Χαλβάς χωρίς Γλουτένη

Χαλβάς χωρίς Γλουτένη – Καλωσορίσατε σε μια γαστριμαργική ανακάλυψη όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη διατροφή!

Χαλβάς χωρίς Γλουτένη

Στο σημερινό άρθρο, εξερευνούμε μια ξεχωριστή γεύση που αντέχει στο χρόνο, τον χαλβά, αλλά με μια σύγχρονη πινελιά: χωρίς γλουτένη. Η συνταγή αυτή αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν λιχουδιές που ταιριάζουν σε ειδικές διατροφικές ανάγκες ή επιθυμούν απλά να δοκιμάσουν κάτι νέο. Παρακολουθήστε την τέχνη της παραδοσιακής γλυκιάς κουζίνας να συνδυάζεται με τη σύγχρονη ιδέα της υγείας και της ευεξίας.

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 40 λεπτά
Μερίδες: 6-8

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ρεβιθιού (ή αλεύρι από άλλο όσπριο για εναλλακτική χωρίς γλουτένη)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Οδηγίες

  1. Προετοιμασία του Σιροπιού: Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε το νερό με τη ζάχαρη και βάλτε το στη φωτιά. Προσθέστε την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήστε το να βράσει για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνετέ το από τη φωτιά.
  2. Ψήσιμο του Αλευριού: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι ρεβιθιού και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το αλεύρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, περίπου 5-7 λεπτά.
  3. Συνδυασμός Σιροπιού και Αλευριού: Αφού το αλεύρι έχει ψηθεί, προσθέστε σταδιακά το σιρόπι στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγετε τυχόν κόμπους. Αφήστε το μίγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να απομακρύνεται από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  4. Τελική Προσθήκη και Παρασκευή: Αφαιρέστε το μίγμα από τη φωτιά και προσθέστε τα καρύδια (αν χρησιμοποιείτε). Ανακατέψτε καλά.
  5. Σερβίρισμα: Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή σε μορφές για χαλβά. Αφήστε το να κρυώσει για αρκετές ώρες πριν το κόψετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Σημειώσεις

  • Μπορείτε να προσαρμόσετε τη γλυκύτητα προσθέτοντας περισσότερη ή λιγότερη ζάχαρη ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  • Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για άτομα που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη.

Ελπίζουμε αυτή η συνταγή να σας έχει ταξιδέψει σε μια γευστική περιπέτεια που συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, και το απλό με το υγιεινό. Ο χαλβάς χωρίς γλουτένη αποτελεί μια υπέροχη επιλογή για όλους, ανεξαρτήτως διατροφικών περιορισμών. Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους αγαπημένους σας και απολαύστε μαζί την απόλαυση ενός γλυκού που έχει τη δύναμη να ενώσει τις γενιές γύρω από το τραπέζι. Μέχρι την επόμενη φορά, απολαύστε κάθε μπουκιά και εξερευνήστε τη μαγεία της μαγειρικής με υγιεινές και νόστιμες επιλογές!

Για την αρχική σελίδα με τις συνταγές πατήστε ΕΔΩ και για τηλεοπτικά σποιλερ σειρών ΕΔΩ

mac n' cheese χωρίς γλουτένηmuffins χωρίς γλουτένηwraps χωρίς γλουτένηδίπλες χωρίς γλουτένηευκολη συνταγη χωρίς γλουτένηκαρυδόπιτα χωρις γλουτένηκέικ χωρίς γλουτένηκέικε χωρίς γλουτένη που δεν τρίβεταιΜελομακάρονα Χωρίς Γλουτένηπολέντα χωρίς γλουτένησυνταγές χωρίς γλουτένησυνταγή για κείκ χωρίς γλουτένηΧαλβάς χωρίς Γλουτένηχωρίς γλουτένηψωμάκια για μπέργκερ χωρίς γλουτένη