Αυτός είναι ο «Μεσσίας» του Ισλάμ που θα προκαλέσει τον Αρμαγεδδώνα;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

«ΑΚΟΥΣΑΤΕ ταῦτα, πάντα τὰ ἔθνη, ἐνωτίσασθε πάντες οἱ κατοικοῦντες τὴν οἰκουμένην», Ψαλμός 48 : 2

Αυτή η πορεία άρχισε πριν από πολλά χρόνια από ένα άγνωστο ποδοσφαιριστή μιας συνοικιακής ομάδας της Κωνσταντινούπολης, για να καταλήξει στο μεγαλύτερο εχθρό του χριστιανισμού και ιδιαίτερα της Ορθοδοξίας, στον νέο χαλίφη που ονειρεύεται να κατακτήσει την Δύση, (με αρχή το ηλίθιο κακέκτυπο της, την Ευρωπαϊκή Ένωση), να μπει «νικητής» στην Βιέννη, κάτι που δεν το κατάφερε το Σουλεϊμάν ο Μεγαλόπρεπης, να τιμωρήσει και να διαλύσει την Ορθόδοξη Ρωσία και να γίνει ο νέος πανισλαμιστής σουλτάνος.

Στον Μεσσία, Mahdi, (αραβικά مهدي, Μαχντί, «ακόλουθος [με τον τρόπο του Αλλάχ]») – ο προάγγελος του επικείμενου τέλος του κόσμου, ο τελευταίος διάδοχος του προφήτη Μωάμεθ. Στο Κοράνι, ο Μαχντί δεν αναφέρεται, όμως η ιδέα του Μεσσία έχει ερμηνευτεί ευρέως στα Χαντίθ.

Στην παράδοση του Ισλάμ, ο Μαχντί είναι η εικόνα του αναμενόμενου ηγεμόνα ο οποίος θα πρέπει να αποκαταστήσει την αρχική καθαρότητα του Ισλάμ κάτι το οποίο πρεσβεύουν σήμερα οι Τζιχαντιστές

Πριν από λίγες μέρες «αποκάλυψε» τον μεσσιανικό του ρολό και κατά το παράδειγμα του Αδόλφου Χίτλερ, καθώς έκανε την πρωτοφανή δήλωση πως θα μιμηθεί τον Χίτλερ στην εγκαθίδρυση ενός προεδρικού καθεστώτος της απόλυτης εξουσίας του, μια στυγνή προσωπική δικτατορία καταπίεσης του ίδιου του λαού του.

Ο Ερντογάν φιλοδοξεί να κατακτήσει τον χριστιανικό κόσμο. Φιλοδοξεί να γίνει ο Tariq Bin Ziad, ο μουσουλμάνος ηγέτης που κατέκτησε την Ισπανία και έφτασε μέχρι τα Πυρηναία. Ο Alp Arslan, που νίκησε τον βυζαντινό αυτοκράτορα Ρωμανό και άνοιξε τις πύλες της Μικράς Ασίας για την δημιουργία της μετέπειτα Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ο μουσουλμάνος πρίγκιπας Saladin που «απελευθέρωσε» την Ιερουσαλήμ από τους βέβηλους Σταυροφόρους. Ο Μωάμεθ ο Πορθητής, που μπήκε θριαμβευτής στην Βασιλεύουσα και τέλος, ο αναμενόμενος Μεσσίας του Ισλάμ!

Το παλάτι του είναι η νέα «Βαβυλώνα». Από εκεί επιδιώκει να προβάλλει το μεγαλείο του, το μεγαλείο του μεγάλου πανισλαμιστή ηγέτη, του ηγέτη όλων των μουσουλμάνων του κόσμου, «αυτός» που επιλέχτηκε από τον Αλλάχ να επιβάλλει την θρησκεία του Ισλάμ σε όλο τον κόσμο.

Αυτή την ηγεμονική εικόνα θέλησε να προβάλει με την επίσκεψη του στην Μέκκα και την εντυπωσιακή συμβολική είσοδο του στην ιερή πύλη της Βαβυλώνας, στην ιερά Καάβα, στην πύλη του Αλλάχ, στην Bab-Illah. Χαρακτηριστικό της «μεσσιανικής» αυτής του κίνησης ήταν ότι την άλλη μέρα κάηκε με «μυστήριο» τρόπο ο μεγαλοπρεπής ουρανοξύστης στο γειτονικό Ντουμπάι.

«Κλειστή θα παραμείνει αυτή η Πύλη. Δεν θα ανοιχτεί και κανένας άνθρωπος δεν θα μπει από αυτήν διότι ο ίδιος ο Ιεχωβά ο Θεός του Ισραήλ μπήκε από αυτήν και πρέπει να παραμείνει κλειστή. Ωστόσο ο αρχηγός –αυτός θα καθίσει ως αρχηγός σε αυτήν ώστε να φάει ψωμί ενώπιον του Ιεχωβά. Από τα προπύλαια της Πύλης θα μπει και από εκεί θα βγει», Ιεζεκιήλ 44:2 Ι

Στην Πύλη του Αλλάχ, στην Χρυσή Πύλη της Κααμπά, δεν μπαίνει κανένας χωρίς σοβαρή αιτία. Άνοιξε μόνο για να υποδεχτεί τον Ερντογάν. Ιστορικά η Πύλη αυτή ανοίγει μόνο λίγες φορές τον χρόνο και μόνο για τους μεγάλους βασιλιάδες. Άνοιξε για τον Ερντογάν και όλοι οι μουσουλμάνοι προσεύχονταν για τον νέο ηγέτη του Ισλάμ. Το επόμενο βήμα μπορεί να είναι να εισέρθει στον Ναό της Ιερής πόλης των Ιεροσολύμων. Άρχισε ήδη η ιστορική επαναπροσέγγιση με το Ισραήλ.

Αυτός ο ηγέτης του Ισλάμ θα είναι ο μοιραίος άνθρωπος που θα συμπλεύσει με την Νέα Τάξη και θα προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή και όλεθρο. Είναι αυτός ο Αντίχριστος που θα εισέρθει στο Τέμπλο στο όρος Βαβέλ.

Στην περίπτωση αυτή το Όρος Βαβέλ θεωρείται στην Μέκκα. Από εκείνη την στιγμή θα προχωρήσει με αιφνιδιαστικές κινήσεις στον μεγάλο πόλεμο και θα προκαλέσει τον παγκόσμιο όλεθρο

«Διότι, όταν οι άνθρωποι λέγουν, “τώρα υπάρχει ειρήνη και ασφάλεια”. τότε έρχεται ξαφνικός εις αυτούς ο όλεθρος, όπως έξαφνα έρχεται και η ωδίνη του τοκετού εις την έγκυον. Ετσι και οι άνθρωποι αυτοί δεν θα αποφύγουν την καταστροφήν» Α Θεσ. 5,3 (Αmerikan version).

«Θα στήση το ανάκτορόν του αναμέσον των δύο θαλασσών, της Μεσογείου και της Νεκράς Θαλάσσης, στο ένδοξον άγιον όρος» Δαν. 11,45

«Τοτε όμως θα φθάση το τέλος του και δεν θα ευρεθή κανείς να τον γλυτώση.»Δαν. 11,45

Θα προκαλέσει τον παγκόσμιο όλεθρο καθώς οι διαβολικές κινήσεις του θα προκαλέσουν αλλεπάλληλες πολεμικές συρράξεις και θα ανοίξει πολλά μέτωπα από ανατολάς και από βορρά που θα τον αναστατώσουν.

«Δυσμενείς όμως επείγουσαι πληροφορίαι από τας ανατολικάς και βορείους περιοχάς θα τον ταράξουν.» Δαν. 11,44

Θα είναι ο τρομακτικός πόλεμος των Γωγ και Μαγωγ. Στοχεύει την Ρωσία και τη Κίνα αλλά θα καταστραφεί ακριβώς από αυτές τις δυνάμεις.

«Κατά τον καιρόν εκείνον θα εγερθή ο αρχάγγελος Μιχαήλ, ο οποίος στέκεται προστάτης των υιών του ιουδαϊκού λαού σου. Θα είναι τότε περίοδος θλίψεως, μεγάλης θλίψεως, ομοία της οποίας δεν έγινεν από της εποχής που υπήρξαν άνθρωποι και έθνη επί της γης, έως την εποχήν εκείνην. Κατά την περίοδον όμως της μεγάλης αυτής θλίψεως θα σωθούν από τον λαόν σου αυτοί, που είναι γραμμένοι στο βιβλίον της ζωής.» Δαν. 12,1

Ίσως όλα αυτά φαίνονται ακραία και συνωμοτικά. Για όποιον όμως παρακολουθεί την επικαιρότητα στην Τουρκία όπως ο υποφαινόμενος επί τριάντα συνεχή χρόνια και την εκπληκτική μετάλλαξη αυτού του ανθρώπου, όλα αυτά που άρχισαν και παίρνουν ιδιαίτερη δημοσιότητα σε πολλά αμερικανικά μπλογκς και όχι μόνο, δεν είναι καθόλου φαντασιώσεις, αλλά η πραγματική απειλή αυτού του ηγέτη της γειτονικής χώρας στην ισλαμική ενσάρκωση του… «΄Έξω από εδώ»!

Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

armagedonasmesias islamTariq Bin Ziadtayip erdogan