Ασανσέρ με τουαλέτες στην Ιαπωνία!

Ασανσέρ με ενσωματωμένες τουαλέτες θέλουν να κατασκευάσουν στην Ιαπωνία. Μια ιδέα που δεν είναι όσο τρελή ακούγεται. Διαβάστε γιατί …

Έχουμε συνηθίσει να ακούμε για κατασκευές και εφευρέσεις που δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης. Δεν λύνουν κάποιο πρόβλημα ούτε καλύπτουν κάποια ανάγκη. Διαβάζοντας λοιπόν για την ιδέα των Ιαπώνων να τοποθετήσουν τουαλέτες στα ασανσέρ είναι αρκετά πιθανό να νομίζετε πως πρόκειται για άλλη μια τέτοια κατασκευή. Και όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Είναι γνωστό ότι η Ιαπωνία ταλαιπωρείται από σεισμούς. Ένα από τα προβλήματα που προκαλούν οι σεισμοί είναι ότι τα ασανσέρ σταματάνε να λειτουργούν και άνθρωποι εγκλωβίζονται μέσα. Σε παλαιότερους σεισμούς έχουν καταγραφεί 14 ασανσέρ τα οποία είχαν σταματήσει με ανθρώπους να έχουν παγιδευτεί σε αυτά για παραπάνω από μία ώρα. Σε σεισμό του 2005 συγκεκριμένα είχαν παραλύσει 64 χιλιάδες ασανσέρ με ανθρώπους να έχουν εγκλωβιστεί μέσα για εννέα ώρες.

Αν σκεφτεί κανείς ότι η Ιαπωνία έχει 620 χιλιάδες ασανσέρ αλλά και το πόσο συχνά γίνονται σεισμοί στη χώρα, τότε η ιδέα να τοποθετηθούν τουαλέτες δεν είναι και τόσο παράλογη. Μάλιστα εκτός από τουαλέτα επιθυμούν να εγκαταστήσουν και κάποιο μηχανισμό ο οποίος θα μπορεί να παρέχει νερό, έτσι ώστε τα άτομα που ενδεχομένως να εγκλωβιστούν να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερη άνεση.

Ήδη ορισμένες εταιρίες έχουν τοποθετήσει μέσα σε ασανσέρ κουτιά έκτακτων αναγκών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως τουαλέτες και έχουν νερό και κουβέρτες.

Η συγκεκριμένη ιδέα λοιπόν όσο περίεργη και αν ακούγεται δεν είναι τρελή αλλά αρκετά πρακτική, τουλάχιστον για την Ιαπωνία.

asanseriaponiatoualetes