Δήμητρα Παπαδοπούλου: Τι αποκάλυψε για την σειρά «Σ’ αγαπώ μ’ αγαπάς»;

Στην Ελένη Μενεγάκη βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η Δήμητρα Παπαδοπούλου. Σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις της στην τηλεόραση, η ηθοποιός και σεναριογράφος με αφορμή την παράσταση της «Μάνα θα πάω στο Hollywood» μίλησε για την τάση που έχουμε να καταναλώνουμε ξενόφερτα προϊόντα και την έλλειψη που έχουμε στην παραγωγή.

«Αυτό που έχω παρατηρήσει εδώ και 250 χρόνια, όσο υπάρχει αμερικανικό σινεμά είναι ότι ρουφάμε αμερικανική παραγωγή. Δηλαδή, τις ταινίες, το τραγούδι, τον τρόπο ζωής, καλά τον τρόπο ντυσίματος δεν το συζητάω, κι εγώ σαν τον καουμπόϋ ήρθα. Έχουμε «ρουφήξει έτσι, που έχουμε σταματήσει να ξέρουμε ποιοι είμαστε, ποια είναι η ταυτότητα μας. Ποιοι είμαστε; Είμαστε Έλληνες. Τι θα πει είμαι Έλληνας; Οπότε σημαίνει ότι έχω πράγμα να αντλήσω. Έχουμε πηγές. Και δεν κάνουμε τίποτα. Έχουμε ακινητοποιηθεί και ψωνίζουμε ΝτιΚαπριο, ΝτιΤζολί κλπ. Μια χαρά είναι οι άνθρωποι, αλλά έχουμε ακινητοποιηθεί. Εμείς τι είμαστε; Τελευταίοι; Γιατί τα ρουφάμε και τα καταπίνουμε έτσι σαν εμείς να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα γύρω από αυτά;» είπε η Δήμητρα Παπαδοπούλου και συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο παράδειγμα της επιτυχημένης σειράς «Σ΄αγαπώ Μ’ αγαπάς» που έκανε στο MEGA με τον Θοδωρή Αθερίδη:

«Το «Σ’αγαπώ Μ’ αγαπάς» ήρθε από τον Καναδά. Εγώ είχα ξεκινήσει πριν από το «Σ’αγαπώ Μ’ αγαπάς» να συζητάω για ένα κόνσεπτ που να είναι λίγο μανιτζέβελο , λίγο σφηνάκι, λίγο μικρό όπως ήταν το «Σ’ αγαπώ μ’ αγαπάς”. Και μου λένε μετά από καιρό οι άνθρωποι στο MEGA και μπράβο τους «Βρήκαμε κάτι περίπου σαν αυτό που σκέφτεσαι, μα σαν να το έκανες εσύ!». Δεν μπήκε κανένας στον κόπο, μαζί κι εγώ, να ψαχτούμε να το «γεννήσουμε» εμείς αυτό το πράγμα, πήγαμε και το ψωνίσαμε. Εγώ έκατσα και το έκανα διασκευή, «του άλλαξα τα πέταλα», καλύτερα να έγραφα δικό μου γιατί μου βγήκε η Παναγία και πληρώνονταν και οι Καναδοί. Δηλαδή όλα αυτά δεν είναι φύρα; Δεν χάνουμε ενέργεια;»

dimitra papadopouloueleni menegakis agapo magapas