Αυτό είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο του κόσμου και κοστίζει… 10 εκατ. ευρώ! – Κατασκευάστηκε ένα και μοναδικό!

Πήρε πάνω από τέσσερα χρόνια για να φτιαχτεί. Κατασκευάστηκε ύστερα από ειδική παραγγελία του αγοραστή του και είναι ένα και μοναδικό. Γι’ αυτό ακριβώς η Rolls Royce το κοστολόγησε στα 10.000.000 δολάρια!

Παρουσιάστηκε στην έκθεση πολυτελών αυτοκινήτων Concorso d’Eleganza, που πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως τις 28 Μαΐου στη Villa d’Este, στη λίμνη Κόμο της βόρειας Ιταλίας.

Ονομάζεται Rolls Royce Sweptail και βασίζεται στην Phantom Coupe. Ωστόσο είναι διθέσια και είναι ένα νέο μοντέλο με ολόκληρο το αμάξωμα να έχει υποστεί μετατροπές, ώστε να μοιάζει όσο περισσότερο γίνεται με κύτος πολυτελούς σκάφους. Διαθέτει την μεγαλύτερη μάσκα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Rolls Royce, ενώ ακόμα πιο πολυτελές και εξοπλισμένο στο εσωτερικό του, όπου υπάρχει μια αναδυόμενη βάση σαμπάνιας που ψύχεται στο ταμπλό!

Μπορεί να είναι πολυτελές, αλλά το εσωτερικό του σχέδιο είναι άκρως μινιμαλιστικό. Παρόλ’ αυτά, δεν μπορείς παρά να μείνεις με το στόμα ανοικτό όταν το αντικρίσεις για πρώτη φορά. Κορυφαία δέρματα και ξύλα, όλα φιναρισμένα στο χέρι.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Rolls Royce, Torsten Miller, το κόστος της ξεπέρασε τα 10.000.000 ευρώ και είναι το υψηλότερο που έχει ξοδευτεί ποτέ για να αγοραστεί ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Ο τωρινός του ιδιοκτήτης έπρεπε να περιμένει τέσσερα χρόνια. Είναι γνωστός συλλέκτης αυτοκινήτων αλλά το όνομά του δεν ανακοινώθηκε. Πάντως η περιουσία του είναι πολύ μεγάλη…

Καθώς η ανάγκη των κροίσων της υφηλίου για επένδυση του πακτωλού των χρημάτων τους σε μοναδικά υλικά αγαθά αυξάνεται, η Rolls σκέφτεται να επεκτείνει τη δυνατότητα δημιουργίας μοναδικών μοντέλων για πελάτες της.

akrivotero aftokinitoConcorso d’EleganzaPhantom CoupeRolls RoyceRolls Royce SweptailTorsten MillerVilla d’Este