8 Λέξεις Β Κύκλος: Η Έρση σε απόγνωση παίρνει τα παιδιά κι εγκαταλείπει τον Οδυσσέα

8 Λέξεις Β Κύκλος: Η μεγάλη κι ανατρεπτική σύγκρουση πλησιάζει. Ο Οδυσσέας και η Έρση χωρίζουν επεισοδιακά στις 8 Λέξεις, 8 Λέξεις Β Κύκλος: με την πρωταγωνίστρια να παίρνει τα παιδιά, εγκαταλείποντάς τον. Ο Οδυσσέας δε μπορεί να δεχτεί πως η αγαπημένη του τού έπαιξε ένα τόσο βρώμικο παιχνίδι, πίσω από την πλάτη του. Η συμφωνία με τη Σύνθια πάει στράφι, όπως και η καριέρα του.

8 Λέξεις Β Κύκλος: Η Έρση σε απόγνωση παίρνει τα παιδιά κι εγκαταλείπει τον Οδυσσέα

Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο σχετικό άρθρο, ο Οδυσσέας ενημερώνεται για την πλεκτάνη, από τον Χορέν. Λίγο πριν την μεγάλη έκθεση, η Ναυσικά καλεί στο σπίτι της τον Χορέν και τον Τζίμι για φαγητό. Ένα δείπνο που θα εξελιχθεί σε απόλυτη τραγωδία για τους πρωταγωνιστές.

Η αιτία που ο Οδυσσέας και η Έρση χωρίζουν, στις 8 Λέξεις, δεν είναι άλλη από την αποκάλυψη της αλήθειας. Πάνω στον αυθορμητισμό του, ο Χορέν αναφέρει στο τραπέζι τη συμφωνία που έχει κάνει η Σύνθια, μαζί με την Έρση. Ο Οδυσσέας γίνεται έξω φρενών και απαιτεί εξηγήσεις. Όσο κι αν η Έρση προσπαθεί να δικαιολογήσει τη στάση της, εκείνος βγαίνει εκτός εαυτού.

Όλοι υποστηρίζουν την Έρση, εκτός από τον σύντροφό της. Δε μπορεί να δεχτεί πως ζούσε τόσο καιρό σε ένα τόσο μεγάλο ψέμα. Δείχνει πως δε τον ενδιαφέρει η καριέρα του που καταστρέφεται, αλλά οι σχέσεις με τα άτομα γύρω του. Από τη στιγμή που η προδοσία χτύπησε την πόρτα τους, δύσκολα θα καταφέρει να την συγχωρήσει ξανά.

Έτσι, ο Οδυσσέας και η Έρση χωρίζουν, με την Σύνθια να ξεκινάει τις απειλές, στις 8 Λέξεις. Τονίζει στον Οδυσσέα πως εάν διακόψει την έκθεση, όλα θα καταστραφούν. Εκείνος δείχνει να μην θορυβείται από αυτή τη συνέπεια, γρήγορα, όμως, θα μπει σε σκέψεις. Όσο για την Έρση, εκείνη θα έχει πάρει ήδη τα δίδυμα και θα έχει αναχωρήσει για Κέρκυρα.

Για την αρχική σελίδα « 8 Λέξεις » πατήστε ΕΔΩ

8 Λέξεις8 Λέξεις Β Κύκλος8 λέξεις Έρση8 Λέξεις Οδυσσέα