«Άναψε φωτιές» ο… Ηφαιστίωνας στην Αμφίπολη!

Ένα “τσουνάμι” δηλώσεων ακολούθησε την ανακοίνωση της Κατερίνας Περιστέρη περί ταφικού μνημείου που σχετίζεται με τον Ηφαιστίωνα.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων σε ανακοίνωσή του αναφέρει για την κ.Περιστέρη: «Εκθέτει την υπηρεσία η διατύπωση θεωριών χωρίς την κατάθεση επιστημονικών τεκμηρίων».

«Αιδώς Αργείοι ή μήπως αχρείοι; Σε μία νέα, πρωτοφανή και ανήθικη επίθεση προς την ανασκαφική μου ομάδα και σε εμένα προσωπικά, ο ΣΕΑ – του οποίου είμαι ακόμα μέλος – επιχειρεί για πολλοστή φορά, αφενός μεν να απαξιώσει την προσωπικότητά μου και το επιστημονικό μου κύρος, αφετέρου δε να υποδείξει στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού το πώς πρέπει να κινηθεί σχετικά με την ανασκαφή του τύμβου Καστά Αμφίπολης», απαντά, μεταξύ άλλων, η ανασκαφέας.

Όπως δημοσιεύει το Έθνος, ο ΣΕΑ με τη σειρά του σημειώνει πως δεν θα απαντήσει «στη νέα προσβλητική επιστολή της επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας του μνημείου στον λόφο Καστά της Αμφίπολης, ούτε όμως και θα πτοηθεί στην άσκηση της καταστατικής αρχής του, συγκεκριμένα την προστασία της αρχαιολογικής κληρονομιάς από κάθε κατάχρηση, υλική ή πνευματική».

Στο μεταξύ ο αρχαιολόγος Ευάγγελος Μπεξής αμφισβητεί κάθετα το πόρισμα για την Αμφίπολη, περί ταφικού μνημείου που σχετίζεται με τον Ηφαιστίωνα, παρουσιάζοντας τα δικά του στοιχεία.

Δείτε τη συνέντευξή του.

amfipoliifestionas