Μπρούσκο τρίτος κύκλος: Η Μελίνα γεννάει δίδυμα!

Μπρούσκο τρίτος κύκλος: Η Μελίνα με τον Αχιλλέα, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συνεχίζουν να είναι μαζί ευτυχισμένοι και πολύ ερωτευμένοι. Και φυσικά ζουν με τη γλυκιά προσμονή να γίνουν γονείς. Η εγκυμοσύνη της Μελίνας, αν και περνά κατά καιρούς δοκιμασίες, εξελίσσεται ομαλά και ήδη έχει φτάσει στον 4ο μήνα. Το ζευγάρι αποφασίζει να πάει στο γιατρό και μάλιστα είναι η στιγμή που θα μπορούσαν να μάθουν το φύλο του παιδιού. Ωστόσο, κυρίως ο Αχιλλέας είχε ζητήσει από το γιατρό να μην τους πει το φύλο του μωρού, όσο κι αν επιμείνουν.

Στο ιατρείο η Μελίνα κάνει υπερηχογράφημα και με πολλή συγκίνηση, όπως και ο Αχιλλέας που είναι δίπλα της, κοιτάζει στο μόνιτορ. Ο γιατρός παρατηρεί και αυτός προσεκτικά, λέει ένα «μάλιστα» και ζητάει από τη Μελίνα να ντυθεί. Ο Αχιλλέας λέει γεμάτος αγωνία: «Μάλιστα για ποιο πράγμα θεοδόση; Μυστικό είναι; Εμείς δεν κάνει να μάθουμε;». Ο γιατρός καταλαβαίνει τι θέλει να μάθει ο Αχιλλέας και του λέει: «θέλετε να μάθετε το φύλο του μωρού σας; Το είδα καθαρά. Ακούω, πείτε μου αν θέλετε να σας πω ή όχι;». Μπρούσκο τρίτος κύκλος

Το ζευγάρι στην πραγματικότητα θέλει να μάθει, αλλά είναι αναποφάσιστοι, η Μελίνα λέει «όχι» και ο Αχιλλέας «ναι». Τελικό, ο Αχιλλέας πείθεται και κάνει πίσω: «Σωστά, όχι. Κάναμε μια συμφωνία θεοδόση και σου έχουμε απαγορεύσει κι εσένα να μας πεις».

Ο γιατρός όμως επιμένει να μάθουν: «θα το μετανιώσετε. θα πεθάνετε από περιέργεια, γιατί έχουμε μπροστά μας ακόμα πέντε μήνες. Μετά θα μουλαρώσω και δεν θα σας λέω εγώ. Σας ακούω, είναι η τελευταία σας ευκαιρία».

Η Μελίνα επιμένει να μη μάθει και δηλώνει σίγουρη για την απόφασή της και αναγκαστικά συμφωνεί και ο Αχιλλέας: «Ναι, θέλουμε την έκπληξη. Εξάλλου, μας νοιάζει; Δεν μας νοιάζει αν είναι αγόρι ή κορίτσι!». Η στιγμή είναι αμήχανη, το ζευγάρι κοιτάζεται στα μάτια και ο γιατρός καταλαβαίνει ότι δεν είναι πολύ σίγουροι. «Το βλέπω στα μάτια σας, σας νοιάζει και σας παρανοιάζει. Ακούω, είναι τελευταία ευκαιρία».

Η Μελίνα και ο Αχιλλέας φεύγουν, η ανησυχία είναι έκδηλη αν και ο γιατρός τουλάχιστον τους είπε ότι όλα είναι καλά, αλλά το «καλά», ειδικά γι’ αυτό το ζευγάρι, είναι σχετικό. Για να ξορκίσει κάθε κακό, ο Αχιλλέας συνεχώς επαναλαμβάνει ότι είναι σίγουρος πως αυτό το παιδί θα γεννηθεί. Από την άλλη, η Μελίνα έχει αρχίσει να εχει τα συμπτώματα των περισσότερων γυναικών που περιμένουν παιδί, τη βουλιμία, θέλει να τρώει συνεχώς, κάτι που της δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα αυτοπεποίθησης και ψυχολογικό, το θεωρεί αρρώστια, επιπλοκή της κατάστασής της, ενώ ο Αχιλλέας που αντιλαμβάνεται το πρόβλημα, της τονώνει το ηθικό και φτάνει στο σημείο να της λέει ότι γουστάρει τις τροφαντές! Μπρούσκο τρίτος κύκλος

Φεύγοντας από το γιατρό, ο Αχιλλέας προφασίζεται ότι πρέπει να πάει στην τουαλέτα και ξαναγυρίζει πίσω στο γιατρό για να μάθει κρυφά από τη Μελίνα το φύλο του μωρού: «Λέγε τι θα κάνουμε, αγόρι ή κορίτσι;», λέει γρήγορα στο γιατρό, ο οποίος προσπαθεί να τον παιδέψει: «Μα είναι έντιμο αυτό που κάνεις; Αφού κάναμε μια συμφωνία όλοι μαζί παρέα, ή όλοι ή κανείς», αλλά ο Αχιλλέας επιμένει και ο γιατρός του απαντά: «Αντε, να το πάρει το ποτάμι, αγόρι»!

Την ίδια στιγμή που η Μελίνα περιμένει τον Αχιλλέα στο αυτοκίνητο, κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, τηλεφωνεί στο γιατρό και ζητά κι αυτή να μάθει κρυφά τι παιδί θα κάνει: «θεοδόση, ο Αχιλλέας πήγε στην τουαλέτα, είμαι κάτω στο πάρκινγκ. θα σκάσω, θέλω να μάθω». Ο γιατρός λέει στην αρχή τα ίδια με τον Αχιλλέα και στο τέλος της αποκαλύπτει: «Αντε, να το πάρει το ποτάμι, κορίτσι».

Στη συνέχεια και οι δύο υποκρίνονται πως δεν ξέρουν και μάλιστα κάνουν και σχόλια τύπου: «Καλά να πάθουμε, τώρα θα έχουμε αγωνία»! Αμέσως μετά, γεμάτοι από χαρά μιλάνε για το παιδί που περιμένουν και επειδή κανείς από τους δύο δεν μπορεί να κρατήσει τη χαρά του, αρχίζουν να λένε ο μεν Αχιλλέας πώς θα είναι αν κάνουν αγόρι, η δε Μελίνα να εμμένει στην άποψη ότι θα είναι καλύτερα αν κάνουν κορίτσι. Ο Αχιλλέας επιμένει και η Μελίνα τον ρωτάει: «Αχιλλέα, θεε αγόρι;», ενώ στην παρατήρησή του ότι η ίδια δείχνει να θέλει κορίτσι, η Μελίνα του απαντά: «Οχι, απλά κι εγώ έχω μια διαίσθηση ότι θα κάνω κορίτσι γι’ αυτό το συζητάω». Μπρούσκο τρίτος κύκλος

Η συζήτηση ξεφεύγει, αρχίζουν να βάζουν στοιχήματα, μέχρι που κουβέντα στην κουβέντα αποκαλύπτουν ότι και οι δύο ρώτησαν κρυφά το γιατρό, αλλά και οι δύο πήραν διαφορετικές απαντήσεις. Κοιτάζονται περίεργα και αποφασίζουν να πάνε ξανά και οι δύο μαζί για να βγάλουν άκρη. Μάλιστα, η Μελίνα λέει: «Τελικά μας δουλεύει;» και τρέχουν στο γιατρό για να μάθουν την αλήθεια. Αυτός τους κάνει πλάκα και τελικά δεν τους λέει τίποτα: «Λοιπόν παιδιά, έχω χειρουργείο έκτακτο και επείγει», αλλά είναι πολύ χαρούμενος και γελάει. Ο Αχιλλέας μένει με την απορία: «Γελάει ρε, μα να πεις σε μένα ότι θα κάνουμε αγόρι και στη Μελίνα κορίτσι;», του λέει. Τότε πετάγεται η Μελίνα με τρελή χαρά: «Περιμένω δίδυμα, γι’ αυτό είπε σ’ εσένα αγόρι και σε μένα κορίτσι, θα γεννήσω δίδυμα, το φαντάζεσαι!». Μπρούσκο τρίτος κύκλος

Για την αρχική σελίδα « Μπρούσκο » πατήστε ΕΔΩ

brousko melinabrousko tritos kyklosdidymagenaei