Μπορείς να λύσεις τον γρίφο για δυνατούς λύτες που έχει τρελάνει το ίντερνετ;

Ένα ασπρόμαυρο σχέδιο – γρίφος έχει πονοκεφαλιάσει τις τελευταίες ώρες τους χρήστες του διαδικτύου. Μπορείς να βρεις από το σκίτσο την απάντηση στις 9 ερωτήσεις;

Μετά τα κρυμμένα πάντα και τις κουκουβάγιες, αυτός ο γρίφος λογικής έρχεται να αναστατώσει τους χρήστες του διαδικτύου. Το σκίτσο, που πιστεύεται ότι είναι από παλιό περιοδικό για παιδιά, επανήλθε στο προσκήνιο αλλά οι ερωτήσεις του πονοκεφαλιάζουν τους μεγάλους.

Στο ασπρόμαυρο σχέδιο φαίνονται τρία άτομα σε κάμπινγκ. Ένα στέκεται πάνω από το μαγκάλι κρατώντας μια κουτάλα, το άλλο ψάχνει στο σακίδιό του και το τρίτο βγάζει φωτογραφίες. Μια πινακίδα καρφωμένη σε ένα δέντρο γράφει: On duty. Colin, 7, Peter, 8, James, 9, … 10″. Το τελευταίο όνομα δεν φαίνεται παρά μόνο ο αριθμός 10.

Βλέπουμε πάνω σε μια κουβέρτα πικ-νικ τέσσερα πιάτα, τέσσερα κουτάλια και ένα καρπούζι και μια κότα λίγο πιο δίπλα. Φαίνεται επίσης σε κοντινή απόσταση μια σκηνή και μια αράχνη να έχει απλώσει τον ιστό της από την άκρη της σκηνής σε ένα κοντινό δέντρο.

Το πρώτο ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι χρήστες του διαδικτύου είναι πόσοι άνθρωποι μένουν στην κατασκήνωση. Πρέπει επίσης να καταλάβουν αν έφτασαν εκείνη την ημέρα ή μερικές μέρες νωρίτερα, πώς έφτασαν εκεί και πόσο μακριά είναι η πιο κοντινή πόλη. Καλούνται επίσης να βρουν αν ο άνεμος φυσά από τα βόρεια ή τα νότια και τι ώρα είναι. Επίσης που είναι ο Alex, ποιος ήταν on duty χθες, τι ημερομηνία και τι μήνα έχει.

Η απάντηση για τον αριθμό των κατασκηνωτών είναι σχετικά εύκολη, δεδομένου ότι υπάρχουν τέσσερα κουτάλια και πιάτα και τέσσερα ονόματα στη λίστα καθηκόντων. Ο ιστός της αράχνης δίνει μια ένδειξη για το πότε έφτασαν στην κατασκήνωση, καθώς πρέπει να είχαν φτάσει λίγες ημέρες νωρίτερα για υπάρχει χρόνος να σχηματιστεί ο ιστός.

Η απάντηση για το πώς έφτασαν αποκαλύπτεται από τα κουπιά που είναι γερμένα στο δέντρο, ενώ η παρουσία της κότας έρχεται να δείξει πως η κοντινότερη πόλη δεν είναι μακριά για να καταφέρει να φτάσει στην κατασκήνωση. Η σημαία στη σκηνή, γνωστή ως ανεμούριο, δείχνει ότι ο άνεμος φυσά από τον νότο προς τον βορά.

Όσο για την ώρα, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει κανείς την προηγούμενη απάντηση για τον άνεμο και να καταλάβουμε που είναι η αναγολή και η δύση ώστε να συνάγει τον χρόνο με βάση τις σκιές. Η απάντηση είναι πως είναι πρωί επειδή η σκιά του αγοριού πάνω από το μαγκάλι εκτείνεται προς τα δυτικά.

Όσο για τον Alex, μπορούμε να υποθέσουμε ότι έχει φύγει για να πιάσει πεταλούδες, καθώς φαίνεται μια απόχη πίσω από τη σκηνή. Όσο για το ποιος ήταν on duty εχθές, μένει να σκεφτούμε ότι ο Colin, o Peter, o James και ο Alex μένουν στην κατασκήνωση. Ξέρουμε ότι ο Alex κυνηγά πεταλούδες και αυτός που τραβά φωτογραφίες πως πρέπει να είναι ο James καθώς φαίνεται ένα τρίποδο να προεξέχει από τον σάκο με την ένδειξη J. Το πρόσωπο που ψάχνει μέσα στο σακίδιο είναι ο Colin καθώς έχει το γράμμα C επάνω του. Επομένως αυτός που στέκεται δίπλα στο μαγκάλι πρέπει να είναι ο Peter. Αν ο Peter είναι on duty σήμερα, τότε σύμφωνα με τον κατάλογο ο Colin στο καθήκον εχθές.

Δεν είναι δύσκολο να υπολογίσουμε την ημέρα, καθώς σύμφωνα με τη λίστα είναι 8 του μήνα. Για να υπολογίσουμε όμως τον μήνα είναι πιο δύσκολο, με τη λύση να βρίσκεται στο καρπούζι και την κουβέρτα του πικ-νικ. Είναι 8 Αυγούστου, δεδομένου ότι τα καρπούζια ωριμάζουν τον Αύγουστο.

aspromavro schediogrifosspazokefalia