Ελληνίδες σταρ του παλιού κινηματογράφου που έγιναν παγκοσμίως διάσημες για το ταλέντο και την ομορφιά τους

Ελληνίδες σταρ – Υπάρχουν Ελληνίδες ηθοποιοί που διέπρεψαν στον παγκόσμιο κινηματογράφο, συνδυάζοντας το ταλέντο τους στην υποκριτική με τη μεσογειακή ομορφιά και το ταμπεραμέντο τους.

Ελληνίδες σταρ του παλιού κινηματογράφου που έγιναν παγκοσμίως διάσημες για το ταλέντο και την ομορφιά τους

Μπορεί το Χόλιγουντ να φημίζεται για τις καλλονές του, αλλά η Ελλάδα δεν πάει πίσω. Υπάρχουν Ελληνίδες καλλονές, Ελληνίδες σταρ που ξεχώρισαν στο θέατρο και στον κινηματογράφο, η κάθε μία με την προσωπικότητά της και το ταλέντο της και πέρασαν τις πόρτες των διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών.

Ελληνίδες ηθοποιοί: Ειρήνη Παππά

Αρχή με την Ειρήνη Παππά, που την έβγαλε ο Φίνος με την ταινία Χαμένοι Άγγελοι το 1948, για να γίνει στη συνέχεια διάσημη και δόξασε τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο, παίζοντας σε μεγάλες ξενόγλωσσες παραγωγές στο σινεμά αλλά και στο Broadway. Όσο για τους ρόλους που ερμήνευσε; Μπουμπουλίνα, Κυρά Φροσύνη, Αντιγόνη, Ηλέκτρα, Κλυταιμνήστρα, Ελένη στις Τρωάδες αλλά και συμμετοχή στα Κανόνια του Ναβαρόνε και Ζορμπάς και Ζ και Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι!

Ελληνίδες ηθοποιοί: Κατίνα Παξινού

H Kατίνα Παξινού, η μεγάλη μας τραγωδός, κατάφερε να κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ, βάζοντας τους δικούς της όρους. Μεγάλη της νίκη, το Όσκαρ Β΄γυναικείου ρόλου για την ταινία Για ποιoν χτυπά η καμπάνα. Έπαιξε σε 11 ταινίες μόνο, μία ελληνική –Το νησί της Αφροδίτης– ενώ οι υπόλοιπες ήταν ξένες παραγωγές. Στο θέατρο έπαιξε όλους σχεδόν τους ρόλους που ονειρεύεται κάθε ηθοποιός ρεπερτορίου.

Ελληνίδες ηθοποιοί: Έλλη Λαμπέτη

Η Έλλη Λαμπέτη είναι για πολλούς, η μεγαλύτερη Eλληνίδα ηθοποιός. Όσοι την είδαν στο θέατρο, μιλούν για εμπειρία μοναδική. Έπαιξε σημαντικούς και σπουδαίους ρόλους, ενώ η προσωπική της ζωή, οι έρωτές της, και το δράμα της οικογένειάς της, την κάνουν Το κορίτσι με τα μαύρα, όπως η ταινία του Mιχάλη Κακογιάννη που πρωταγωνίστησε. Πέρασε κι εκείνη από τις διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές με την ταινία Il relitto ή Το χαμένο κορμί (1961).

Ελληνίδες ηθοποιοί: Ρίκα Διαλυνά

Η Ρίκα Διαλυνά ξεκίνησε από τα καλλιστεία, όπου βγήκε Σταρ Ελλάς το 1954, ενώ στο διαγωνισμό για την Μις Υφήλιο, κατέκτησε την πέμπτη θέση. Έπαιξε δίπλα σε μεγάλους μας ηθοποιούς, ενώ πέρασε από το Χόλιγουντ για ταινίες και συμμετοχές σε τηλεοπτικές εκπομπές και σειρές, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στο φιλμ του Φελίνι Giulietta degli spiriti (1965).

Ελληνίδες ηθοποιοί: Τζένη Καρέζη

Η Τζένη Καρέζη, τα ωραιότερα μάτια του ελληνικού σινεμά (και το πιο όμορφο προφίλ από την ταινία Ένας μεγάλος έρωτας) πέρασε κι εκείνη από τα ξένα στούντιο, με τη γαλλική ταινία Une balle au coeur (Μια σφαίρα στην καρδιά) το 1966.

Ελληνίδες ηθοποιοί: Έλενα Ναθαναήλ

Η Έλενα Ναθαναήλ μας συστήθηκε με το λαμπερό μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη Κάτι να καίει, το 1963. Γερμανοί παραγωγοί την ξεχώρισαν και το 1965, πρωταγωνίστησε στο Walsungenblut. Έξι χρόνια αργότερα, έκανε κι ένα πέρασμα από την ιταλική παραγωγή Il Sorriso del ragno αν και σε όλους μας, έχει μείνει αξέχαστη η παρουσία της στο ελληνικό Love Story, το Εκείνο το καλοκαίρι.

Ελληνίδες ηθοποιοίΕλληνίδες σταρ