Ανακάλυψαν μετά από 42 χρόνια «poζ» περιεχόμενο σε χαρτονόμισμα!

Χαρτονόμισμα από τις Σεϋχέλλες με τoλμηpό περιεχόμενο, κρυμμένο στους φοίνικες πίσω από το κεφάλι της βασίλισσας, πουλήθηκε τον Οκτώβριο σε οίκο δημοπρασιών στο Dorset, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Όπως δημοσιεύει η Daily Mail, το χαρτονόμισμα, που εκδόθηκε μεταξύ του 1968 και του 1973, ήταν αξίας 50 ρουπίων Σεϋχελλών (3,34 ευρώ). Στη δημοπρασία όμως η αξία του πολλαπλασιάστηκε και πουλήθηκε τελικά για 336 λίρες (περίπου 457 ευρώ).

Στο χαρτονόμισμα σχηματίζεται στους φοίνικες η λέξη «σ@ξ».

Ο υπεύθυνος της δημοπρασίας, Timothy Medhurst, δήλωσε πως δεν είναι γνωστό ποιος το σχεδίασε και τόνισε ότι είναι περίεργο που η επίμαχη λέξη δεν είχε παρατηρηθεί και δεν το ανέφερε ποτέ κανείς.

Υπάρχει πάντως η πιθανότητα να σχεδιάστηκε από εκφραστές υπέρ της ανεξαρτησίας. Οι Σεϋχέλλες κηρύχτηκαν το 1903 αγγλική αποικία και επέκτησαν την ανεξαρτησία τους το 1976.

Όσοι δεν μπορείτε να δείτε τη λέξη, κλείστε για λίγο τα μάτια σας και ξανακοιτάξτε. Τη σχηματίζουν ξεκάθαρα τα φύλα από τους φοίνικες. Στην πρώτη φωτογραφία (τα γράμματα-φύλα είναι πλάγια, δεξιά από τη μορφή της βασίλισσας) διαβάζεται από πάνω προς τα κάτω. Στη δεύτερη από αριστερά προς τα δεξιά…

chartonomismalexivasilisa elisavet