Γιατί έχει να πλυθεί 12 χρόνια ο απόφοιτος του ΜΙΤ Ντέιβ Γουίτλοκ; Με τι ψεκάζεται;
Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, ο Ντέιβ Γουίτλοκ, χημικός μηχανικός και απόφοιτος του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, που ζει στη Βοστώνη, ισχυρίζεται ότι έχει να πλυθεί εδώ και δώδεκα χρόνια.
Στόχος της… απλυσιάς του, όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Bild, είναι να διατηρήσει τα βακτήρια που ζουν στην επιδερμίδα του, τα οποία μπορούν να τον προστατεύσουν από διάφορες παθήσεις αλλά και να νικήσουν τη βρωμιά, χωρίς νερό και σαπούνι.
Αντί να πλένεται καθημερινά, ο Ντέιβ Γουίτλοκ ψεκάζεται με ένα σπρέι ζωντανών βακτηρίων δύο φορές την ημέρα το οποίο δημιούργησε ο ίδιος. Με αυτό τον τρόπο, όπως επισημαίνει, διατηρεί το δέρμα του όπως πρέπει να είναι.
«Δεν έχω κάνει ντους πάνω από 12 χρόνια. Θα ήθελα μία μέρα να το χρησιμοποιούν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι», δηλώνει ο Γουίτλοκ με υπερηφάνεια για το σπρέι με την ονομασία «Mother Dirt». Το σπρέι πωλείται μέσω της εταιρείας ΑΟΒime, με έδρα το Κέιμπτριτζ, της οποίας είναι συνιδρυτής.
Ο Ντέιβ Γουίτλοκ εμπνεύστηκε την ιδέα για τη δημιουργία ενός τέτοιου προϊόντος όταν μια πρώην κοπέλα του τον ρώτησε γιατί αρέσει στο άλογό της να κυλιέται στη λάσπη τους καλοκαιρινούς μήνες.
«Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα μπορούσαν να έχουν αναπτύξει αυτήν τη συμπεριφορά τα άλογα είναι επειδή αποκομίζουν οφέλη που συμβάλλουν στην εξέλιξη του είδους τους», επισημαίνει ο Γουίτλοκ.
Αυτό που ο ίδιος θεωρεί υγιεινό δεν είναι η καθαριότητα, αλλά η αποκατάσταση των καλών βακτηρίων στο δέρμα μας. Το άοσμο σπρέι, που μοιάζει με νερό, αποκαθιστά στην πραγματικότητα τη χλωρίδα της επιδερμίδας, γεγονός που, όπως o ίδιος πιστεύει, μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό από πολλές παθήσεις, κυρίως δερματικές.
Τέλος, ο Ντέιβ Γουίτλοκ υποστηρίζει ότι αναμένεται να αρχίσουν σύντομα κλινικές δοκιμές του σπρέι σε παθήσεις όπως η ακμή. Ένας άλλος συνάδελφος του Γουίτλοκ, ο καθηγητής Δερματολογίας, Τίλο Μπίντερμαν, από το Πανεπιστήμιο του Μπίντερστάιν επισημαίνει ότι είναι αρκετές δύο με τρεις φορές την εβδομάδα το μπάνιο για να μην καταστρέφονται τα καλά βακτήρια στο σώμα μας.