Έφτιαξαν το πρόσωπο του Χριστού και του Σατανά!

Από τον Willem Dafoe στον Ewan McGregor, δεκάδες διάσημοι ηθοποιοί έχουν ενσαρκώσει τον ρόλο του Ιησού σε ταινίες του Χόλιγουντ. Άλλοι τόσοι έχουν ενσαρκώσει και τον Σατανά.

Τώρα, μια σύνθεση του προσώπου του Χριστού δημιουργήθηκε με σκοπό να δείξει ότι τα κινηματογραφικά στούντιο δεν ξέφυγαν και πολύ από το πως θα έπρεπε να απεικονίσουν τον Χριστό. Καυκάσιος άνδρας με καστανόξανθα μαλλιά.

Η συγκεκριμένη εικόνα απέχει πολύ από εκείνη που δημιούργησε ο Richard Neave, ο οποίος μελέτησε κρανία της εποχής χρησιμοποιώντας σύγχονες ιατροδικαστικές μεθόδους. Το δικό του πορτραίτο δείχνει τον Υιό του Θεού με φαρδύ πρόσωπο, σκουρόχρωμα μάτια, μούσι και κοντά σπαστά μαλλιά. Όπως δηλαδή ήταν οι εβραίοι κάτοικοι της Μέσης Ανατολής στην περιοχή της Γαλιλαίας.

Όμως, ο Χριστός του Χόλιγουντ έχει στενόμακρο πρόσωπο, είναι λίγο χλωμός εχει μακριά μαλλιά και είναι όπως απεικονίζεται στα έργα τέχνης δυτικών καλλιτεχνών. Η νέα σύνθεση έγινε από το παράρτημα Τέχνης και Σχεδίου του Κολλεγίου Bluefield στην Βιρτζίνια.

Αρχικά, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν 20 φωτογραφίες ηθοποιών που ερμήνευσαν τον Ιησού. Εβαλαν από τον Halvard Hoff που έπαιξε τον Χριστό το 1921, μέχρι τον Enrique Irazoqui, τον Will Ferrell, τον Willem Dafoe, τον Christian Bale και τον Ewan McGregor. Χρειάστηκαν μια εβδομάδα για να συνθέσουν την εικόνα.

Ιδού το αποτέλεσμα:

via GIPHY

Έφτιαξαν όμως και το πρόσωπο του Σατανά! Χρησιμοποίησαν την ίδια μέθοδο χρησιμοποιώντας τα χαρακηριστικά του προσώπου 21 ηθοποιών που έπαιξαν αυτό τον ρόλο. Χρησιμοποίησαν φωτογραφίες των: Al Pacino, Anton Lavey, Bruce Payne, Clarence Williams, Claude Rains, David Warner, Elizabeth Hurley, Gabriel Byrne, George Burns, Harvey Keitel, Jack Nicholson, Max von Sydow, Peter Cook, Peter Fonda, Peter Stormare, Robert De Niro, Rosalinda Celentano, Tom Waits, Viggo Mortensen, Vincent Price και Walter Huston.

Ιδού το αποτέλεσμα:

via GIPHY

ihsousprosoposatanas