Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα το πάρετε. Μέχρι πότε οι αιτήσεις

Πότε θα πάρετε το επίδομα θέρμανσης; Μέχρι πότε είναι οι αιτήσεις;

Περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν υποβάλλει αίτημα για επίδομα θέρμανσης, από τις 16 Δεκεμβρίου που άνοιξε η εφαρμογή, εκ των οποίων οι 70.000 απορρίφθηκαν αυτομάτως από το σύστημα διότι δεν πληρούσαν τα περιουσιακά κριτήρια, τα οποία είναι αυστηρότερα από τα περσινά.

Όσοι υποβάλλουν αίτημα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, και πληρούν τους όρους, θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης έως τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ όσοι υποβάλλουν αίτημα το νέο χρόνο, και το δικαιούνται, θα λάβουν το επίδομα στις 30 Ιουνίου.

Στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών αναφερόταν ότι εάν το κονδύλι που απομένει δεν μπορεί να καλύψει στο ακέραιο τις εκκρεμείς αιτήσεις, τότε το κονδύλι αυτό θα μοιραστεί αναλογικά στις αιτήσεις που θα εκκρεμούν.

Οι εκτιμήσεις από το υπουργείο Οικονομικών ήταν ότι οι δικαιούχοι με βάση τα νέα κριτήρια είναι περίπου 2,5 εκατ., ωστόσο οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης που αναμένονται είναι γύρω στις 700.000.

Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και έχει παρέλθει το εξάμηνο, με βάση την υπουργική απόφαση του Τρ. Αλεξιάδη και του Χρ. Σπίρτζη, έχουν μια τελευταία προθεσμία έως το τέλος του μήνα, προκειμένου να περάσουν από ΚΤΕΟ έστω και εκπρόθεσμα για να μην πληρώσουν μεγάλα πρόστιμα.

aitisisepidoma thermansis