Αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο 2018 – Δείτε πώς …

Αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο: Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό απ’ το να λαμβάνεις ένα προϊόν το οποίο πέρασε από εκτελωνισμό.

Το τελωνείο από Κίνα είναι ένας από τους λόγους που εκατομμύρια άνθρωποι φοβούνται να προχωρήσουν σε online αγορές που έρχονται απευθείας από την συγκεκριμένη χώρα, αλλά τα καλά νέα είναι πως καθένας μπορεί να αποφύγει τον εκτελωνισμό με έξυπνους τρόπους.

Αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο

Οι παρακάτω μέθοδοι που θα βρεις στο παρόν άρθρο έχουν χρησιμοποιηθεί από τους ίδιους μας, καθώς επίσης και από γνωστούς και φίλους. Το τελωνείο από Κίνα όχι μόνο δεν θα ‘πρεπε να σε επηρεάζει από το να προχωρήσεις σε μια παραγγελία, αλλά και να μεταφέρεις τις παρακάτω μεθόδους σε φίλους, γνωστούς και στην οικογένεια σου.

Ιστοσελίδες όπου τα προϊόντα δεν περνάνε τελωνείο από Κίνα

Υπάρχουν δύο ιστοσελίδες αυτή την στιγμή οι οποίες παρέχουν τους κατάλληλους τρόπους για να κάνεις μια αγορά η οποία δεν θα εκτελωνιστεί. Αυτές οι ιστοσελίδες είναι το GearBest και το BangGood. Άλλες ιστοσελίδες όπως το AliExpress, το Wish, GeekBuying κ.τ.λ., δεν είναι έμπιστες και τα προϊόντα περνάνε από το τελωνείο (όχι πάντα, αλλά πολύ συχνά).

Και το Gearbest αλλά και το Banggood περιλαμβάνουν εξαιρετικά προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές. Θα βρεις επίσης αξιολογήσεις για κάθε προϊόν από εκατομμύρια χρήστες που επισκέπτονται και χρησιμοποιούν αυτές τις ιστοσελίδες για τις online αγορές τους.

Προτού τρέξεις όμως να κάνεις μια αγορά σε μια από τις παραπάνω δύο ιστοσελίδες, συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο γιατί υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέχεις σε κάθε παραγγελία που ολοκληρώνεις. Αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο

Ποια προϊόντα δεν περνάνε από τελωνείο

Προτού πας να ολοκληρώσεις μια αγορά, σιγουρέψου πως έχεις κατανοήσει απόλυτα τα παρακάτω:

    1. Gearbest: Το Gearbest παρέχει διάφορες αποθήκες από τις οποίες έρχονται τα προϊόντα, τόσο από Ευρώπη όσο και από Κίνα ή άλλες χώρες. Μόνο τα προϊόντα τα οποία έρχονται από Ευρωπαϊκές αποθήκες δεν περνάνε εκτελωνισμό, τα υπόλοιπα περνάνε. Αν θέλεις να αγοράσεις ένα προϊόν το οποίο υπάρχει μόνο σε αποθήκες της Κίνας, θα χρειαστεί να επιλέξεις το Registered Air Mail >> Belgium Post το οποίο έχει ως όριο τα 2 κιλά και δεν περνάει από εκτελωνισμό.
    2. Banggood: Το Banggood είναι σχεδόν ίδιο με το Gearbest, με τη διαφορά πως θα πρέπει να επιλέξεις ως μέθοδο αποστολής το Priority Direct Mail, το οποίο είναι το μοναδικό που δεν περνάει από τελωνείο. Όπως συμβαίνει και με το Gearbest, έτσι και τώρα, δεν επιτρέπεται να περάσει το προϊόν σου τα 2 κιλά. Βέβαια, σε παραγγελίες όπου το προϊόν ξεπερνάει τα 2 κιλά, η μέθοδος αποστολής Priority Direct Mail δεν είναι εμφανής. Αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο

Μόλις βρούμε το προϊόν που θέλουμε να αγοράσουμε, επιλέγουμε μια Ευρωπαϊκή αποθήκη και στη συνέχεια επιλέγουμε τη μέθοδο αποστολής.

Από το παραθυράκι που θα εμφανιστεί, σιγουρευόμαστε πως έχουμε επιλέξει μια Ευρωπαϊκή αποθήκη και στη συνέχεια επιλέγουμε το ‘Registered Air Mail’.

Μέθοδοι πληρωμών

Τόσο το Gearbest όσο και το Banggood σου επιτρέπουν να ολοκληρώσεις τις online αγορές σου πληρώνοντας είτε με την πιστωτική, είτε με την χρεωστική, είτε ακόμα και με την προ-πληρωμένη κάρτα της τράπεζας σου. Παρόλα αυτά, δεν προτείνεται καμία από αυτές τις μεθόδους, καθώς δεν είναι απόλυτα ασφαλείς. Ο καλύτερος, πιο γρήγορος, πιο σίγουρος και πιο ασφαλές τρόπος είναι να ολοκληρώνεις τις πληρωμές σου μέσω του PayPal λογαριασμού σου. Αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο

Στην περίπτωση που γίνει το οτιδήποτε και το προϊόν που αγόρασες δεν φτάσει ποτέ στην εξώπορτα του σπιτιού σου, και για οποιονδήποτε λόγο μια από τις παραπάνω ιστοσελίδες δεν δέχεται να σου κάνει επιστροφή χρημάτων, μπορείς να βάλεις την PayPal στην μέση. Η PayPal, σε αντίθεση με τις τράπεζες, σου επιτρέπει να ανοίξεις ένα ticket στο οποίο να αναγράψεις το πρόβλημα σου, και αν βρει πως τα χρήματα πρέπει να σου επιστραφούν, σου τα επιστρέφει μετά από έλεγχο.

Έξοδα μεταφοράς και τελωνείο από Κίνα

Τα έξοδα μεταφοράς για κάθε προϊόν διαφέρουν στην τιμή και συνιστάτε να μην επιλέγεις ποτέ τη δωρεάν μέθοδο αποστολών καθώς έτσι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να εκτελωνιστούν. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το Priority Direct Mail για το Banggood και το Registered Air Mail >> Belgium Post για το Gearbest είναι οι μοναδικοί μέθοδοι αποστολής οι οποίοι δεν περνάνε από τελωνείο. Παρόλα αυτά, και οι δύο μέθοδοι αποστολών έχουν και ένα χαμηλό κόστος.

Για παράδειγμα, αν πας να αγοράσεις το Xiaomi Redmi Note 4 4G Phablet Fingerprint Sensor από Gearbest, το οποίο αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο κοστίζει 166.92 ευρώ, και επιλέξεις ως μέθοδο αποστολής το Registered Air Mail, θα χρεωθείς μόλις 0.96 λεπτά. Πολλές φορές η τιμή είναι μεγαλύτερη, ενώ άλλες φορές είναι μικρότερη. Όπως και να ‘χει, ακόμη κι αν χρειαστεί να πληρώσεις και 5-10 ευρώ για τα έξοδα αποστολής, είναι πολύ καλύτερα απ’ το να πληρώσεις τελωνείο από Κίνα. Αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο

Ερωτήσεις και Απαντήσεις | Τελωνείο από Κίνα και Παραγγελίες

Αν δεν βρεις την απάντηση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, μη διστάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου.

Η παραγγελία μου δεν έχει ξεκινήσει ακόμα – Κάποιες φορές, ορισμένα καταστήματα αναφέρουν στην περιγραφή τους πως η παραγγελία μπορεί να κάνει έως και 7 ημέρες έως ότου ξεκινήσει από το κατάστημα ή την αποθήκη. Σιγουρευόμαστε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και περιμένουμε λίγο ακόμα.

Το προϊόν παρέχεται μόνο σε αποθήκες της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ – Σε περιπτώσεις όπου το προϊόν που θέλουμε να αγοράσουμε βρίσκεται μόνο σε αποθήκες της Κίνας ή του Χονγκ Κονγκ, τότε επιλέγουμε ως μέθοδο αποστολής το Registered και στη συνέχεια θα μας εμφανίσει την επιλογή Belgium Post την οποία και επιλέγουμε για να μην περάσουμε τελωνείο από Κίνα ή Χονγκ Κονγκ. Αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο

Από που παραλαμβάνω τα προϊόντα μου; – Κατά 99 τοις εκατό θα παραλάβεις το προϊόν σου από ΕΛΤΑ. Θα σου έρθει και ειδοποιητήριο χαρτί στο σπίτι σου, αναφέροντας πως έχεις ένα διαθέσιμο δέμα να παραλάβεις.

Υπάρχει καθυστέρηση στην παράδοση του δέματος – Αν το δέμα δεν φτάσει γρήγορα, τότε μπορείς να παρακολουθήσεις σε ποια περιοχή βρίσκεται μέσω του tracking κωδικού που θα σου δοθεί μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σου. Αν επέλεξες έναν από τους παραπάνω τρόπους αποστολής, τότε αυτό σημαίνει πως το δέμα σου είναι συστημένο και στο email σου θα βρεις τον tracking κωδικό. Συνήθως χρειάζονται 10-15 ημέρες έως ότου γίνει η παράδοση του δέματος. Αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο

agoreskinaΑγορές από Κίνα χωρίς τελωνείοαπότελωνείοχωρίς