επίτηδες στις ρόδες των αυτοκινήτων. Το πράγμα πάει πολύ πιο πίσω, στην Κίνα της Δυναστείας των Quing. Και η απάτη λεγόταν «πενγκτσί».

Μέλη έκπτωτων, πρώην πλουσίων οικογενειών έβαζαν τα καλά τους και πήγαιναν σε πολυσύχναστα μέρη, π.χ. στην αγορά, κρατώντας πορσελάνες στα χέρια. Τις έριχναν επίτηδες κάτω και τις έσπαγαν, κατηγορώντας άλλους ότι τους έσπρωξαν, και απαιτούσαν από αυτούς αποζημίωση!…

Ίσως να μιλάμε δηλαδή για το δεύτερο αρχαιότερο «επάγγελμα» στον κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?v=7UupFrmwkuc&feature=youtu.be

Πηγή: Κλεάνθης Τριανταφυλλίδης, drive.gr

apatiasfalistikesdashcamNagisa Oshimashangaiskinothesistroxaio atyxima