Dropshipping Κατανόηση, Οφέλη, Μειονεκτήματα [Κεφάλαιο 1]

Dropshipping Κατανόηση, Οφέλη, Μειονεκτήματα: Το Dropshipping είναι μια μέθοδος πληρωμής λιανικής, όπου ένα κατάστημα δεν κρατά τα προϊόντα που πωλεί στο απόθεμα.

Αντίθετα, όταν ένα κατάστημα πωλεί ένα προϊόν, αγοράζει το στοιχείο από τρίτο μέρος και το αποστέλλει απευθείας στον πελάτη.

Ως αποτέλεσμα, ο έμπορος δεν βλέπει ούτε χειρίζεται ποτέ το προϊόν.

Dropshipping Κατανόηση, Οφέλη, Μειονεκτήματα

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ dropshipping και του συνήθους λιανικού μοντέλου είναι ότι ο έμπορος που πωλεί δεν διαθέτει απόθεμα ή απόθεμα. Αντ ‘αυτού, ο έμπορος αγοράζει το απόθεμα, όπως απαιτείται, από τρίτο – συνήθως χονδρέμπορο ή κατασκευαστή – για να εκτελέσει παραγγελίες.

Το μοντέλο dropshipping έχει πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:


Οφέλη

Απαιτείται Λιγότερο κεφάλαιο – Πιθανώς το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για dropshipping είναι ότι είναι δυνατόν να ξεκινήσει ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου χωρίς να χρειάζεται να επενδύσει χιλιάδες δολάρια σε απογραφή μπροστά. Παραδοσιακά, οι έμποροι λιανικής πώλησης έπρεπε να δεσμεύσουν τεράστια ποσά αποθεμάτων κεφαλαίου. Dropshipping Κατανόηση, Οφέλη, Μειονεκτήματα

Με το μοντέλο dropshipping, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα προϊόν εκτός αν έχετε κάνει ήδη την πώληση και έχετε πληρώσει από τον πελάτη. Χωρίς σημαντικές επενδύσεις αποθέματος, είναι δυνατόν να ξεκινήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση dropshipping με πολύ λίγα χρήματα.

Εύκολο να ξεκινήσετε – Η λειτουργία μιας επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου είναι πολύ πιο εύκολη όταν δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε φυσικά προϊόντα.

Με το dropshipping, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για:

  • Διαχείριση ή πληρωμή μιας αποθήκης
  • Συσκευασία και αποστολή των παραγγελιών σας
  • Παρακολούθηση απογραφής για λογιστικούς λόγους
  • Διαχείριση επιστροφών και εισερχόμενων αποστολών
  • Διαρκής παραγγελία προϊόντων και διαχείριση αποθεμάτων

Χαμηλή επιβάρυνση – Επειδή δεν χρειάζεται να ασχολείστε με την αγορά αποθέματος ή τη διαχείριση μιας αποθήκης, τα γενικά έξοδα σας είναι αρκετά χαμηλά. Στην πραγματικότητα, πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις dropshipping τρέχουν από ένα γραφείο στο σπίτι με ένα laptop για λιγότερο από $ 100 το μήνα. Καθώς μεγαλώνετε, αυτές οι δαπάνες πιθανότατα θα αυξηθούν, αλλά θα είναι ακόμα χαμηλές σε σύγκριση με εκείνες των παραδοσιακών επιχειρήσεων τούβλων και κονιαμάτων. Dropshipping Κατανόηση, Οφέλη, Μειονεκτήματα

Ευέλικτη τοποθεσία – Μια επιχείρηση dropshipping μπορεί να τρέξει από σχεδόν οπουδήποτε με σύνδεση στο διαδίκτυο. Όσο μπορείτε εύκολα να επικοινωνείτε με προμηθευτές και πελάτες, μπορείτε να τρέχετε και να διαχειρίζεστε την επιχείρησή σας.

Ευρεία επιλογή προϊόντων – Επειδή δεν χρειάζεται να προ-αγοράσετε τα στοιχεία που πωλούν, μπορείτε να προσφέρετε μια σειρά προϊόντων στους πιθανούς πελάτες σας. Εάν οι προμηθευτές αποθεματοποιήσουν ένα στοιχείο, μπορείτε να καταχωρήσετε εάν πρόκειται να πουληθούν στον ιστότοπό σας χωρίς πρόσθετο κόστος.

Εύκολη κλίμακα – Με μια παραδοσιακή επιχείρηση, εάν λαμβάνετε τρεις φορές περισσότερες επιχειρήσεις, θα πρέπει συνήθως να κάνετε τρεις φορές περισσότερη δουλειά. Με τη μόχλευση των προμηθευτών dropshipping, οι περισσότερες από τις εργασίες επεξεργασίας πρόσθετων παραγγελιών θα επιβαρυνθούν από τους προμηθευτές, επιτρέποντάς σας να επεκταθείτε με λιγότερους αυξανόμενους πόνους και λιγότερη επαυξητική εργασία.

Η αύξηση των πωλήσεων θα φέρει πάντα πρόσθετες εργασίες – ειδικά σε σχέση με την εξυπηρέτηση πελατών – αλλά επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν κλίμακα dropshipping ιδιαίτερα καλά σε σχέση με τις παραδοσιακές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Dropshipping Κατανόηση, Οφέλη, Μειονεκτήματα

Όλα αυτά τα οφέλη κάνουν το dropshipping ένα πολύ ελκυστικό μοντέλο τόσο για αρχάριους όσο και για έμπορους. Δυστυχώς, dropshipping δεν είναι όλα τριαντάφυλλα και ουράνια τόξα. Όλη αυτή η ευκολία και ευελιξία έρχεται σε τιμή.


Μειονεκτήματα

Χαμηλά περιθώρια – Τα χαμηλά περιθώρια είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα για τη λειτουργία σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική θέση εξάπλωσης. Επειδή είναι τόσο εύκολο να ξεκινήσετε – και τα γενικά έξοδα είναι τόσο ελάχιστα – πολλοί έμποροι θα εγκαταστήσουν το κατάστημα και θα πουλήσουν αντικείμενα με τιμές κατώτατου βάρους σε μια προσπάθεια αύξησης εσόδων. Έχουν επενδύσει τόσο λίγα για να πάρουν την επιχείρηση ξεκίνησε έτσι ώστε να μπορούν να αντέξουν οικονομικά να λειτουργούν σε μικροσκοπικά περιθώρια.

Είναι αλήθεια ότι αυτοί οι έμποροι έχουν συχνά ιστότοπους χαμηλής ποιότητας και κακή εξυπηρέτηση πελατών (αν υπάρχει). Αλλά αυτό δεν θα εμποδίσει τους πελάτες να συγκρίνουν τις τιμές τους με τη δική σας. Αυτή η αύξηση του ανταγωνισμού σε κορόνα θα καταστρέψει γρήγορα το περιθώριο κέρδους σε μια θέση. Ευτυχώς, μπορείτε να κάνετε πολλά για να μετριάσετε αυτό το πρόβλημα επιλέγοντας μια θέση που είναι κατάλληλη για dropshipping. Θα το συζητήσουμε περισσότερο στο Κεφάλαιο 4. Dropshipping Κατανόηση, Οφέλη, Μειονεκτήματα

Θέματα Αποθέματος – Εάν αποθηκεύετε όλα τα δικά σας αντικείμενα, είναι σχετικά εύκολο να παρακολουθείτε ποια στοιχεία είναι μέσα και έξω από το απόθεμα. Αλλά όταν προμηθεύεστε από πολλαπλές αποθήκες, οι οποίες εκπληρώνουν επίσης παραγγελίες για άλλους εμπόρους, οι αλλαγές στο απόθεμα σε καθημερινή βάση.

Ενώ υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να συγχρονίσετε καλύτερα το απόθεμα του καταστήματός σας με τους προμηθευτές σας, αυτές οι λύσεις δεν λειτουργούν πάντα απρόσκοπτα και οι προμηθευτές δεν υποστηρίζουν πάντα την απαιτούμενη τεχνολογία.

Συναλλαγές αποστολής – Εάν εργάζεστε με πολλούς προμηθευτές – όπως κάνουν οι περισσότεροι μεταφορείς – τα προϊόντα στον ιστότοπό σας θα προέρχονται από διάφορους διαφορετικούς φορτωτές. Αυτό περιπλέκει το κόστος αποστολής σας.

Ας υποθέσουμε ότι ένας πελάτης τοποθετεί μια παραγγελία για τρία είδη, τα οποία είναι διαθέσιμα μόνο από ξεχωριστούς προμηθευτές. Θα χρεωθείτε με τρεις ξεχωριστές χρεώσεις αποστολής για την αποστολή κάθε στοιχείου στον πελάτη, αλλά πιθανώς δεν είναι συνετό να περάσετε αυτήν την χρέωση στον πελάτη, καθώς θα νομίζουν ότι υπερφορτώνετε υπερβολικά τη ναυτιλία! Και ακόμα κι αν θέλετε να περάσετε αυτές τις χρεώσεις, αυτοματοποίηση αυτών των υπολογισμών μπορεί να είναι δύσκολη.

Προβλήματα προμηθευτή – Έχετε ποτέ κατηγορηθεί για κάτι που δεν ήταν δικό σας λάθος, αλλά έπρεπε να αναλάβετε την ευθύνη για το λάθος ούτως ή άλλως;

Ακόμη και οι καλύτεροι προμηθευτές dropshipping κάνουν λάθη που πληρούν τις παραγγελίες – λάθη για τα οποία πρέπει να αναλάβετε ευθύνη και να ζητήσετε συγγνώμη. Και οι μέτριοι και χαμηλής ποιότητας προμηθευτές θα προκαλέσουν ατέλειωτη απογοήτευση με αγνοούμενα αντικείμενα, ανεπιθύμητες αποστολές και συσκευασίες χαμηλής ποιότητας, που μπορεί να βλάψουν τη φήμη της επιχείρησής σας.


Αξίζει;

Όπως προειδοποιήσαμε αρχικά, η dropshipping δεν είναι ένας τέλειος τρόπος για να οικοδομήσουμε μια επιτυχημένη επιχείρηση. Το μοντέλο έχει κάποια σαφή πλεονεκτήματα αλλά έρχεται με μια σειρά από ενσωματωμένες πολυπλοκότητες και προβλήματα που θα πρέπει να μπορείτε να αντιμετωπίσετε. Dropshipping Κατανόηση, Οφέλη, Μειονεκτήματα

Θα εξετάσουμε αυτά τα προβλήματα – και πώς θα τα αντιμετωπίσουμε καλύτερα – στα μελλοντικά κεφάλαια. Τα καλά νέα είναι ότι με κάποιο προσεκτικό σχεδιασμό και εξέταση, τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν και δεν πρέπει να σας εμποδίσουν να οικοδομήσουμε μια ακμάζουσα, κερδοφόρα επιχείρηση dropshipping.

Αρχική σελίδα Οδηγού ΕΔΩ

Ξεκίνησε τώρα το δικό σου κατάστημα πατώντας εδώ!

DropshippingofeliΚατανόησηΚεφάλαιο 1Μειονεκτήματα