Εμφανίστηκε ο Άγιος Παΐσιος σε φωτογραφία από την πυρκαγιά στο Μάτι!

Άγιος Παΐσιος: Μεγάλος σάλος έχει προκληθεί στα ΜΜΕ από την φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από την πυρκαγιά στο Μάτι, με μία μορφή μοναχού να κάθεται σε ένα παγκάκι στο λιμάνι της Ραφήνας και να κάνει κομποσχοίνι.

Άλλοι επικροτούσαν, άλλοι ειρωνεύονταν, άλλοι επιτίθενταν. Αναμενόμενα όλα αυτά. Ο Κύριος τα προβλέπει στο Ευαγγέλιο, αφού είπε στον κολασμένο πλούσιο που του ζητούσε να στείλει τον φτωχό Λάζαρο στα αδέλφια του στην γη: εάν δεν πιστεύουν στον Μωυσή και στους Προφήτες, ακόμη και εάν αναστηθεί κάποιος από τους νεκρούς, δεν πρόκειται να πιστέψουν. Δεν πιστεύουν συνήθως, διότι εάν πιστέψουν, θα πρέπει να αλλάξουν και την ζωή τους.

Οι πατέρες της Εκκλησίας λένε για θαυμαστά γεγονότα που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ξεκάθαρα την σοφή ρήση «μη δέχου και μη απόρριπτε». Κάποιοι όμως στα ΜΜΕ φαίνεται ότι απορρίπτουν ευθύς εξαρχής.

Όπως στον SKAI που παρουσίασε μόνο την μία από τις δύο φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, όπου διακρίνεται μόνο μία μαύρη σιλουέτα, και όχι τη δεύτερη, την πιο κοντινή, όπου, άν κοιτάξει κανείς προσεκτικά, θα διακρίνει έναν ασπρομάλλη μοναχό που κρατά στο χέρι του κομποσκοίνι και έχει στραμμένο το σώμα και το βλέμμα του προς τις φλόγες, προσευχόμενος με το κομποσκοίνι.

Διακρίνονται καθαρά στο κεφάλι της μορφής το χαρακτηριστικό κωνικό πλεκτό σκουφάκι, που συνήθιζε να φορά και ο άγιος, ενώ στα πόδια παντόφλες, κάτι επίσης χαρακτηριστικό για τον άγιο. Η ομοιότητα με τη μορφή του Αγίου Παϊσίου είναι σημαντική. Το ερώτημα είναι γιατί ο Sky παρουσίασε στο κοινό του μόνο την μία μακρινή φωτογραφία και απόκρυψε την δεύτερη κοντινή και πιο καθαρή; Είναι αυτό αντικειμενική πληροφόρηση; Πείτε μου εσείς.

Η κυριότερη ένσταση όσων αντιδρούν είναι, γιατί ο άγιος έσωσε την Ραφήνα και τα 600 παιδιά, και άφησε να καούν οι υπόλοιποι 100 άνθρωποι; Δηλαδή έπρεπε να καούν και τα 600 παιδιά… Η λογική αυτή -ανεξάρτητα από το εάν το γεγονός είναι αληθινό ή όχι- προσβάλλει τον Θεό: εάν παρέμβει ο Θεός και σώσει -για λόγους που Εκείνος μόνο γνωρίζει- κάποιον άνθρωπο με θαυμαστό τρόπο, ενώ κάποιοι άλλοι πεθάνουν, εμείς θα του πούμε με θράσος: γιατί δεν έσωσες και τους άλλους που πέθαναν; Κάτι ανάλογο του έλεγαν και οι Εβραίοι κάτω από τον Σταυρό: «έσωσες τόσους άλλους, γιατί δεν σώζεις τον Εαυτο σου; Εάν είσαι ο Χριστός, κατέβα από τον Σταυρό για να πιστέψουμε!».

Το επεισόδιο αυτό το είδαμε να παίζεται και με την Αγγελική Πλεξίδα, όπου πάλι, παρότι δεν μπορούσαν να αμφισβητήσουν το μεγάλο και ολοφάνερο θαύμα, κάποιοι έλεγαν, γιατί σώθηκε μόνο αυτή και χάθηκαν οι υπόλοιποι στρατιωτικοί του ελικόπτερου; Είμαστε εμείς που θα πούμε στον Θεό τί πρέπει να κάνει, ποιους να σώσει και ποιους να μην σώσει.

Τα θέματα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα εξής:

1. Εάν η φωτογραφία είναι όντως αληθινή. Αυτό δεν είναι ίσως δύσκολο να διαπιστωθεί.

2. Εάν η φωτογραφία είναι αληθινή, τί γύρευε ένας μοναχικός καλόγερος τέτοια ώρα και τέτοιες στιγμές στο λιμάνι να προσεύχεται; Ο ιερέας, που αναφέρεται στο δημοσίευμα, βεβαιώνει ότι εκεί δεν υπάρχει άλλος ιερέας.

3. Τα πρόσωπα που αναφέρονται στο δημοσίευμα ασφαλώς δεν στερούνται αξιοπιστίας. Αυτός που υπογράφει είναι Καθηγητής Νομικής Σχολής και έχει καταγράψει συγκλονιστικό θαύμα θεραπείας του αγίου Παϊσίου σε φοιτητή του. Ο ιερέας είναι επίσης αξιόπιστος, γνωστός για την δράση του και την σοβαρότητά του, γέννημα-θρέμμα του Λυρείου Ιδρύματος, που κάηκε στην φωτιά.

Ας μη βιαστούμε λοιπόν να κρίνουμε και να κατακρίνουμε.

Ένα είναι βέβαιο: ότι ο άγιος Παΐσιος είναι κοντά μας, μας παρακολουθεί καί είναι έτοιμος να επέμβει σε όσους τον επικαλούνται!

Τον κόσμο αυτόν δεν τον κυβερνούν ούτε οι Ρώσοι ούτε οι Αμερικάνοι ούτε κανένας άλλος, αλλά ο Θεός και οι άγιοί Του.

fotografiaΆγιος Παΐσιοςαγιος παισιος βιοςαγιος παισιος γιορτηαγιος παισιος θαυματααγιος παισιος λογιααγιος παισιος μοναστηριαγιος παισιος προσευχηάγιος παΐσιος προφητείεςμορφή μοναχούπυρκαγιά στο Μάτι